Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Καταστημα σε περιοχή αμιγους κατοικίας (Μελισσια)


Ringo

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν μπορείτε να βοηθήσετε αλλά σίγουρα μπορείτε να με καθοδηγήσετε πως να βγάλω άκρη.

 

Μπορεί να ανοίξει κομμωτήριο σκύλων σε περιοχή αμιγους κατοικίας?

(δεν χρειάζεται να περάσει το υγειονομικό σίγουρα, μόνο η κτηνιατρική υπηρεσία)

Στο κατάστημα αυτό επίσης θα επιθυμούσα να πουλάω και αξεσουάρ, τροφές! το οκ απο τον δημο το έχω αφού δεν εμπλέκεται και πουθενά!

Η πολεδομία λοιπόν είναι αυτή που το αποφασίζει τελικά? και αν ναι τι στοιχεία χρειάζεται να βρω πριν παω εκεί για να το ρωτήσω? μόνο την διευθυνση του καταστήματος?

 

Οπως καταλαβαίνετε δεν εχω ιδέα :oops: και επίσης όπως καταλαβαίνετε δεν απαντούν σε κανένα τηλέφωνο...

 

εψαξα λίγο τί επιτρέπεται σε περιοχές αμιγους κατοικιας αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρο τελικά για μένα τουλάχιστον. Το συκεκριμενο καταστημα λειτουργουσε σαν λιπαντηριο,πλυντηριο αυτοκινητων, λογικα βάσει κάποιας παλιάς χρήσης

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πας στη πολεοδομία που ανήκει ο δήμος και κάνεις αίτηση για χρήση γης.

 

Στη αίτηση θα γράψεις :

 

''Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση χρήση γης για το κατάστημα ? που βρίσκεται στην οδό .......... του Δήμου ......... στο Ο.Τ. .... (αριθμός) - (ΟΤ = οικοδομικό τετράγωνο)''.

 

Συνεπώς πρέπει να γνωρίζεις το ΟΤ του δήμου, άν όχι θα πρέπει να το εντοπίσεις στους χάρτες της πολεοδομίας απο την ονομασία των δρόμων.

 

Πάντως καλό είναι να αναθέσεις την όλη υπόθεση σ' ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, γιατί έχει αρκετό κόπο όλη η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

 

Απο οτι αντιλαμβάνομαι αυτή η βεβαίωση που θα μου χορηγήσουν θα αναφέρει ώς τί μπορεί να λειτουργήσει το κατάστημα?

Ελπίζω το αν δεν υπαρχει πουθενά αυτή η κατηγορία επαγγέλματος να με βοηθήσει και οχι το αντιθετο.... Για αυτό εξάλλου δεν εμπλέκεται και ο δήμος, δεν εχει ακόμη ταξινομηθεί κάπου, οπότε δεν ασχολείται, και σε περιοχές μη αμιγους κατοικίας γίνεται απλά μια έναρξη στην εφορία....:(

 

να σημειωσω πως η ατυχία μου εχει να κανει για 20 μετρα!!!!!!:evil:

 

ευχαριστω και πάλι;)

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να γράψω, οτι όντως το χαρτί που θα πάρεις απο την πολεοδομία θα αναφέρει τις επιτρεπόμενες χρήσεις στη περιοχή που είναι το κατάστημα.

 

Συνήθως σε περιόχη με χρήση Αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται:

1)κατοικία

2)Ξενώνες ως 20 κλίνές

3)Εμπορικά καταστήματα για τις άμεσες ανάγκες (φαρμακείο, κάταστημα ψιλικών, πρατήριο άρτου, πιθανώς κρεοπωλείο, .....)

4)κτηρια κοινωνικής προνοιας

5)Σχολεία

6)εκκλησίες

7)Πολιτιστικά κέντρα

 

Αυτό που παίζει στη περίπτωση σου, είναι τι επιτρέπεται στο Νο 3) (έγραψα ενδεικτικά μερικές χρήσεις), αλλά είναι στη κρίση της κάθε υπηρεσίας.

 

Πάντως καλό είναι να πας & μια βόλτα στη κτηνιατρική υπηρεσία να κάνεις μια κουβέντα μαζί τους και να σου πουν την άποψη τους σε ανάλογες περιπτώσεις (για αμιγή κατοικία)

Link to comment
Share on other sites

δεν συμφωνώ οτι το κομμωτήριο σκύλων είναι στα εμπορικά καταστήματα άμεσης ανάγκης αφού τα κουρεία - κομμωτήρια (τα δικά μας) δεν περιλαμβάνονται κατα κανόνα στην αμιγή χρήση αλλα στην γενική κατοικία, Πολεοδομικό Κέντρο, τουρισμός - αναψυχή. Επιτρέπονται βέβαια σε περίπτωση που είναι μικρά κ εφόσον δεν απαγορεύονται ρητά από της χρήσης γης. Παρόλα αυτά υπάγονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πραγματικά είναι ιδιάζουσα η περίπτωση κ θεωρώ ότι θα είναι μικτής χρήσης...

