Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

spgirl

 

Δεν συμφωνώ σε αυτό .Αλλά έτσι ξεκίνησε να δουλεύει το σύστημα εδώ και μερικά χρόνια που δεν είχαμε την κρίση .Τώρα περιμένεις ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα σε αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα όπως είπε και ένας συνάδελφος με ΔΝΤ .

Το ξέρεις ότι υπάρχουν και πολλοί μηχανικοί που ενώ δουλεύουν είναι απλήρωτοι σε μεγάλα τεχνικά γραφεία της χώρας μας και όμως παραμένουν στις θέσεις τους ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει , και πόσοι άλλοι είναι άνεργοι .

Για αυτό λοιπόν μην θρέφουμε ελπίδες για καλά λεφτά .Και οι καθηγητές μου έπαιρναν στην χώρα που σπούδαζα 250 ευρώ το μήνα και κυνηγούσαν και δεύτερη δουλεία παράλληλα χωρίς να διαμαρτύρονται.

Μην ζούμε λοιπόν με ψευδαισθήσεις και να κοιτάξουμε να βγάζουμε λίγα και καλά .Πάνε οι εποχές που ο μηχανικός έπαιρνε καλά λεφτά και είχε μια οικονομική άνεση .Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά προς το χειρότερο . Η κάθε απόπειρα αλλαγής καταστάσεως σήμερα θα είναι ανώφελη και θα μας βγάλει σε αδιέξοδο .

 

ΚΑΝΟΝΑΣ

Ένα πράγμα έχει ζήτηση όταν πέφτει η τιμή του .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

lazarok:

Σε ποια χώρα σπούδασες και οι καθηγητές σου πληρώνονταν με 250 ευρώ και πόσο ήταν ο αντίστοιχος μισθός ενός εργάτη εκεί?

Επίσης ο στόχος μας ποιος είναι όταν βγούμε από την σχολή/ Να είμαστε μία ζωή υπάλληλοι? Εγώ δούλεψα 8 χρόννια υπάλληλος με πρώτο μισθό το 2000 180.000 δραχμές και έφτασα μέχρι το 2008 στα 1900 ευρώ, οπότε αποφάσισα να ανοίξω γραφείο δικό μου παντρεμένος με δύο παιδιά και χωρίς μπαμπά με λεφτά και χωρίς θείο από το Σικάγο. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ μέσα θέλουν να υποβαθμίσουν τις σπουδές μας και τα πτυχία μας. Εννοείται ότο ο μηχανικός είναι ένα σκαλοπάτι πριν την κορυφή της λίστας των επαγγελμάτων και ο μισθός του θα πρέπει να είναι αντίστοιχος.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε βρε Λάζαρε, τελείωσες σχολή σε μια χώρα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, θες να συμβιβαστεί όλος ο τεχνικός κλάδος με μισθούς 250 ευρώ? Είμαστε στα καλά μας?

 

Μάλλον να γίνουμε Αλβανία από τώρα και να παίρνουμε 100 ευρώ και αν, και να κάνουμε έμποριο οργάνων, να γίνουμε κλέφτες... Πρόσεχε Λάζαρε, είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά, βάζεις ιδέες σε πολιτικούς και υπευθύνους... Άκου 250 ευρώ... Ούτε να το σκέφτεσαι...

Link to comment
Share on other sites

spgirl

 

Το έφερα ως παράδειγμα .Όχι για να το εφαρμόσουμε εμείς αλλά για να καταλάβουμε την ουσία .Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν προς το χειρότερο χωρίς να υπάρχει ένδειξη βελτίωσης .Για να υπάρχει ανάπτυξη στην χώρα μας πρέπει να υπάρχουν υποχωρήσεις από όλους μας .

Να ρίξουμε όλοι τις τιμές .(Βλέπε Ισλανδία )

 

Στην Βουλγαρία οι άνθρωποι δεν έπαιρναν πολλά χρήματα λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου αλλά έχουν εξασφαλίσει μια κοινωνική οικονομική ισορροπία χωρίς την ανάγκη δανεισμού από το ΔΝΤ από ότι γνωρίζω σήμερα και ξέρουν που πατούν με τα δικά τους πόδια .Τα 250 ευρώ που ανάφερα είναι μισθοί που παίρνουν εκατομμύρια άνθρωποι όχι μόνο στην Βουλγαρία αλλά και στα Σκόπια και στην Σερβία .Με αυτά λοιπόν τα χρήματα ζούνε αξιοπρεπώς πολλές οικογένειες στα Βαλκάνια .

