Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ύψος Χώρου


Recommended Posts

Προσπαθούμε να βγάλουμε άδεια κατοικίας σε σοφίτα με μέγιστο ύψος τα 2,80m και η πολεοδομία μας αρνείται διότι το μέσο ύψος της είναι 1,50m. Δε δέχεται καν να κλείσουμε με τοίχους τα χαμηλά ύψη (π.χ. από τα 2,00m και κάτω).

 

Η ίδια πολεοδομία έκανε αυτοψία μετά από καταγγελία σε σοφίτα με κεκλιμένη σκεπή με ύψη από 0,90m έως 2,40m (μέσο ύψος 1,65m) και συνέταξε φάκελο αυθαίρετης κατοικίας. Συμβούλεψε τον ιδιοκτήτη να μπει στην τακτοποίηση και αυτός μας ρωτά αν πρέπει να δηλώσει όλο το εμβαδό ή μόνο αυτό με κάποιο ορισμένο ύψος.

 

Ή ο ΓΟΚ ή ο κτιριοδομικός αναφέρει πως χώρος κύριας χρήσης πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 2,40m. Μπορώ να εκμεταλευτώ αυτή τη διάταξη;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το περιγράφεις κατοικία είναι ο χώρος που έχει ελάχιστο ύψος 2,40μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται η πολεοδομία.

Μήπως το πρόβλημα δεν είναι το ύψος?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω Elring ότι το πρόβλημα δεν είναι το ύψος 2,40 εξάλου πόσα μέτρα να έχει με τέτοιους χώρους όταν αναφέρει σαν μέγιστο τα 2,80 ένα μέτρο πλάτους θα έχει ύψος μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

H Πολεοδομία τι δεν δέχεται ακριβώς;

Την ύπαρξη της σοφίτας ως χώρο κατοικίας επειδή το μέσο ύψος είναι χαμηλό;

Αν κλείσεις με τοίχους τους χώρους από εκεί που το έχεις ελέυθερο ύψος από 2.40 και κάτω με ποια αιτιολογία δεν το δέχεται ;

Link to comment
Share on other sites

Οι όροι δόμησης της περιοχής είναι σαφείς: μέγιστο ύψος κτιρίου 8,00m + 1,50m σκεπή. Εξωτερικά η τοιχοποιία και οι κολώνες σταματούν στα 8,00m και από κει ξεκινά το 1,50m της σκεπής. Αυτό θα μας έδινε δύο ορόφους των 4,00m ο καθένας. Εσωτερικά μειώθηκε το ύψος του ισογείου κατά 0,50m και του ορόφου κατά 0,80m, ώστε με το 1,50m της σκεπής να δώσει στη σοφίτα τα 2,80m κάτω από τον κορφιά. Το σκεπτικό της πολεοδομίας είναι πως το κτίριο τελειώνει στα 3,50m + 3.20m = 6.70m και έχει 2,80m σκεπή!!! Εκτός αυτού, ο υπάλληλος που την έχει χρεωθεί δε μπορεί να αντιληφθεί το "μη βατό" του χώρου κάτω των 2,40m που θα αποκλείσουμε με την τοιχοποιία, θέτοντας παράλληλα και το θέμα του ελάχιστου ύψους.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πολύ θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις σας για το αν θα έπρεπε να τακτοποιήσω την καταγγελμένη σοφίτα με το μέσο ύψος του 1,65m ή έστω τα 2-3τμ κάτω από το κορφιά των 2,40m. Σημειωτέο πως η πρόσβαση στη σοφίτα δε γίνεται από σταθερή σκάλα αλλά από καταπακτή με αναδιπλούμενη ανεμόσκαλα (αμερικάνικος τύπος).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.