Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό για τοπογράφο μηχανικό


Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Να το θέσω διαφορετικά, πιστεύετε ότι πιο εύκολα θα βρω εργασία σε μια τενική εταιρεία στο εξωτερικό αν κάνω μεταπτυχιακό π.χ. στο GIS ή σε κάτι διαφορετικό, που θα μου προσφέρει και ένα νέο τρόπο σκέψης π.χ. τα οικονομικά;

Link to comment
Share on other sites

alcor

 

Η γνώμη μου στην περίπτωση σου είναι να κάνεις μεταπτυχιακό επάνω στον δικό σου τομέα .Αυτό θα σε κάνει ακόμα ποιο έμπειρο .Τα μεταπτυχιακά σε άλλους τομείς γίνονται παρά μόνο όταν είσαι καλυμμένος στο δικό σου τομέα αν και δεν το θεωρώ σκόπιμο αφού η κάθε σχολή έχει μάθημα που ασχολείται με οικονομικά. Έτσι γινόταν σε εμάς .Περισσότερες λοιπόν πιθανότητες να βρεις δουλειά θα έχεις με μεταπτυχιακό ειδικότητας πάρα με άλλου τομέα .

Μην ξεχνάς πως σε περίπτωση που ενδιαφερθείς κάποια στιγμή για εργασία στο δημόσιο και όταν φτιάξουνε (λέμε τώρα) τα πράγματα στην χώρα μας , τότε στον ΑΣΕΠ θα μετράει το μεταπτυχιακό ειδικότητας και όχι των άλλων τομέων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Πολύ απλά δε βλέπω φως στο τούνελ. Σκέφτομαι να το κάνω βρίσκοντας και παρακολουθόντας ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, το οποίο θα με βοηθήσει να αυξήσω τις πιθανότητες μου να βρω δουλειά έξω. Αποφοίτησα πρίν ένα χρόνο περίπου και σε λίγο καιρό εκπληρώνω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ώστε να είμαι ελεύθερος από εκεί.

 

Το ερωτημά μου είναι τι και που; Έχω κάνει ενδελεχή έρευνα στο internet και έχω υπόψη μου διάφορα μεταπτυχιακά. Για αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι τι είναι καλύτερο να επιλέξω από άποψη πανεπιστημίου, θέματος και χώρας με φόντο την επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Παράδειγμα:

 

Γερμανία: Technische Universität München. Σκεφτομαι για Environmental Engineering (Master) αλλά για μία ειδίκευση που έχει: Urban Environments and Transportation η ακόμα και για το ESPACE-Earth Oriented Space Science and Technology (Master) το όποιο έχει σχέση με geodesy, remote sensing και γενικότερα space engineering - observation.

 

Και εδω προκύπτει το ερώτημα μου: Να επιλέξω κάτι σε Environmental Engineering ή Hydrauic Engineering - Water management ή κάποιο σε cutting edge γεωδαιτικές τεχνολογίες - GPS - Remote Sensing ή/και GIS; Η Transportation;

 

Εξηγούμαι: Nottingham University: Engineering Surveying with Geographical Information Science

 

Bristol: MSc in Water and Environmental Management

 

Glasgow University: Geomatics and Management ή Geoinformation and Mapping Sciences. Ενδεικτικά. Εχω υπόψη αρκετά ακόμα σε πανεπιστημία με αρκετά καλό ranking.

 

Στην Ευρώπη τι επικρατεί στον τομέα αυτό των τοπογραφικών σπουδών; Στην Αγγλία;

 

Όπως βλέπετε είμαι ολίγον μπερδεμένος αλλά ειμαι και αποφασισμένος να την κάνω για έξω. Παρακαλώ μερικές συμβουλές - οδηγίες θα ήταν πολύ σημαντικές για μένα. Και ίσως life changing!

Edited by surveng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.