Εμείς σήμερα με το υψηλό βιοτικό επίπεδο με τις μεγάλες αποδοχές που παίρναμε και που συνεχίζουμε να απαιτούμε, με τα τόσα σύγχρονα επιτεύγματα που μας έφεραν σπατάλες (Βλέπε Ολυμπιακούς Αγώνες ) μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και κινδυνεύουμε να χαθούμε ως έθνος .

 

Σε αυτήν λοιπόν την κατάσταση που ζούμε και με βάση το χρέος που έχει η χώρα μας εκεί θα οδηγηθούμε αργά η γρήγορα .

Να παίρνουμε όσα παίρνουν οι γειτονικές χώρες για να επιβιώσουμε .

Μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα σήμερα που κυκλοφορούν στην χώρα μας δεν μας ανήκουν αλλά είναι δανεικά των υπολοίπων χωρών .

 

ΔΡΟΣΟΣ

 

Τα πτυχία παίρνουν αξία σε μία χώρα που έχει συνεχώς ανάπτυξη.

Σε μια χώρα όπως η δικιά μας αυτήν την στιγμή που σήμερα γίνονται σενάρια για το πότε θα χρεωκοπήσουμε είναι ανώφελο να συζητάμε για την τιμή του μισθού μας με βάση τα πτυχία μας .

 

Είναι λάθος να συγκρίνεις τα χρόνια που είχες εσύ ανάπτυξη με το σήμερα . Ούτε μπορείς να με πείσεις ότι την ίδια δουλειά που είχες πριν 5 χρόνια π.χ την έχεις και σήμερα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων χιλιάδων συνανθρώπων μας μαζί με εμάς που επιφέρουν τα μέτρα που παίρνουμε ως χώρα βάση μνημονίου .

Link to comment
Share on other sites

Στην Βουλγαρία οι άνθρωποι δεν έπαιρναν πολλά χρήματα λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου αλλά έχουν εξασφαλίσει μια κοινωνική οικονομική ισορροπία χωρίς την ανάγκη δανεισμού από το ΔΝΤ από ότι γνωρίζω σήμερα και ξέρουν που πατούν με τα δικά τους πόδια .Τα 250 ευρώ που ανάφερα είναι μισθοί που παίρνουν εκατομμύρια άνθρωποι όχι μόνο στην Βουλγαρία αλλά και στα Σκόπια και στην Σερβία .Με αυτά λοιπόν τα χρήματα ζούνε αξιοπρεπώς πολλές οικογένειες στα Βαλκάνια .

 

Αν είναι έτσι τόσο καλά στη Βουλγαρία, γιατί υπάρχουν Βούλγαροι μετανάστες? Έχω δουλέψει με Βουλγάρους και έχω συζητήσει μαζί τους, οι άνθρωποι πεινάγαν και πεινάνε ακόμα... Και από τότε που μπήκαν στο ευρώ, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα... Όσο για τα Σκόπια και τη Σερβία, δε νομίζω ότι είναι ικανοποιημένοι οι άνθρωποι, μάλλον απλά χαίρονται που ακόμα ζουν και δε τους σκότωσαν (για τους Σέρβους περισσότερο).

 

Πιθανόν θεωρείς σίγουρο η Ελλάδα θα γίνει ισαξια με τις λοιπές βαλκανικές χώρες...

Link to comment
Share on other sites

spgirl

 

Η Βουλγαρία δεν είναι στην ζώνη του ευρώ και θα το σκεφτούνε πολλοί οι Βούλγαροι για το εάν θα μπούνε .

Όσους Βούλγαρους μετανάστες γνώρισες άλλους τόσους εγώ γνωρίζω που δουλεύουν σε Ελληνικές Βιοτεχνίες εντός Βουλγαρίας. Γιατί λοιπόν αυτές οι Ελληνικές Βιοτεχνίες μεταναστεύουν στην Βουλγαρία και δεν παραμένουν στην Ελλάδα ?

