Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάθετες ιδιοκτησίες-υπέρβαση κάλυψης από συνιδιοκτήτες


nisorvani

Recommended Posts

Όχι δεν έχω κάτι τέτοιο, το συνολικό οικόπεδο είναι ακριβώς 54,00x27,00=1458,00τμ, και η ιδιοκτησία του πελάτη μου είναι 13,00x13,50=175,50τμ.

Το κακό είναι ότι σήμερα δεν πρόλαβα να πάω στην πολεοδομία για να επιβεβαιώσω τους όρους δόμησης που έχω, μήπως και έχει αλλάξει κάτι και μπορέσουμε να βγάλουμε την άδεια τελικά.

Το άλλο που σκέφτηκα είναι να έβγαζα προσθήκη στο υφιστάμενο χαμοσπιτο των 45 τμ, αλλά 1. ειναι χαμόσπιτο..., και 2. ο πελάτης είχε προετοιμαστεί για διώροφο με κάλυψη τουλάχιστον 87τμ (σ.δ. 175τμ)

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω δύο παραμέτρους στον προβληματισμό.

1. Στην περίοδο 1979-1980 (περίοδος Μάνου) μειώθηκαν οι σδ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Δεν θυμάμαι εάν τροποποιήθηκαν και άλλοι ΟΔ.

2. Στην αρχική έκδοση του ΓΟΚ/85 υπήρχε διάταξη που αφορούσε στον υπολογισμό του σδ στις περιπτώσεις οικοδομών που είχαν ανεγερθεί προ της μείωσης των σδ αλλά δεν είχαν εξαντλήσει τον τότε ισχύοντα σδ. Ο υπολογισμός του εναπομένοντος σδ, με τη διάταξη αυτή, αποδείχτηκε ότι απέδιδε μεγαλύτερο σδ και για το λόγο αυτό καταργήθηκε.

 

Είναι ενδεχόμενο, λοιπόν, κάποιες από τις ΟΑ που εκδόθηκαν στην εξεταζόμενη υπόθεση να χρησιμοποίησαν αυτές τις διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να προσθέσω και εγώ ότι με τον ΓΟΚ/85 καθορίστηκε μέγιστο ποσοστό κάλυψης 70 % και καταργήθηκαν τα συστήματα δόμησης του ΓΟΚ/73 .

Αυτό το γεγονός στην αρχή της εφαρμογής του ΓΟΚ/85 οδήγησε σε περιπτώσεις όπου σε περιοχές του πρώην πανταχόθεν ελεύθερου συστήματος , αυξήθηκε η κάλυψη από 40 σε 70 % .

 

Αυτό άλλαξε αργότερα σε κάποιους δήμους που ασχολήθηκα , με τοπικούς όρους δόμησης , αλλά νομίζω ότι άλλαξε και γενικά με κάποια από τις αναθεωρήσεις του ΓΟΚ/85 .

Ψάξε και αυτή την παράμετρο .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις, σήμερα πάλι έμπλεξα με ένα έργο και τη ΔΕΗ που ήθελα κάποια ΦΕΚ, και δεν πήγα πολεοδομία να πάρω τους όρους δόμησης... Ο συντελεστής κάλυψης από 0,40 σε 0,70 πάντως θα με βόλευε πάρα πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω ξαναδεί, θυμάμαι ότι για να χρησιμοποιήσει νόμιμα τον δικό σου συντελεστή, πρέπει να υπογράψεις και σύ. Στην συγκεκριμένη, ειδικά αν είναι παλιά άδεια, θα έδειξε όλο το οικόπεδο, χωρίς κάθετες, ή μπορεί να έδειξε τις κάθετες και να μην το κοίταξε κανείς. Γενικά εφόσον δεν υπήρχε κτηματολόγιο μπορούσαν να γίνουν χίλιες δυο πατέντες, εδώ τώρα γίνονται.

Τότε έβγαιναν άδειες εδώ και οι οικοδομές χτίζονταν 500 μέτρα παραπέρα, ή οικόπεδα εκτός ζώνης τα έβλεπες να περπατάνε καμιά κατοστή μέτρα..

 

Προβλέπω δικαστήριο αν όντως υπάρχει πρόβλημα, η άδειά του είναι άκυρη μόνο μετά το δικαστήριο..

 

 

EDIT: Kαι κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Αν η άδεια βγήκε το 89 έχει παραγραφεί το αδίκημα! Και υπάρχει και χρησικτησία ίσως. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται και δεν το έχω συναστήσει και ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Δικαστικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα, γιατί υπέρβαση δεν έχει κάνει μόνο ο ιδιοκτήτης στην τελευταία άδεια, αλλά και 3-4 ακόμα, από πιο παλιά...! 8 οι συνιδιοκτήτες βλέπετε! Από όσα μου έχουν τύχει μέχρι στιγμής με κάθετες ιδιοκτησίες έχουν όλα τετοια προβλήματα, και έτσι άμα βλέπω οικόπεδο με τέτοιο ιδιοκτησιακό καθεστώς σκέφτομαι ότι μάλλον πάει η δουλειά,κατά 90% χάθηκε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.