Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διελευση σωληνώσεων για μελέτη δαπανών


ert3

Recommended Posts

Ως άπειρος ακόμα με το αντικείμενο μπορείτε να με διαφωτίσετε σχετικά με την τιμή του χ περί διέλευσης σωληνώσεων στην μελέτη δαπανών;Τί ακριβώς αφορά; Τα σώματα δεν συνδέονται λόγω παροχής με σωληνώσεις, άρα χ=0 πάντα; Ή αναφέρεται στην περίπτωση σύνδεσης σωμάτων σε σειρά; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

O συντελεστή αυτός μπαίνει στον υπολογισμό για να ληφθούν υπόψιν κέρδη από σωληνώσεις του συστήματος θέρμανσης που διέρχονται από τους θερμαινόμενους χώρους. Αφορά κατακόρυφες σωλήνες, που συναντιούνται σε παλιά δισωλήνια. Σε σύγχρονες θερμάνσεις όπου οι σωλήνες διέρχονται από το δάπεδο, είναι (πρακτικά δεν είναι, αλλά τέλος πάντων, τουλάχιστον είναι το ίδιο για όλους) σαν να μην διέρχονται από τους θερμαινόμενους χώρους σωληνώσεις, και ο συντελεστής παίρνει την αντίστοιχη τιμή (τη μέγιστη ή την ελάχιστη, δεν θυμάμαι ακριβώς).

Link to comment
Share on other sites

αφορά την αναλογία διέλευσης σωληνώσεων μέσα από ιδιοκτησίες . Στις συνήθεις περιπτώσεις είναι <1/3 του συνολικού μήκους των σωληνώσεων και είναι 0.06 .Δες το εγχειρίδιο του λογισμικού που χρησιμοποιείς και το κλασικό ΠΔ του 85 .

Link to comment
Share on other sites

Η κατηγοριοποίηση στο 1/3 ή 2/3 κλπ δεν έγκειται στο μήκος των "εκτεθειμένων" σωληνώσεων, αλλά στη θερμική ισχύ που καλύπτουν. Δηλαδή, αν εντός της ιδιοκτησίας υπάρχουν εκτεθειμένες σωληνώσεις οι οποίες καλύπτουν θερμική ισχύ <1/3 της συνολικής θερμικής ισχύος, τότε παίρνει τον αντίστοιχο συντελεστή (0,06 αν θυμάμαι καλά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.