Μετάβαση στο περιεχόμενο

imt

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.943 profile views
  • toolkid

imt's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπο καταλληλες συνθηκες θα μπορουσε να υπαρχει απωλεια προς την εγκατασταση θερμανσης.
  2. Το προτυπο δεν λεει με κατηγορηματικο τροπο τι παχος γαλβανισματος προδιαγραφεις αν εχεις ενα κομματι που αποτελειται απο διαφορετικου παχους ελασματα (οπως πχ δοκος με λαμες). Η λογικη ομως λεει οτι : α) Πρεπει να δωσεις ΕΝΑ παχος στο γαλβανιστηριο β) Με το παχος που θα δωσεις (προδιαγραψεις) να προστατευονται ολα τα μελη του κομματιου. Κατα συνεπεια, στην περιπτωση της δοκου με τις λαμες θα επελεγα το (1). Μην ξεχνας οτι τα παχη που οριζονται στο προτυπο ειναι τα min που απαιτουνται. Τωρα αν οι λαμες παρουν λιγο παραπανω παχος δεν γινεται παραβιαση του προτυπου, ουτε επιβαρυνει οικονομικα. Σημειωσεις. Το γαλβανι δεν ''ξερει'' ποσο παχος εχει το καθε ελασμα. Ο γαλβανιστης, αναλογα με την χημεια του μπανιου του, τις θερμοκρασιες που το δουλευει, την συσταση του χαλυβα που θα επιμεταλλωσει (αν του ειναι γνωστα) και την προδιαφραφη παχους που του διδεται εκτιμα τον χρονο παραμονης του κομματιου στο μπανιο. Η εκτιμιση στηριζεται στην εμπειρια η' προκυπτει απο δοκιμη και λαθος (με μετρηση του παχους σε καθε δοκιμη). Αν το γαλβανισμα προκειται να γινει στην Ελλαδα σου ευχομαι καλη τυχη !!!
  3. Αν εχεις εναν λαιμο, θα ηταν φρονιμο να μην παιζεις μαζι του !!
  4. Ειναι στρατηγικη επιλογη της κοινωνιας μας να μην απανταμε σε ερωτησεις. Εμεις, σαν κονωνια, απλως δημιουργουμε τα ερωτηματα, δεν τα απανταμε. Αυτο ας το κανουν καποιοι αλλοι. Δες, για παραδειγμα, το ερωτημα ''το νομιμο ειναι και ηθικο ?'' η' το ερωτημα ''να μπει η' να μην μπει η βαση του 10 ?''. Επισης ειναι στρατηγικη επιλογη της κοινωνιας μας για την ληψη μιας αποφασης να ακολουθουμε τα παρακατω βηματα : 1ον. Να περιγραφουμε την υφισταμενη κατασταση (πρωτοι στην παγκοσμια καταταξη) 2ον. Να δινουμε την λυση (λαμβανοντας υποψη και οσους εχουν γκαρσονιερες) 3ον. Να βαζουμε τους στοχους της λυσης που προτεινουμε 4ον. Να θεωρουμε εντελως σιγουρα (δεδομενα) τα αποτελεσματα και last but not least, που εκφραζει και τον βαθμο της ωριμοτητας μας 5ον. Να μην αμφισβητει κανενας τα παραπανω βηματα (βλεπε πρωτες σελιδες σχεδιου Αθηνα) Η σειρα των παραπανω βηματων ειναι πολυ σημαντικη και αποτελει το συγκριτικο μας πλεονεκτημα σε σχεση με αλλες κοινωνιες που (λανθασμενα) εχουν αλλη αποψη για την σειρα των βηματων. Υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινεις ?
  5. Γιατι ''Αδαντιος Κοραης'' ? Το ''Μαρκος Μποτσαρης'' δεν τους αρεσε ?
  6. Οταν ο λεβητας δεν εχει νερο, ποση θα ειναι η ισχυς του και ποση η αποδοση του ? Νομιζω μηδεν.
  7. Ακριβως με βαση το αποσπασμα που παρεθεσες εκανα το προηγουμενο post. Γραφει ρητα σε καποιο αλλο σημειο το προτυπο οτι ''απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν γωνιες'' η' κατι αντιστοιχο ? Αν δεν το γραφει, τοτε την εκφραση ''Οι καμπυλώσεις των σωληνώσεων μετρούμενες στον άξονα του σωλήνα πρέπει να έχουν διάμετρο καπυλότητας τουλάχιστον τριπλάσια της διαμέτρου του σωλήνα (3d).'' εσυ την εκλαμβανεις σαν υποχρεωση χρησης καμπυλωσεων (γιατι ?) (και αρα σαν απαγορευση χρησης γωνιων) ενω εγω δεν την εκλαμβανω σαν υποχρεωση χρησης καμπυλωσεων, απλως, η εν λογω εκφραση μου λεει οτι οταν κανω καμπυλωσεις αυτες θα πρεπει να ικανοποιουν καποια συνθηκη.
