Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστάσεις και εμβαδό οριοθέτησης


Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Έκανα μια οριοθέτηση ενός αγροτεμαχίου από διανομή του Υπουργείου Γεωργίας. Στον χάρτη που πήρα από την υπηρεσία αναγράφονται επάνω οι διαστάσεις (το εμβαδό το βρήκα στον κτηματολογικό πίνακα της εποχής).

Στο διάγραμμα που θα παραδώσω στον πελάτη μου πρέπει να αναγράφονται ακριβώς οι ίδιες διαστάσεις και το ίδιο εμβαδό?

Γιατί κατά την οριοθέτηση και την απόδοση του σχεδίου οι αποστάσεις αποκλίνουν κάποια εκατοσατά (έως 20 το max,φυσιολογικό είναι) και το εμβαδό περί του μισού τετραγωνικού.

Ρωτώντας παλιούς συναδέφους μου είπαν να βάλω τις διαστάσεις και το εμβαδό των τίτλων και να γράψω εμβαδόν βάση παραχωρητηρίου.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Οπως στο είπαν οι συνάδελφοι :)

Διαστάσεις και εμβαδόν κατά την παραχώρηση, το αν έχεις μια απόκλιση στην οριοθέτηση είναι άλλο θέμα. Αλλωστε και στο χιλιοστό να οριοθετούσες,λέμε τώρα, αν κάποιος έκανε μια συρματοπερίφραξη ας πούμε δεν θα έχανε λίγους πόντους? :)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη.Έχεις απόλυτο δίκαιο.

 

Εξ'αρχής η ερώτησή μου γνωρίζω ότι είναι ανόητη αλλά όταν βάζεις τον πίνακα με τις συντεταγμένες των κορυφών η απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών που αναγράφεται στο σχέδιο θα είναι διαφορετική (έστω και λίγα εκατοστά) με αυτήν που μπορεί εύκολα κάποιος να υπολογίσει με βάση τις συντεταγμένες.

 

Αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ή τελικά πρέπει και οι συντεταγμένες των κορυφών να "περπατήσον" λίγο ώστε τελικά το θεωρητικό μηκος με το υπολογισθέν να είναι το ίδιο ακριβως?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν σου κλείνει διανομή με τέτοιον τρόπο κάνεις την πάπια και δεν βάζεις πίνακα συντεταγμένων. Αν βάλεις πάλι, θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία συντεταγμένων και διαστάσεων-εμβαδού.

Link to comment
Share on other sites

μισό τετραγωνικό στο εμβαδόν????? Εδω σε διανομές χάνουμε ολόκληρα στρέμματα σε σχεση με την πραγματικότητα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.