Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση ΚΕΝΑΚ σε μικρή ισόγεια οικοδομή


Recommended Posts

Βγάζω οικοδομική άδεια με μειωμένο συντελεστή για μια κατοικία 47 τ.μ.. Δίπλα από την κατοικία και κολλητά προσθέτω μια αποθήκη 7,50 τ.μ. Απ ό,τι γνωρίζω θα πρέπει να περαστεί και η αποθήκη σαν κατοικία στο πρόγραμμα του τεε τι γίνεται όμως με την απαίτηση ΚΕΝΑΚ? Στηρίζομαι στο ότι η κατοικία είναι κάτω από 50 τ.μ. (απαίτηση για ΚΕΝΑΚ) δν είμαι σίγουρος για το τι θα πρέπει να ισχυριστώ για την αποθήκη. Ξέρει λοιπόν κάποιος εαν η περίπτωση μου απαιτεί μελέτη ΚΕΝΑΚ? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία εαν η αποθήκη είναι ή όχι μέρος της οικίας. Στην ουσία εξετάζεται το ενιαίο ΚΤΙΡΙΟ. Και κτίριο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αποθήκη+οικία.

 

Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο ως αυτοτελή κτίρια με συνολική επιφάνεια <50τμ νοούνται τα κτίρια των οποίων η συνολική επιφάνεια αφορά στα συνολικά τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου όπως αυτά προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τον ΓΟΚ και όπως καταγράφονται στο φύλλο της οικοδομικής αδείας. Στην συνολική επιφάνεια προσμετρούνται επίσης και τα τετραγωνικά του κτιρίου που έχουν νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.