Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Ενημέρωση φακέλου Οικοδομικής Άδειας


deppa2008

Recommended Posts

σε αδεια που ειναι σε εξελιξη χρειαζομαι να αλλαξω εσωτερικα χωρισματα(ειναι 2 καταστηματα 37 τμ εκαστο και θελει ο ιδιοκτητης να τα κανει 54 και 20τμ.μαθαινω οτι πρεπει να κανω ενημερωση της ισχυουσας αδειας.τι απαιτει αυτο ,χρειαζεται παλι σχοπ κλπ ποσο χρονο παιρνει,πρεπει να σταματησουν οι εργασιες?ευχαριστω πολυ θα με σωσετε

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ της 8-7-93

Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρομένων οικοδομών.

(ΦΕΚ 795/Δ/13-7-93)

4. Δεν απαιτείται αναθεώρηση της άδειας, στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Για μικρής σημασίας τροποποιήσεις της Αρχιτεκτονικής Μελέτης (που δεν αλλάζουν τη χρήση) και τοπικής σημασίας μεταβολές του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, ως και των λοιπών μελετών, μετά από κρίση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ή ενός ή περισσοτέρων εξουσιοδοτημένων από τον Προϊστάμενο υπαλλήλων.

β) (...)

γ) Στις παραπάνω περιπτώσεις α' και β' υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να ενημερώσει το φάκελο της οικοδομικής άδειας πριν από τη θεώρηση της άδειας για ηλεκτροδότηση - υδροδότηση.

δ) Σε κάθε περίπτωση αναθεώρησης ή ενημέρωσης άδειας για στοιχεία για τα οποία υπάρχει έγκριση της ΕΠΑΕ. απαιτείται νέα έγκριση της ΕΠΑΕ η οποία και κρίνει αν η τροποποίηση είναι μικρής σημασίας, οπότε υπάγεται στην περίπτωση της ενημέρωσης ή αντιθέτως είναι ουσιώδης οπότε απαιτείται αναθεώρηση.

5. α)(...)

β) Για τις περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητη η αναθεώρηση, αλλά μόνο η ενημέρωση του φακέλου της άδειας, δεν απαιτούνται πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Δε νομίζω όμως ότι το να αλλάξουν τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών είναι μικρής σημασίας αλλαγές των αρχιτεκτονικών. Δεν ξέρω. Εμένα πιθανότερη μου φαίνεται η αναθεώρηση, και όχι η ενημέρωση φακέλου.

 

Edit: Ουπς, μισό, τι εννοείς όταν λες ότι είναι σε εξέλιξη. Ότι δεν την έχεις βγάλει ακόμα? Γιατί εγώ το μπέρδεψα με το "σε ισχύ". Εάν δεν έχεις εκδόσει ακόμη την άδεια τότε αλλάζεις τα αρχιτεκτονικά, τα ξανασφραγίζεις και δυστυχώς ξαναπερνάς από από επιτροπές.

Link to comment
Share on other sites

εν εξελιξει εννοω σε ισχυ.επειδη η αιτηση της αδειας ειναι πριν τον οκτωβρη υπαρχει περιπτωση στην ενημερωση να ζητησουν μελετη ενεργειακης αποδοσης?

Link to comment
Share on other sites

Σε αναθεωρησεις ζητανε ΜΕΑ μονο αν δεν εχουν ξεκινησει οι εργασίες της οικοδομης.

Link to comment
Share on other sites

εν εξελιξει εννοω σε ισχυ.επειδη η αιτηση της αδειας ειναι πριν τον οκτωβρη υπαρχει περιπτωση στην ενημερωση να ζητησουν μελετη ενεργειακης αποδοσης?

 

Άρα δεν έχει εκδοθεί ακόμη οικοδομική άδεια. Είσαι στη διαδικασία έκδοσής της ακόμη. (το "σε ισχύ" εννοούμε ότι έχει εκδοθεί και είναι μέσα στην τετραετία). Εάν έχεις καταθέσει πριν τον Οκτώβρη, τότε πιθανότατα δε θα σου ζητήσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε ακίνητο αποπερατωμένο και ρευμ/νο από το 1985 υπάρχει ανοιχτή θέση στάθμευσης στο άκρο της πρασιάς και σήμερα καλούμε να τη «μετακομίσω» στο άλλο άκρο της ίδιας πρασιάς. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μετατροπή της συμβολαιογραφικής πράξης και πολεοδομικά μπορεί να γίνει με ενημέρωση φακέλου ή πάω για άδεια «διαμόρφωσης ανοιχτών θες. σταθ.» ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.