Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευκρινίσεις συμπλήρωσης αίτησης ΔΕΗ για οικιακά φ/β


mica-mica

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Κάνεις Υ/Δ ότι έχει εκπονηθεί, αγώ απλά την βάζω μέσα, δεν είναι υποχρεωτικό και κατατεθεί, μόνο η χωροθέτηση είναι και το μονογραμμικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι, πήγα χθες στη ΔΕΗ να καταθέσω μία αίτηση για φ/β σε δώμα (χθες άνοιξε το πρόγραμμα στα μη Δ. νησιά) από κοινού 2 ιδιοκτητών οριζόντιας ιδιοκτησίας και τα δικαιολογητικά που αναφέρει η αίτηση της ΔΕΗ σε αυτή την περίπτωση όσον αφορά το αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης είναι πρακτικό ομόφωνης απόφασης γεν. συνέλευσης ή έγγραφη συμφωνία (τα οποία είχα). Δεν αναφέρει πουθενά η αίτηση σε αυτή την περίπτωση ότι χρειάζεται και ο τίτλος κυριότητας !!! η ΔΕΗ όμως τον ζητάει !!! Το θέμα είναι ότι δεν δέχτηκαν την αίτηση στη ΔΕΗ χάνεται η σειρά μου, εντωμεταξύ δέχονται άλλες αιτήσεις και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου και οι ιδιοκτήτες μέχρι να το στείλουν από την Αθήνα που μένουν (στο νησί έχουν την οικοδομή) και να ξαναπάω στη ΔΕΗ θα πάρει αριθμό πολύ πιο μεγάλο άρα θα καθυστερήσει η υλοποίηση!!! Όμως στα νησιά λόγω κορεσμού των δικτύων θα δεχθούν περιορισμένο αριθμό αιτήσεων και έτσι μπορεί να μην μπορέσει να υλοποιηθεί καν και να πάει για του χρόνου π.χ !!!

Το θέμα είναι ότι αν έχω δίκιο θα κινηθώ σε άλλο ύφος και τόνο στη ΔΕΗ με γραπτή διαμαρτυρία και θα τους δώσω γκάζια. Εσείς που έχετε εμπειρία στο Διασυνδεμένο σύστημα ποια είναι η άποψή σας ? Έχω δίκιο ή άδικο ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ο τίτλος κυριότητας είναι υπωχρεωτικός για να δει η ΔΕΗ σε ποιούς ανήκει το ακίνητο με πιστοποιητικο μεταγραφής στο υποθηκοφυλακιο

Link to comment
Share on other sites

Ναι μεν αλλά ... η γραμματέας που δακτυλογράφησε την αίτηση ξέχασε (???) να κάνει copy-paste την παράγραφο για τον τίτλο κυριότητας στην υπο-περίπτωση γ.

 

Οπότε το Ελληνικό δαιμόνιο χτύπησε ξανά.

Φίλε mica-mica αν ήμουνα στη θέση σου θα έλεγα του υπαλλήλου που εξετάζει την πληρότητα που το αναφέρει και όταν θα το έβλεπε και ο ίδιος ότι δεν υπάρχει θα έγραφε με ένα κόκκινο στυλό ως υποσημείωση ότι πρέπει να του τον πας άμεσα.

 

Δυστυχώς, θέλει και λίγο διπλωματία!

 

Ελπίζω να μην χαθεί η επένδυση γι' αυτό το λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !

Με το συμβόλαιο δυστηχώς η ΔΕΗ ήταν κάθετη παρόλο που δεν το αναφέρει στην συγκεκριμένη υποπερίπτωση, οπότε αναγκάστηκα και είπα στον ιδιοκτήτη να μου το ταχυδρομήσει και το περιμένω σήμερα για να ξαναπάω στη δεη. Βέβαια τους είπα να την δεχθούν για να παίρνει σειρά, μιας και το "λάθος" δεν ήταν μόνο δικό μου αφού δεν αναφέρεται στην αίτηση στην περίπτωση αυτή το συμβόλαιο, και αν δεν τους πάω το συμβόλαιο σε 3-4 μέρες ας απορρίψουν την αίτηση αλλά τίποτα...

Μήπως γνωρίζετε σε περίπτωση επιχείρησης (ενοικιαζόμενα δωμάτια) που ο ιδιοκτήτης έχει 2 οικόπεδα το ένα δίπλα στο άλλο και έχει κτίσει 2 οικοδομές ( με ενοικιαζόμενα δωμάτια) τα οποία έχουν ξεχωριστά ρολόγια ΔΕΗ μπορεί να καταθέσει μία αίτηση για την ταράτσα του κάθε κτιρίου?

Ή επειδή είναι η ίδια επιχείρηση μπορεί να καταθέσει σαν επιχείρηση μία μόνο αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σου απαντώ με επιφύλαξη και δια της ατόπου απαγωγής

Αφού ένας ιδιοκτήτης μπορεί σε διαφορετικά σπίτια με διαφορετικά ρολόγια να κάνει 2 αιτήσεις γιατί να μην μπορεί και στην περίπτωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας jsk και chris_gr και 'γω πιστεύω ότι θα πρέπει να δεχθούν και τις 2 αιτήσεις, βέβαια σκέφτομαι και το άλλο μήπως με μία επιχείρηση η ΔΕΗ δεν δέχεται 2 ξεχωριστές αιτήσεις: να κατατεθούν 2 αιτήσεις στις παροχές των κοινοχρήστων του κάθε κτιρίου από τον ιδιοκτήτη και να μην φαίνεται πουθενά ότι είναι επιχείρηση με ενοικιαζ. δωμάτια στην αίτηση. Ποια είναι η γνώμη σας στο 2 ενδεχόμενο ? Στο κάτω κάτω και οικοδομές που έχουν στο εισόγειο ενοικιαζόμενα καταστηματα δεν μπορούν να εγκαταστήσουν οι ιδιοκτήτες τις οικοδομής στην ταράτσα φ/β και να γίνεται συμψηφισμός στο ρολόι των κοινοχρήστων ?

Link to comment
Share on other sites

Οι αιτήσεις γίνονται στο όνομα των κοινόχρηστων ρολογιών.

Αν τα κοινόχρηστα ρολόγια ανήκουν στην επιχείρηση είναι από τους λίγους ευνοημένους ο εργοδότης διότι θα εκπέσει και το ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Chris_gr ευχαριστώ για την απάντηση !

Και κάτι ακόμα: Η ΔΕΗ πιστεύω ότι θα θέλει την έναρξη της επιχείρησης από τη ΔΟΥ. Εκτός αυτού χρειάζεται και δικαιολογητικό που να πρόκύπτει ότι κατατάσσεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως καθορίζονται στην Ε.Ε. ή η ΔΕΗ αρκείται στην υπεύθυνη δήλωση που αναγράφει ο αιτών ότι ανήκει στις πολύ μικρές επηχειρήσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.