Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος


 
notos

Recommended Posts

αν ο χαλύβας είναι ιταλικός θα πρέπει να έχει και τα δελτία καταληλότητας του αλλιόσ πως μπήκε στην ελληνική αγορά ?(εκτος και αν ειναι μαιμου απο καποιεσ παρτιδες εκτός ευρώπης ,και με κάποιες δόσεις ακτινοβολίας). για να είσαι σίγουρος παρέ τα ανάλογα δείγματα από κάθε παρτιδα που εχείς πάρει και τα πας για δοκίμες βάση κτχ. και σε δημόσια εργαστήρια αλλα και στα πανεπήστημια που αναφέρθηκαν παραπάνω .

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα ένα δικηγόρο και επανέρχομαι. Εαν υπάρχει προδιαγραφή C στην μελέτη τότε θα πρέπει να τηρηθεί. Μπορεί τόσο οι μηχανικές ιδιότητες, ΚΤΧ, carbon equivalent, κλπ να τηρούνται αλλά το συμβόλαιο μεταξύ μελετητή και πελάτη δεν τηρείται. Τεχνικά λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλημα, νομικά όμως υπάρχει και σοβαρό. Χρειάζεται έγγραφη αποδοχή του χάλυβα απο τον πελάτη. Μην νομιζουμε οτι το C είναι αμιγώς Ελληνικό. Παράγεται και στην Γερμανία, Ιταλία, Μολδαβία, Ουκρανία, κλπ. Γενικά αναφέρεται σε ψυχρής έλασης

Link to comment
Share on other sites

Το ζητημα ειναι συναδελφοι οτι τελικα υπαρχουν χαλυβες B501c -εισαγωγης εννοειται- οι οποιοι δε τηρουν την σημανση η οποια προβλέπεται απο τον ΚΤΧ 2008 παρ. 2.4.2 και απο τα σχετικα προτυπα ΕΛΟΤ (1421-3), με αποτελεσμα να δημιουργειται συγχιση στους επιβλεποντες εργων.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς και μπορείς να μπλέξεις ειδικά σε δημόσιο έργο πολύ εύκολα σε σημείο που να μην πληρωθεί κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.