Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή επιμετρήσεων - πίνακα χιλιστών και ηλεκτροδότησης


Recommended Posts

Καλημέρα , ειμαι στό Forum σαν επισκέπτης καί βγάζω χρήσιμα συμπερασματα απο τά θεματα σας , θα ήθελα να ρώτήσω όποιον έχεί άποψη , ή αμοιβή επίβλεψης , τί περιλαμβάνει ? Πιό συγκεκριμένα περιλαμβάνει επιμέτρηση beton , πίνακα χιλιοστών , δηλωσεις για ηλεκτροδότηση ?

Ευχαριστω

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η επιμέτρηση χρεώνεται εκτός αμοιβής επίβλςψης και αντιστοιχεί στο 40% τις αμοιβής επίβλεψης της συγκεκριμένης φάσης. (π.χ. για επιμέτρηση σκυροδέματος η ελάχιστη αμοιβή που πρέπει να πληρωθεί ο μηχανικός είναι το 40% της αμοιβής επίβλεψης των στατικών)

 

Ο πίνακας χιλιοστών χρεώνεται έξτρα. Το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ έχει δώσει ένα πίνακα αμοιβών για εργασίες εκτός άδειας και ορίζει ότι ο πίνακας χιλιοστών αμοίβεται 300 ευρώ ελάχιστη αμοιβή.

 

Η δήλωση για ηλεκτροδότηση κοστίζει συνήθως 50 ευρώ. Βέβαια μπορεί ο Μηχανικός να σου την κάνει και "δώρο" δεδομένου ότι το ποσό είναι μικρό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.