Μετάβαση στο περιεχόμενο

ρευματοδοτες ΥΔΕ


roberic

Recommended Posts

Γεια χαρά.

Στο πίσω μέρος της ΥΔΕ οπου και δηλώνονται τα φορτία δεν καταλαβαίνω τα εξής: ρευματοδότες(μέχρι 3 σε κύκλωμα (10Α?)) = ..Χ(200W?), ρευματοδότες(περισσότεροι απο 3 σε κύκλωμα 10Α) = ..Χ(100W?).

Αν για παράδειγμα έχω σ' ένα σπίτι τρείς γραμμές με ρευματοδότες.Η πρώτη ενισχυμενη με έναν μόνο, η δεύτερη με 3 και η τρίτη με 5 τι δηλώνω?Απ'ότι ξέρω σε κάθε κύκλωμα ρευματοδοτών για καθε πρώτη απο τρεις πριζες θεωρουμε 2Α φορτιο και 0.5Α για καθε επομενη.Για να το κανω και πιο λιανα ποσσες πριζες θα βαλω 200w και ποσες 100w?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Οι πρώτες 3 λογαριάζονται ως 200w. Η κάθε επιπλέον πρίζα 100w. Όμως μιλάει για κύκλωμα φωτισμού. Οι ενισχυμένες λογαριάζονται σύμφωνα με το φορτίο.

Link to comment
Share on other sites

μιλαμε για κυκλωματα ρευματοδοτων.το διευκρινιζει παραπανω, κυκλωματα φωτισμου και ρευματοδοτων.Δηλαδη στο κυκλωμα 3 ρευματοδοτων εχω 3χ200 και στο κυκλωμα 5 ρευματοδοτων εχω 3χ200 και 2χ100?εχω μπερδευτει

Link to comment
Share on other sites

αν δεν εχω καθολου ρευματοδοτες σε κυκλωμα φωτισμου αλλα ξεχωριστες γραμμες για τους ρευματοδοτες, δεν τους δηλωνω καθολου στην ΥΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι σε κύκλωμα 10Α τις δηλώνεις όπως σου είπα παραπάνω. Αν είναι ενισχυμένες βάζεις το φορτίο που θα τροφοδοτούν.

Link to comment
Share on other sites

Απλά σου λέει το εξής: Εγώ, η ΔΕΗ έχω δεχτεί ότι οι ενισχυμένοι ρευματοδότες, λόγω και του ετεροχρονισμού, αν είναι μέχρι 2 σε ένα ανεξάρτητα ασφαλισμένο κύκλωμα, έχουν προσδοκώμενο φορτίο 200W ο καθένας, έτσι, αν έχεις 15 τέτοιους ρευματοδότες, θα υπολογίσεις φορτίο 200Χ15 = 3000W.

 

Οταν είναι απλή γραμμή (π.χ. απλές πρίζες δίπλα στο κρεβάτι) και έχεις 3 και παραπάνω ρευματοδότες στο ίδιο κύκλωμα, τότε το προσδoκώμενο φορτίο για καθένα είναι 100W, συνεπώς αν έχεις π.χ. άλλους 15 τέτοιους, θα υπολογίσεις 1500W.

 

Από εκεί και πέρα, αν έχεις dedicated γραμμή ρευματοδότη που πάει σε ένα πλυντήριο αποκλειστικά, τότε βάζεις το φορτίο της συσκευής (π.χ. 2000W) στη θέση με τα αποσιωπητικά όπου συμπληρώνεις εσύ.

 

Που ήταν το δύσκολο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.