Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικό ή δημόσιο δάσος;


Recommended Posts

το υπόλοιπο είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση του άρθρου 3 παραγρ. 2 του Ν. 998/79 και αποτελεί τμήμα της ιδιοκτησία του με συμβόλαια προ του 1923 που το περιγράφουν σαφώς (έχει ξεροληθιά παλαιά γύρω , ενώ στην περιοχή μου δεν υπάρχουν δημόσιες εκτάσεις λόγω της συνθήκης του Λονδίνου παρά ελάχιστες που σχεδόν τις γνωρίζω όλες)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομένως, το υπόλοιπο είναι ιδιωτική δασική έκταση και έτσι πρέπει να την χαρακτηρίσεις στο τδ.

Link to comment
Share on other sites

Αν λοιπόν Γιώργη το υπόλοιπο είναι ιδιωτική δάσος... τότε μεταβιβάζεται κανονικά. Εκεί σαφώς και έχεις τους περιορισμούς στην εκμετάλλευση και στη δόμηση που προκύπτουν από τη δασική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για αγοροπωλησία και νομίζω ότι αν και ιδιωτικό δεν μπορεί να μεταβιβασθεί με αγοροπωλησία Εγώ συνέστησα και ο αρχικός ιδιοκτήτης συμφωνεί, να αποποιηθεί της ιδιοκτησίας στο δασικό (μιας και δεν είναι εκμεταλεύσιμο) ίσως παραχωρώντας το στο δημόσιο και να πωλήσει το χαρακτηρισμένο σαν μη δασικού χαρακτήρα και ελπίζω αφού το κομμάτι αυτό δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο προς το παρόν να μην έχει πρόβλημα με την οικοδομησιμότητα (υπάρχει και η απόφαση του Συμβουλίου επικρατείας που εκρεμεί ως προς την ολομέλεια για τα τυφλά γήπεδα)

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη Γιώγο αλλά δεν συμφωνώ να αποποιηθεί ο πελάτης σου την ιδοκτησία του έστω και αν είναι μη εκμεταλεύσιμο.

Σκέψου ότι μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον έστω και σαν δάσος να υπάρξει τρόπος εκμετάλευσης. Ποτέ δεν ξέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι συμφωνώ για αυτό το ψάχνω και έθεσα το ερώτημα , όμως προκειμένου να πωλήσει το κτήμα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα είναι ίσως καλύτερα να αφήσει το υπόλοιπο το οποίο είναι και βραχώδες Πάντως περιμένω να επιστρέψει από την άδεια του και ο Δντής το πολεοδομικού γραφείου για να έχω και την γνώμη του και φυσικά θα ενημερώσω και το φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με τον agios για το θέμα της μη παραχώρησης (η αποποίηση σημαίνει κάτι άλλο και δεν ταιριάζει στην περίπτωση) της ιδιωτικής δασικής έκτασης.

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για αγοροπωλησία και νομίζω ότι αν και ιδιωτικό δεν μπορεί να μεταβιβασθεί με αγοροπωλησία...

 

Επειδή πρώτη φορά το ακούω αυτό μπορείς να μου πεις την σχετική νομοθεσία; Γιατί είναι πολυ περίεργο να μην έχεις δικαίωμα πώλησης της περιουσίας σου.

 

Επιπλέον για τα ιδιωτικά δάση μπορείς να βγάλεις άδεια εκμεταλευσης για ξυλεια. Μπορει λόγω μικρού μεγέθους να μην μπορείς να το κάνεις στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι το κομμάτι του δάσους που σου ανηκει δεν εχει καποια μικρη ή μεγαλη αξία. Ακόμη και ως χώρος αναψυχής.

 

Επειδή νομίζω ότι μεταβιβάζεται κανονικά:

Α) ας το κρατήσει ο σημερινός ιδιοκτήτης του

Β) ας πουλήσει όλη την έκταση μαζί με το δάσος όπως είναι σήμερα

Γ) αν είναι να το χαρίσει στο δημόσιο ας το δώσει το δασικό κομματι σε εμένα

 

Προτείνω το (Γ) γιατί με συμφέρει.... :):):):)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να πωληθεί αλλά πρέπει να προηγηθούν δικαστικές πράξεις για το δασικό τμήμα για την αναγνώριση της ιδιοκτησίας προκειμένου να κάνει το συμβόλαιο η συμβολαιογράφος και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να περιμένει αφού θέλει να το πουλήσει άμεσα. Οσο αναφορά τον νόμο θα ρωτήσω την συμβολαιογράφο

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχουν ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ όπως λες γιατί ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να το μεταγράψει.

 

Εκτός κι αν δεν είναι συμβόλαια αλλά άλλου είδους τίτλος ο οποίος και θέλει κάποια δικαστική αναγνώριση πρώτα. Σε αυτή την περίπτωση ούτε και το υπόλοιπο κομμάτι έχει τίτλο αφού αποτελεί ενιαίο κομμάτι όπως λες.

 

Για να το χωρήσεις σημαίνει ότι σου ανήκει όλο. Εαν αυτό αμφισβητείται τότε ούτε να το χωρήσεις μπορείς.

 

Εαν δεν γίνεται δεκτός ο τίτλος ιδιοκτησίας σου τότε το δημόσιο μπορεί να σου διεκδικήσει και το υπόλοιπο κομμάτι αλλα λες ότι δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησιών δημοσίου στην περιοχή σας οπότε δεν βλέπω που κολλάει.

 

Εαν το χωρήσεις τότε θεωρείται νέα κατάτμηση και ισχύουν τα σημερινά δεδομένα.

 

Εαν υπάρχει σε ισχύ συμβόλαιο τότε ισχύει για όλο το κομμάτι. Εαν το κράτος θέλει να το διεκδικήσει ας το κάνει.

 

Ρώτα τον συμβολαιογράφο ενα μεταβιβάζεται ή όχι και πες μας. Το θέμα είναι καθαρά νομικό και όχι πολεοδομικό. Εαν κάνεις κατάτμηση τότε αυτή ισχύει σαν νέα. Εαν δεν σου ανήκει το δασικό τμήμα τότε το υπόλοιπο κομμάτι είναι προϋπάρχον και όχι νέο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.