Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεργείο αέριων καυσίμων


theosav

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Θα ήθελα εάν κάποιος έχει ασχοληθεί με άδεια συνεργείου αεριών καυσίμων να με πληροφορήσει για το θέμα των τιμών του εξοπλισμού και συγκεκριμένα για την «συσκευή αφαίρεσης του ατμοσφαιρικού αέρα από το δοχείο του υγραερίου ¨και τον «Εξοπλισμό ελέγχου της αντοχής των σωλήνων του κυκλώματος τροφοδοσίας, που

διαρρέονται από το υγραέριο σε υγρή φάση γιατί δεν έχω βρει τίποτε στα αντίστοιχα site

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάνω και γω μια άδεια για υγραέριο (Ανατολική Αττική) , στην ερώτηση σου απαντάω, οτι έβαλα τιμές κατ΄ εκτίμηση και για τις 2 συσκευές, δεδομένου οτι δεν υπάρχουν τιμές για τον εξοπλισμό της συγκεκριμένης ειδικότητας.

 

Όμως στην περίπτωση μου (πρόκειται για πολυσυνεργείο), έχω πρόβλημα και έχω κολήσει με τον ''διαχωριστικό τοίχο'' που πρέπει να είναι απο άκαυστα υλικά (όπως αναφέρει η νομοθεσία) και δεν προχωράει η υπόθεση μου (μου λένε οτι πρέπει να ενημερωθούν απο το υπουργείο ποιά είναι αυτά τα υλικά).

 

Επιεδή δεν ξέρω σε ποιά περιοχή της Ελλάδας είσαι, εσύ πως ξεπέρασες αυτό το πρόβλήμα?

 

Αν έχεις κάποια πληροφορία - ενημέρωση απο την υπηρεσία σου (για το συγκεκριμένο θέμα των άκαυστων υλικών), θα ήμουν υπόχρεος αν με ενημέρωνες, γιατί έχω διαπιστώσει οτι απο νομαρχία σε νομαρχία, υπάρχει μετάφραση κατα το δοκούν, στη νομοθεσία.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Πράγματι υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης από νομαρχία σε νομαρχια,το θέμα της τοιχοποιίας δεν το έχω αντιμετωπίσει ακόμη γιατί όντως δεν υπάρχει ενημέρωση στα τμήματα μεταφορών για τα υλικά που θεωρούνται ως άκαυστα και άρα κατάλληλα να διαχωρίσουν τους χώρους διαφορετικών ειδικοτήτων ενός συνεργειου.Μπορεις να συμβουλευτείς καταλόγους της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάταξη των υλικών με βάση τον δείκτη πυραντιστασης αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχτούν από το τμήμα μεταφορών καθώς είναι διαφορετικές υπηρεσίες δίκια μου περιοχή είναι Ημαθια.Για γειτονικές περιοχές(πχ Γιαννιτσά) έχω ακούσει ότι δέχονται πυραντοχο τζάμι το οποίο έχει μεγάλο κόστος και άκαυστη γυψοσανίδα αλλά δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά γιατί δεν το έχω αντιμετωπίσει ο ίδιος. Όπως και να έχει μόλις τελειώσω με την άδεια που έχω αναλάβει θα σε ενημερώσω υπεύθυνα.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω αυτό που είπες για ερώτημα προς την Πυροσβεστική θα ήταν το καλύτερο. Δεν νομίζω μετά να μην το δεχτεί η Δ/νση Μεταφορών εάν είναι αποδεκτό από την Πυροσβεστική

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συνάδελφοι

 

Το πρόβλημα μου με τα άκαυστα υλικά της Υπ. απόφασης για τα υγραέρια (9/2010), είναι οτι στη δ/νσαη μεταφορών στην Αν. Αττική, πάνε με το γράμμα του νόμου.

 

Μου είπαν οτι δεν γνωριζουν ποιά είναι τα άκαυστα υλικά και περιμένουν να τους ενημερώσουν απο το Υπ. Μεταφορών.

 

Σε ερώτηση μου, σχετικά με την πυράντοχη γυψοσανιδα knauf που είναι εγκεκριμένη απο την Πυροσβεστκή, μου απάντησαν αυτή είναι πυράντοχη και οχι άκαυστη .

 

Βγάλτε συμπέρασμα εσείς με την απάντηση που μου έδωσαν!!!!!

 

Στην Νομαρχία Αθήνας Κεντρικος Τομέας αντιθετως (απο έγκυρες πληροφορίες), ξέρω οτι δέχονται την γυψοσανιδα knauf ως διαχωριστικό ύλικό (σαν άκαυστο υλικό)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Όμως, να σου υπενθυμίσω οτι η εκάστοτε δ/νση μεταφορών, αν λάβει κατι υπόψη της, θα δεχτεί την άποψη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που το κατατάσει σαν πυράντοχο (σύμφωνα με το αριθ. 18419 Φ. 701.6./4-1-1997) και οχι την άποψη της εταιρείας

Link to comment
Share on other sites

Για την αρχική ερώτηση theosav. Εκτιμώ ότι μιά αναζήτηση με θέμα "αντλίες κενού"(vacuum pumps) μέχρι -1bar θα σου δώσει το ζητούμενο. Επίσης με δεδομένο ότι το κύκλωμα υγρού υγραερίου βρίσκεται υπό πίεση, αν δεν κάνω λάθος 3bar, οποιαδήποτε διάταξη (συμπιεστής, μανόμετρο, σωληνώσεις) πιστοποιημένη για 4bar άεριας πίεσης σου είναι αρκετή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.