  8. Μια σωληνα με καμπυλωσεις (κουρμπαρισματα) εχει μικροτερη καταπονηση απο τις δυναμεις που αναπτυσσονται λογω μεταβολων της θερμοκρασιας εναντι αυτης που εχει εξαρτηματα γωνιων (ανοικτων η' κλειστων). Αυτος θα μπορουσε να ειναι ενας απο τους λογους (αλλοι λογοι μπορει να ειναι οικονομικοι, τεχνικοι κλ) για να προτιμησουμε, σε καποιες περιπτωσεις, την κατασκευη με καμπυλωσεις αντι με γωνιες. Το προτυπο δεν νομιζω οτι σε υποχρεωνει να κανεις καμπυλες (οπως, πιστευω, οτι υποννοεις). Αν ομως τις κανεις τοτε πρεπει να εχουν διαμετρο 3d (για να μην ''τσακιζεις'' τον σωληνα και αυτο κυριως για λογους αντοχης, οχι ροικους).
  9. Αν κανει κατι τετοιο τοσο περισσοτερο το περιπλεκει το πραγμα διοτι το αθροισμα των 10 μετρησεων δεν θα του δινει το 660. Η πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο ειναι πολυ μικρη.
  10. Συμφωνοι, αλλα εσυ δεν παιρνεις μια μετρηση σε αδειασμα 660 mm, αλλα 10 μετρησεις των ''66 mm'', γι' αυτο αναφερθηκα παραπανω σε οχι καλη πρακτικη. Αν κανεις μια μετρηση στα 660 mm σαφως θα περιορισεις κατα πολυ τα σφαλματα αναγνωσης της σταθμης και τα εξ' αυτων προκυπτοντα σφαλματα υπολογισμων. Επι πλεον, η ακριβεια των οργανων μετρησης ογκου αναφερεται σε καθωρισμενες συνθηκες μετρησης. Υπαρχουν διαφοροι παραγοντες που μπορουν να επηρεασουν την ακριβεια τους, αναλογα με τον τυπο τους, οπως υδραυλικοι (πιεση, διαμετρος κλ), η υπαρξη εξαρτηματων (βανες ανοικτες η' μισανοικτες κλπ), ο προσανατολισμος τοποθετησης (οριζοντια, κατακορυφα κλπ), τα διαλυμμενα αερια, φθορες (ηλικια) κα. Κατα συνεπεια μηπως πρεπει να αρχισεις να αμφισβητεις και την ακριβεια του οργανου σου (για τις συνθηκες που μετρας) αντι να θεωρεις σαν ισχυουσα την ακριβεια που δινει ο κατασκευαστης?
  11. Και τι κανεις για να μειωσεις τα λαθη αναγνωσης λογω (πιθανης) κακης ευθυγραμμισης του ματιου με την επιφανεια του νερου και λογω των τριχοειδων? Μην ξεχνας οτι μιλαμε για διαφορες της ταξης των 2 mm, που μπορουν να σου τα ''κλεψουν'' οι παραπανω παραγοντες (η' τουλαχιστον ενα σημαντικο μερος αυτων).
  12. Με διαμετρο 998 mm, εχουμε 3,141592 * (0,998)^2 * 0,001 *1000/4 = 0,7822597 lit/mm. Οποτε τα 66 mm εχουν ογκο 0,7822597 * 66 = 51,6291 lit (αντι για 50 που λες). Εκτιμωντας οτι κανεις περιπου 10 μετρησεις των ''66 mm'' (νομιζω οτι για τον σκοπο που επιδιωκεις κατι τετοιο δεν ειναι καλη πρακτικη), να ενα σφαλμα 16 λιτρων.
  13. Μία ερώτηση πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν: Πόσα κιλά νερού 80 degC χρειάζεται για να πάει ένα κιλό πάγου από τους -3 στους π.χ. -10 degC Νομιζω οτι την εχω την απαντηση. Χρειαζονται ακριβως τοσα οσα χρειαζονται για να παει ενα κιλο σιδερο απο τους -3 oC στους -10 ο C.
  14. Σε ενα αλλο thread καποιος εγραψε οτι ''η κριση δημιουργει ευκαιρειες''. Εγω λοιπον θα σου προτεινα σε περιοδους κρισης να μην ανοιγεις το στομα σου γιατι το ψαρι που ανοιγει το στομα του πιανεται...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.