Μετάβαση στο περιεχόμενο

xrhstosor

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

xrhstosor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμπέρασμα συνάδελφοι, στην περίπτωση μου λέτε ότι μπορώ να κάνω μία δήλωση ή ορθότερο είναι να γίνουν περισσότερες? #549
  2. Συνάδελφε είσαι σίγουρος πως δεν μπορώ να επιλέξω να δηλώσω κάποια αυθαιρεσία που έχει γίνει προ του 75 στην κατηγορία 2? (Κατηγορία 2 = προ 83)
  3. Και μία ξεχωριστή δήλωση για τα κοινόχρηστα, εφόσον υπάρχουν αυθαιρεσίες και εκεί, σωστά? Ναι αλλά δεν είναι λίγο παράλογο αυτό.. Εννοώ ότι αν τα διαμερίσματα ήταν όλα μετά το 83 τότε θα είχα τη δυνατότητα να τα εντάξω σε μία δήλωση.. Δηλαδή από 3 ή 4 παράβολα (αν δηλώσω και τα κοινόχρηστα) που θα πρεπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, αν ήταν πιο καινούρια θα έδινε μόνο 1 παράβολο και κάτι ψιλά αφού οι αυθαιρεσίες στο σύνολό της πολυκατοικίας δεν ξεπερνούν τα 25 τ.μ.
  4. Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μία περίπτωση τακτοποίησης. Σε τριώροφη πολυκατοικία αποτελούμενη από 3 οροφοδιαμερίσματα που είναι ανεξάρτητες οριζόντιες διαφορετικών ιδιοκτητών έχουν συντελεστεί κάποιες τυπικές αυθαιρεσίες (κλείσιμο τμημάτων φωταγωγών, επέκταση διαμερισμάτων προς τα κοινόχρηστα, κλπ). Τα διαμερίσματα έχουν κτιστεί κατά σειρά, ισόγειο 1965, Α' όροφος 1970 και Β' όροφος 1976. Ήτοι τα 2 διαμερίσματα, ισογείου και Α΄ορόφου μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία 1 ως προυφιστάμενα του 1975 ενώ το διαμέρισμα του Β' ορόφου στην Κατηγορία 2. Σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Ν.4178 μπορούν να ενταχθούν όλες οι αυθαιρεσίες που έχουν συντελεστεί σε ένα οικόπεδο κατ' επιλογήν του ιδιοκτήτη σε μία δήλωση. Σύμφωνα όμως με το Άρθρο 9 αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία η υπαγωγή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε αν μπορώ να εντάξω και τα τρία διαμερίσματα σε μία κοινή δήλωση-αίτηση. Δηλαδή αν μπορεί να γίνει μία δήλωση με 3 φύλλα καταγραφής ανά όροφο και σχετικά με τις αυθαιρεσίας ισογείου και Α' ορόφου να τις βάλω Κατηγορία 2 αν και έχουν συντελεστεί προ του 75??
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα να σας αναφέρω 2 παρόμοιες περιπτώσεις που έχω και να μου πειτε μια γνώμη.. Σε μονοκατοικία με οικ, αδεια έχει γίνει αυθαιρετη προσθήκη κατά 50 μ2. Υπάρχει περίσσεια δόμησης και η προσθήκη αυτή πληρεί τις προδιαγραφές να νομιμοποιηθεί με το αρθρο 22. Όμως έχουν κατασκευαστεί και κάποιοι εξώστες που δεν μποροουν να νομιμοποιηθούν αφού μπαίνουν στον πλαινο ακάλυπτο πιο πολύ από οτι επιτρεπεται.Σκέφτηκα να παω με αναλυτικό προυποόγισμό τους εξώστες και να παω για νομιμοποίηση την προσθήκη των 50μ2. Η απορία μου είναι θα ακολουθήσω 2 διαδικασίες ? Δηλαδή θα κάνω τακτοποιηση πρωτα με σχεδια αμοιβες κλπ και μετα νομιμοποιηση η απλα θα πληρωσω το προστιμο της τακτοποιησης και μετα θα βγαλω αδεια νομιμοποιησης και θα σημειωσω οτι γι αυτα που δε νομιμοποιουνται εχει πληρωθει προστιμο? Επίσης ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξέρει τι αμοιβες παιζουν για τις αδειες νομιμοποιησης? Εγω απ οτι ξερω χρειαζεται μονο αποτύπωση αρχιτεκτονικων και στατικων κατι το οποιο για νορμαλ τετραγωνικα σε πηγαινε στην ελαχιστη αμοιβη.. Θα ηθελα γνωμες..
  6. Συνάδελφοι δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω η ερώτηση που θα θέσω.. Έχω μία περίπτωση τακτοποίησης στην οποία έχει χαθεί ο φάκελος με υπαιτίοτητα της Πολεοδομίας αλλά υπάρχει το στέλεχος της οικ. αδείας το οποίο δείχνει το περίγρμμα της οικοδομής. Ο πελάτης θέλει να νομιμοποιήσει διάφορες αυθαιρεσίες στον ακάλυπτο χώρο. Τθ γίνεται στην περίπτωση αυτή? Νομιμοποιούνται κανονικά έχοντας σαν βάση το περίγραμμα από το στέλεχος και ΄΄οτι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό δηλώνεται ή πρέπει πρώτα να γίνει ανασύσταση και μετά τακτοποίηση? Επίσης μία σχετική ερώτηση με την παραπάνω. Στην περίπτωση που επίσης έχουν χα8εί από το Αρχείο αλλά ο πελάτης έχει τα δικά του θεωρημένα σχέδια τι γίνεται? Είναι σαν να έχουν χαθεί και χρειάζεται ανασύσταση ή μπορούμε να προσκομίσουμε αυτά που έχει ο πελάτης όταν ζητηθούν? Πρόκειται για βεβαίωση μη αυθαιρεσιών και δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία..
  7. Συνάδελφοι έχω 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες*ισόγειο και Α' όροφος) εντός οικισμού οι οποίες έχουν αυθαιρεσίες. Θα χρειαστούν 2 αιτήσεις.Με το τοπογραφικό διάγραμμα που απαιτείται τι γίνεται? Προφανώς θα είναι ίδιο και για τις 2 περιπτώσεις. Θα χρειαστεί 1 η 2 τοπογραφικά και κατ επεκτασιν 1 η 2 αμοιβές τοπογραφικών? Ομοια ερώτηση θέλω να κάνω και για εκτός σχεδίου οικόπεδο με 6 οριζόντιες και αποκλειστική χρήση. Ποσα τοπογραφικά και πόσες αμοιβες θα χρειαστούν? Θα ήταν πολύτιμη η βοηθεια σας..
  8. 1)Συνάδελφοι θα ήθελα να μου πείτε κάποιες γνώμες σχετικά με ένα ισόγειο το οποίο κατασκευάστηκε το 79 αυθαίρετα και με το νόμο του Τρίτση το 84 νομιμοποιήθηκε. ΄Παραμένει ακόμα νόμιμο? Χρειάχεται κάποια άλλη ενέργεια? 2)Επίσης στο ίδιο οικόπεδο έχτισε μία μικρη αποθήκη 12 τ.μ. χωρις άδεια. Μπορέι να νομιμοποιήθει τώρα η ποιο σωστο θα ήταν να βγάλειο αδεια για νεα αποθηκη θεωρωντας οτι δεν υπαρχει τωρα? Τι λετε να του προτεινω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.