Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος spinkler


nikosnikole

Recommended Posts

Oυσιαστικά το ίδιο το sprinkler δεν μπορεί να δοκιμαστεί χωρίς καταστροφικό έλεγχο. Η αμπούλα που έχει σπάει και απελευθερώνει τη ροή του νερού στους 60°C.

 

Ομως, θα πρέπει στην απόληξη κάποιων απομακρυσμένων κλάδων να βάλεις βάννα 3/4" και να οδηγείς τη ροή εκτός κτιρίου, στην αποχέτευση. Ετσι, ανοίγοντας τη βάννα θα μπορείς να εξακριβώσεις εάν η αντλία σου πάρει μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

η βάννα που λέει ο cmkapos πρέπει να τοποθετηθεί υποχρεωτικά , ονομάζεται κεφαλή δοκιμής και πρέπει να συνοδεύεται από μανόμετρο για τον έλεγχο της πίεσης. Σε κάθε τακτικό έλεγχο η ΠΥ δοκιμάζει την λειτουργία του δικτύου sprinkler από αυτή τη βάννα. Χρήσιμο είναι όλα τα πυροσβεστικά δίκτυα και συγκροτήματα να ελέγχονται κάθε χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
στα sprinkler πως γίνετε έλεγχος εάν λειτουργούν σωστά?πρέπει κάθε χρόνο να γίνετε έλεγχος?

 

Στις κεφαλές καταιονισμού, γίνεται μόνο δειγματοληπτικός έλεγχος. Τις στέλνεις σε διαπιστευμένο εργαστήριο και σου απαντάν αντίστοιχα. Αν το δείγμα δε βγει ΟΚ, είτε ξανακάνεις δεύτερη δοκιμή είτε τα αντικαθιστάς με νέα.

 

Ο πρώτος έλεγχος γίνεται συνήθως στα 20 έτη, για fast response, και στα 50 ή 75 για τα άλλα...Μετά κάθε 10 έτη. Για ξηρά συστήματα στα 10 χρόνια ο πρώτος έλεγχος.

 

Σε ιδιαίτερα επιβαρυμένα περιβάλλοντα, και σε καταιονιστήρες με υψηλές θερμοκρασίες ενεργοποίησης, θέλει κάθε 5 χρόνια έλεγχο.

 

Όλα αυτά από το NFPA 25.

Link to comment
Share on other sites

...Ομως, θα πρέπει στην απόληξη κάποιων απομακρυσμένων κλάδων να βάλεις βάννα 3/4" και να οδηγείς τη ροή εκτός κτιρίου, στην αποχέτευση. Ετσι, ανοίγοντας τη βάννα θα μπορείς να εξακριβώσεις εάν η αντλία σου πάρει μπροστά.

 

το θέμα δεν εξαντλείται με το εάν θα πάρει η αντλία εμπρός, αλλά και με την πίεση που μπορεί να διατηρήσει εφόσον υπάρχει ροή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.