Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένωση καταστημάτων διαφορετικών πολυκατοικιών


Recommended Posts

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Καλή χρονιά σε όλους.

 

Αν υπάρχουν δύο καταστήματα σε ισόγειο με συνεχής δόμηση και το κάθε ένα απο αυτά ανήκει σε διαφορετική πολυκατοικία μπορεί κάποιος να τα κάνει ένα καθαιρόντας τον ενδιαμεσο τοίχο που τα χωρίζει.

 

Τα καταστήματα είναι σε διαφορετική ιδιοκτησία και διαφορετική οικοδομή αλλά κολλάνε μεταξύ τους

 

Το θέμα μας απασχολεί πολεοδομικά.

 

Αν αυτός που θέλει να κάνει την ένωση των δύο χώρων είναι ενοικιαστής και έχει την σύμφωνη γνώμη των δύο ιδιοκτητών πως μπορεί να προχωρήσει?

 

 

Ευχαριστώ πολύ

8-)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να γίνει αυτό ακόμη κι αν ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Ακόμη κι αν ο ιδοκτήτης ήταν ιδιοκτήτης και των δυο κτιρίων στο σύνολό τους ή και όλου του οικοδομικού τετραγώνου.

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομικά νόμιμα δε νομίζω. Πρόκειται για ξεχωριστά οικόπεδα καταρχήν, και κτίρια με διαφορετικές άδειες, ιδιοκτησίες, όλα διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει και πολύ παλιά (1958) αλλά και σε νεώτερους χρόνους (δεκαετίες 80-90).

Στην πρώτη περίπτωση ήταν τράπεζες ενώ στην δεύτερη κλινική.

Το πως έγινε δεν το θυμάμαι και ψάχνοντας δεν μπόρεσα να το ξαναβρώ.

Link to comment
Share on other sites

@ senninha

Εγώ έχω βγάλει άδεια το 2009 για δυο κτήρια (στατικά ανεξάρτητα) σε δύο οικόπεδα στα οποία ο ιδιοκτήτης του ενός οικοπέδου (εταιρία) είναι ενοικιαστής στο άλλο οικόπεδο. Και έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και του δεύτερου ιδιοκτήτη. Λειτουργεί ενιαία επιχείρηση. Ανά πάσα στιγμή, τα κτίρια μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν και κατασκευάστηκαν με μια οικοδομική άδεια.

Επίσης έχει πάρει το μάτι μου αρκετά καφέ και εστιατόρια με το ίδιο σύστημα. Αλλά για τη νομιμότητα αυτών δεν γνωρίζω, η αλήθεια είναι...

Στην περίπτωση σου imarale, θα εκτιμούσα ότι χρειάζεσαι τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών και των δύο κτηρίων γιατί επεμβαίνεις στο εξωτερικό περίβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την στάθμες των δύο κτιρίων. Σε μία περίπτωση στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης, μας έκοψαν μιά περίπτωση που είχε ανισοσταθμία μεταξύ των δύο ισογείων. Πάντως γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

 

Στην παερίπτωση που τα δύο καταστήματα ανήκουν στο ίδιο κτήριο αλλά τα έχουν διαφορετικοί ιδιοκτήτες μπορεί κάποιος να τα νοικιάσει και με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών να τα ενώσει.

 

Αν ήταν ένας ο ιδιοκτήτης πολεοδομικά γίνεται να ενωθούν τα καταστήματα σε ίδια οικοδομή, τώρα που είναι διαφορετικοί ιδιοκτήτες τι γίνεται???

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι στο ίδιο κτίριο τότε τα πράγματα είναι απλά. βγάζεις οικοδομική άδεια κανονικά. Αν ψάξεις θα βρεις οτι έχουν γραφτεί πολλά posts επι του θέματος που σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Να κάνω μία ερώτηση στους συναδέλφους που ανέφεραν ότι έχουν συναντήσει και διεκπεραιώσει τέτοια υπόθεση, και θα ξέρουν: στη σύσταση σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται? Όταν τροποποιούνται οι συστάσεις και των δύο (υποθέτω) ιδιοκτησιών το ενοποιημένο πλέον κατάστημα/διαμέρισμα (ή ότι άλλο) θα είναι μία ιδιοκτησία που θα έχει χιλιοστά και από τα δύο κτίρια?

Link to comment
Share on other sites

Όσοι έχουν κάνει νόμιμα με ΟΑ άδεια κάτι τέτοιο θα τους παρακαλούσα να μου πούνε τις διατάξεις στις οποίες στηρίχτηκε αυτη η άδεια. Γιατί δεν εχω βρει πουθενά κάτι που να μπορώ να χρησιμοποιήσω και μου είχε τύχει παλιά μια τέτοια περίπτωση. Εδω συνένωση καταστηματων στο ίδιο κτίριο κάνεις και σου βγάζουν την ψυχή. Θα βοηθήσετε μελλοντικά και πολλούς άλλους.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.