Σήμερα με το ΔΝΤ στην Ελλάδα πόσες εταιρίες είναι στα πρόθυρα κλεισίματος ? Εάν σήμερα ρωτήσεις έναν Βούλγαρο πολίτη για το εάν είναι ευχαριστημένος με τα λεφτά που παίρνει θα σου απαντήσει φυσικά όχι .Αλλά εάν προτιμούσε να ζει με ΔΝΤ και με δανεικά από τις υπόλοιπες χώρες θα σου απαντούσε ότι προτιμάει τα λίγα που παίρνει παρά να χρωστάει σε κάποιον που θα του κάνει συνεχώς την ζωή δύσκολη.

 

Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα θα γίνει ισάξια με τις άλλες Βαλκανικές χώρες αλλά πιστεύω πως με την κρίση σε θέμα οικονομίας εκεί θα οδηγηθούμε .Κανένα κράτος δεν κρατάει την οικονομία του στα ύψη με μηδέν ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε με τρομάζεις με αυτά που λες... όχι για είναι τρομακτικά, αλλά γιατί τα υιοθετείς, και αυτό είναι τρομακτικό...

 

Anyway, εδώ δεν ειμαστε για να αναλύσουμε την οικονομική κατάσταση της Βουλγαρίας, αλλά τι μισθούς αξίζουμε εμείς οι νέοι μηχανικοί που έχουμε το ''θράσσος'' να μη αυτο-ξεφτιλιζόμαστε... (δεν ειρωνεύομαι, υπάρχουν και άλλοι εκτος foroum που λένε πολλά...). Εγώ θεωρώ ότι το Min καθε μηχανικό ειναι τα 1000 ευρώ.... Και ας έχω δουλέψει για κάτω από 1000, θεωρώ ότι είναι ο μισθός που αξίζει...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ .Αλλά μεταφέρω εμπειρίες από άλλο κράτος απλός για να καταλάβουμε το εξής .

Ότι εμείς στην σημερινή Ελλάδα που ζούμε επί της ουσίας με δανεικά δεν μπορούμε να ζητάμε μισθούς που θα μας εξασφαλίζουν μια καλή οικονομική κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι γύρω μας πεινάνε χωρίς να διαμαρτύρονται και χωρίς να έχουν χρέη . Θεωρώ ότι είναι θράσος να ζητάμε για πρώτο μισθό πάνω από 1000 ευρώ όταν και τα 1000 δεν τα έχουμε εξασφαλισμένα , και όλα αυτά τα λέω γιατί υπήρξαν φωνές που ζητούσαν περισσότερα και από 1000 ή τους φάνηκαν λίγα ενώ δεν έχουν αντιληφθεί την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και που δεν γνωρίζουν πως ζουν τα υπόλοιπα κράτη .

Ο άλλος σήμερα δεν θα κοιτάξει στην δουλειά του εάν έχεις διδακτορικό για να σου δώσει περισσότερα αλλά το πως θα τα βγάλει πέρα .Εάν δεν έχει να σε πληρώσει και 10 πτυχία να έχεις δεν τον νοιάζει .Για την οικογένεια που θα έχεις μπορεί να φιλοτιμηθεί (εάν προπαντός είναι άνθρωπος ) και να σου δώσει κάτι παραπάνω αλλά για τα πτυχία όχι .

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ ότι το Min καθε μηχανικό ειναι τα 1000 ευρώ.... Και ας έχω δουλέψει για κάτω από 1000, θεωρώ ότι είναι ο μισθός που αξίζει...

 

Αν είχα γραφείο, νέο μηχανικό δεν θα τον πλήρωνα με τίποτα 1000.

800 για αρχή και στην πορεία θα έβλεπα αν τον κρατούσα. Δεν μπορεί να του δίνω 1000 και από πάνω να του μαθαίνω την δουλεία.

Επίσης εννοείται, για μελέτες τουλάχιστον, έπρεπε να αποδείξει εμπειρία σε εργοτάξιο τουλάχιστον 1 χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.