Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση παλαιάς κατασκευής


ΗΝ1984

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Ευχαριστώ για τις οδηγίες που παραθέτονται , είναι άκρως διαφωτιστικές .

Link to comment
Share on other sites

Αν η υγρασια προερχονταν απο την ταρατσα τι θα παρατηρουσες που στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν παρατηρησες? Και τελικα, πως αναγνωρισες οτι η υγρασια οφειλεται στην υγροποιηση των (εσωτερικων) υδρατμων λογω διαφορας εσωτερικης – εξωτερικης θερμοκρασιας ?

 

Αν υποθεσουμε οτι οι συλλογισμοι σου και η αναγνωριση σου ειναι σωστα (πολυ αμφιβαλλω), τοτε για εσωτερικη μονωση χρειαζεται οπωσδηποτε φραγμα υδρατμων.

 

Για να μαθαίνεις :όταν σε ένα χώρο που δεν ανανεώνεται ο αέρας έχουμε υψηλή υγρασία , τότε η υπάρχουσα υγρασία συμπυκνώνεται στις επιφάνειες με την χαμηλότερη θερμοκρασία με αποτέλεσμα την δημιουργία σταγονιδίων «νερού» τα οποία είναι εμφανώς διαχωρισμένα μεταξύ τους και καθαρίζονται με ένα χαρτί π.χ. χωρίς να αφήνουν υπολείμματα στην επιφάνεια.. Όταν η υγρασία προέρχεται από διεισδύσει του νερού στην πλάκα τότε έχουμε ένα πολύ ωραίο «μπάλωμα» στην επιφάνεια , φουσκωμένο χρώμα , κιτρινίλα κ.λπ ,το οποίο μπάλωμα δεν ξεχωρίζει κάθετες από οριζόντιες επιφάνειες ,προχωράει παντού ,και δεν υφίσταται θέμα σκουπίσματος του τοίχου. Επίσης η συμπύκνωση προτιμά τις γωνίες διότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση υδρατμών και μικρότερη ταχύτητα του αέρα.

By the way η εξειδίκευση μου είναι ψύξη-κλιματισμός και συνεπάγεται ότι μετά από είκοσι έξι χρόνια γνωρίζω να ξεχωρίζω τις διάφορες θερμοκρασίας ,το σημείο δρόσου , την ενθαλπία ,την εντροπία και το πως δημιουργούνται τα συμπυκνώματα.

Κατόπιν των ανωτέρω να μην αμφιβάλεις για τις διαπιστώσεις μου, αλλά να αμφιβάλεις για την δυνατότητα κατανόησης των διαφόρων κειμένων από την πλευρά σου.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω τον συνάδελφο Panos09. Έβαλες 2 στρώσεις με πάχος 5 από τί; Φελιζόλ; λέγοντας φελιζόλ εννοείς το άσπρο με τα μικρά σφαιρίδια (όχι εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη).

Συνεχίζοντας το ερώτημα μου...σε οροφή κατασκευασμένη από πάνελ πολυουρεθάνης πάχους 5,00cm και ταβάνωμα με γυψοσανίδα, θεωρείς ότι η βέλτιστη ,θερμικά και μόνο λύση ,είναι το φελιζόλ;πετροβάμβακας; με σκοπό να τοποθετηθεί ανάμεσα από το κάτω μέρος του πανελ και της γυφοσανίδας.

 

edit: με επηρεάζει το κρύο και όχι η ζέστη, το κτήριο δεν το βλέπει ο ήλιος.

 

Το υλικό που έβαλα στο σπίτι μου πριν 5-6 χρόνια ήταν Dow μπλε δηλαδή εξιλασμένη πολυστερίνη, ότι μου είχαν πει ότι είναι καλύτερο γιατί εγώ δεν ήξερα τίποτα. Αν το έφτιαχνα τώρα (που θεωρώ ότι ξέρω πολύ περισσότερα) θα έβαζα απλό φενιζόλ.

 

Θερμικά όλα αυτά (φενιζόλ, εξιλασμένη, και πετροβάμβακας) έχουν στο περίπου τις ίδιες ιδιότητες άρα θα έβαζα το πιο οικονομικό, δηλαδή απλό ή και ανακυκλωμένο φενιζόλ.

 

Δεν ξέρω αν σε σκεπή από πάνελ θέλεις και λίγο ηχομόνωση (πόσο ακούγεται η δυνατή βροχή???) οπότε να κοιτάξεις και τον πετροβάμβακα.

Link to comment
Share on other sites

@ΗΝ1984

 

Απο το υφος αντιλαμβανομαι οτι πρεπει να απολογηθω...

Η προθεση μου δεν ηταν να θιξω την επαγγελματικη σου εμπειρια ουτε τις γνωσεις σου για τις θερμοκρασιες και εντροπιες (αλλωστε δεν γνωριζα για αυτα οταν εγραφα το post) αλλα να θιξω ενα σημειο που πιστευα οτι μπορουσε να δημιουργησει παραπλανηση.

Ευχαριστω για το ... μαθημα, και τις ... υποδειξεις !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.