ως κατάστημα pet shop (εμπόριο ζωοτροφών => γενική κατοικία, Πολεοδομικό Κέντρο, τουρισμός - αναψυχή) και υγειονομικού ενδιαφέροντος

 

EDIT

Εγγρ-2781/21-1-05 (Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού) Εγγρ-2781/05

Καταστήματα καθημερινών αναγκών στην αμιγή κατοικία

 

Απαντώντας στην αίτησή σας (Αίτηση Ιω. Μαργαρίτη με αρ. 51916/9-12-04), σας γνωρίζουμε ότι εκ των αναφερομένων σε αυτήν εμπορικών καταστημάτων, εκείνα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής στην αμιγή κατοικία σύμφωνα με το Αρθ-2 του ΠΔ/23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/87), είναι το παντοπωλείο, φαρμακείο, βιβλιο-χαρτοπωλείο, κρεοπωλείο, κατάστημα ψιλικών, πρατήριο γάλακτος, πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής (χωρίς παρασκευαστήριο και χωρίς χρήση τραπεζοκαθισμάτων).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυριο το πρωι θα μιλησω με τον υπευθυνο στην κτηνιατρικη υπηρεσια μήπως γνωριζει κατι παραπανω απο αναλογη περιπτωση.

 

Παντως υγεινομικού ενδιαφέροντος δεν είναι (μου το επιβεβαιωσε σημερα και το ήξερα απο πριν απο ίδιου ειδους καταστήματα) ακομη και αν πουλάω τροφή, το υγειονομικό μου ειπε το αφορά μόνο αν πωλούνται ζώα και μου τόνισε οτι απλά θα χρειαστώ την κτηνιατρική υπηρεσία.

 

Το σημείο ΑΥΤΟ πρόσφατα έγινε αμιγούς κατοικία περιοχή (ειναι σε κεντρικό μέρος παραπλέυρως φυσικά), ελπίζω να δείξει κατανόηση η πολεοδομία και να καταλάβει οτι τα καθαρά ζωάκια είναι άμεση ανάγκη:roll:

 

Αν και όταν καταφέρω να βγάλω κάποια άκρη θα σας ενημερώσω:)

Link to comment
Share on other sites

Το σημείο ΑΥΤΟ πρόσφατα έγινε αμιγούς κατοικία περιοχή (ειναι σε κεντρικό μέρος παραπλέυρως φυσικά), ελπίζω να δείξει κατανόηση η πολεοδομία και να καταλάβει οτι τα καθαρά ζωάκια είναι άμεση ανάγκη:roll:

 

ετοιμάσου για πρώτο πελάτη να κουρέψεις κάποιον απο την πολεοδομία :lol:

Link to comment
Share on other sites

Έφτιαξα σήμερα το πρωί λοιπόν την αίτηση και φτάνοντας στην πολεοδομία βλέπω οτι υπάρχουν έτοιμα έντυπα, προς αποφυγή κάποιου κολλήματος ρωτάω την γραμματεία αν πρέπει να τα αντιγράψω ξανά ή αρκεί η "χειροποίητη αίτηση" και με στέλνει στον υπεύθυνο.

 

Εκεί αυτός διαβάζει την αίτηση μου και μου λεει, αχ τί να σε κάνω τώρα? είμαι και ζωόφιλος γιατί ήρθες απο εδώ και δεν έκανες κατευθείαν μια έναρξη στην εφορία, αφού δεν χρειαζεσαι υγειονομικό αλλά και ούτε κτηνιατρική υπηρεσία?πως μπορώ εγώ τώρα να σε βοηθήσω και σκεφτόταν ως τί μπορούμε να το περάσουμε... Μην την αφήσεις την αίτηση μου κάνει γιατί τότε θα πρέπει να την υπογράψω και να σου αρνηθώ, πάρε την και άνοιξε το μαγαζί. Προσπάθησε μην ενοχλείς με γαυγίσματα κλπ και αν γίνει καμμια καταγγελία θα έρθεις σε μένα (θα πρέπει να αφήσεις βέβαια το μαγαζί) να υπογράψω οτι έγινε αυτοψία και οτι το μαγαζί είχε αδειάσει ωστε να μην φας πρόστιμο. Φαντάζομαι κάνει πως δεν χρειαστείς τόοσα χρήματα ωστε να σου κοστίσει πολύ μια μετακόμηση... (μάλλον του περισσεύουν αυτουνού)

Σημειωτέον οτι μιλούσαμε μέχρι το αμάξι του, είχα παει αργά και έφευγε...ζητώντας πληροφορίες για τα σκυλιά κλπ. Η αλήθεια είναι οτι περίμενα άαααλλη συμπεριφορά, ένα οχι και αντε γεια...:confused:

 

Όπως καταλάβατε λοιπόν κανονικά δεν μπορώ να ανοίξω το μαγαζί εκεί και δεν θα το κάνω ακόμη αν ο υπεύθυνος θεωρεί εύλογη την λύση να προχωρήσω στην έναρξη. Δεν νομίζω οτι θα μπορώ να εργαστώ με ενα μόνιμο άγχος. Μάλλον μ....ς έλεγε ο κύριος...:roll:

 

Οπότε πάμε για άλλο μαγαζάκι

 

ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει κατι σε περιοχη αμιγους κατοικιας που να μπορώ να υπαχθώ με αυτή την ιδιότητα η παρεμφερή.

Μπορούν μόνον τα γνωστά καταστήματα που ξέρετε συν δημοσιογραφους, δικηγορους γιατρούς κλπ αν αυτό εννοεις.

Το κατάστημα το δικό μου ανοίγει σε μη αμιγους κατοικία περιοχή με μια απλή έναρξη δριαστηριότητας στην εφορία με τους σχετικούς κωδικούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.