Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασυμφωνία κατασκευής και οικ. αδείας


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,

Με αφορμή μία υπόθεση ημιυπαιθρίου διαπίστωσα αλλαγές στη διαρύθμιση των χώρων διαμερίσματος σε σχέση με την οικ. άδεια.

Δηλαδή, βάσει οικ. αδείας το μπάνιο θα έπρεπε να υπάρχει απέναντι από την πόρτα εισόδου, τοποθετήθηκε δίπλα σε αυτήν καταργώντας ταυτόχρονα την αποθήκη που προβλέπονταν σε αυτήν την θέση.

Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνω;

Καταγράφω την αλλαγή χρήσης από Η/Υ σε σαλλοτραπεζαρία και ενημερώνω τον Ιδιοκτήτη ότι σε τυχόν αυτοψία από την Πολεοδομία υπάρχει πρόβλημα με την τροποποίηση στη διαρύθμιση των χώρων (κατάργηση αποθήκης, αλλαγή θέσης τουαλέτας);

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η αυτοψία δεν είναι υποχρεωτική, δεν εμπλέκεσαι με αλλαγές, ότι σου πεί ο ιδιοκτήτης!

Παίρνεις το σχέδιο της αδείας, διαγραμμίζεις τον Η/Χ και ούτε γάτα ούτε ζημιά... Ο πελάτης δεν ξέρει ότι προφανώς έχει πρόβλημα σε αυτοψία αφού τα έκανε αλλ'αντ'άλλων;

Προφανώς το ξέρει αλλά πές το κι εσύ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε νοιάζει, ο πέλάτης σου φέρνει τα σχέδια της άδειας και οφείλει να σου δείξει πάνω στα σχέδια της άδειας, ότι ποιους χώρους "εκλεισε" και θέλει να ταχτοποιήσει, οφείλεις να τον ενημερώσεις ότι όσες αλλαγές προβλέπονται να ταχτοποιηθούν με τον 3843, γίνονται έτσι και ότι άλλο υπάρχει απαιτεί διαφορετικού είδους άδειες και διαφορετικές αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια των αποριών σχετικά με την υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν.3843/2010, έχω αναλάβει μία περίπτωση όπου σε μία οικοδομή με ισόγειο και όροφο, υπάρχει χώρος κάτω από τη στέγη, η οποία χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Η πρόσβαση στον εν λόγω χώρο γίνεται μέσω του κλιμακοστάσιου. Φυσικά τίποτα δεν φαίνεται στα σχέδια της οικ. αδείας (το κλιμακόστάσιο διακόπτεται στον παρακάτω όροφο) και στην τομή του διαγράμματος κάλυψης εμφαίνεται μόνο η κεκλιμένη στέγη (μεγ. ύψους 2,0 μ.).

Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνω; Συμπεριλαμβάνω και την αποθήκη κάτω από τη στέγη χαρακτηρίζοντας την ως σοφίτα, καθώς βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου; Καταγράφω όλη την επιφάνεια; Καθώς στα άκρα το καθαρό ύψος "μηδενίζει" και δεν δύναται να αξιοποιηθεί επαρκώς όλη η επιφάνεια των 22τ.μ. περίπου;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.