Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποιήση αυθαιρέτου το οποίο με το νομο Τρίτση το 84 είχε νομιμοποιηθεί.


xrhstosor

Recommended Posts

1)Συνάδελφοι θα ήθελα να μου πείτε κάποιες γνώμες σχετικά με ένα ισόγειο το οποίο κατασκευάστηκε το 79 αυθαίρετα και με το νόμο του Τρίτση το 84 νομιμοποιήθηκε. ΄Παραμένει ακόμα νόμιμο? Χρειάχεται κάποια άλλη ενέργεια?

2)Επίσης στο ίδιο οικόπεδο έχτισε μία μικρη αποθήκη 12 τ.μ. χωρις άδεια. Μπορέι να νομιμοποιήθει τώρα η ποιο σωστο θα ήταν να βγάλειο αδεια για νεα αποθηκη θεωρωντας οτι δεν υπαρχει τωρα? Τι λετε να του προτεινω?

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν νομιμοποιήθηκε. 'Εχει πάρει αναστολή από την κατεδάφιση μέχρι να κριθεί (ν1337/1983). Δεν είναι νομίμως υφιστάμενο. Πρέπει πρώτα να πάρει εξαίρεση από την κατεδάφιση (ν 1577/1985 παρ.1 άρθρο 23). Αν είναι εκτος σχεδίου και δεν επαρκούν οι όροι δόμησης θα πρέπει να περιμένεις να ενταχθεί στο σχέδιο και μετά να προχωρήσεις σε εξαίρεση από την κατεδάφιση και νομιμοποίηση. Στο Φόρουμ θα βρείς όλη την αντίστοιχη νομοθεσία που θα σε βοηθήσει.

 

2) Η υπογραφή συνοδεύεται πάντα από την αντίστοιχη ευθύνη (αποτύπωση πραγματικότητας στα σχέδια, στατικός έλεγχος αποθήκης κτλπ.). Εκτός από τον εαυτό σου λογάριαζε πάντα τωρινούς και μελλοντικούς ιδιοκτήτες, γείτονες και τι μπορεί να πάει στραβά...

Link to comment
Share on other sites

Συγγενικό μου πρόσωπο αγόρασε κάτι αντίστοιχο πριν μερικά χρόνια.

ο προκάτοχός του,το είχε δηλώσει με το Νόμο του Τρίτση το 84.

Του είπε απλά ότι δεν μπρορούν να στο κατεδαφίσουν ( για την ώρα), αλλά και εσύ (ο νέος ιδιοκτήτης), δεν μπορείς να το κατεδαφίσεις και να κάνεις κάτι καινούργιο.

Τώρα για την αποθήκη που λές δυστυχώς δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί,γιατί το πρώτο κτίσμα δεν έχει Αδεια.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα προανέφερε, ο pan 77,

και μην ξεχνάς:

Ολα αρχίζουν και όλα τελειώνουν με τους... "γείτονες".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.