Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημιυπαίθριος χώρος σε χαμηλό κτήριο;


tsiavda

Recommended Posts

Καλησπέρα.Σε ένα κτιριο δυο ορόφων με ύψος κάτω απο 8.5μ ο πάνω όροφος προεξέχει του κάτω στηρίζεται σε τοιχείο κατά την μία διεύθυνση και δημιουργεί ένα χώρο 46τμ.Το κτίσμα είναι 225τμ,και η μέγιστη δόμηση είναι 400τμ.Ο χωρος αυτός έχει διαστάσεις 4.75πλ και 9.60μ θεωρείται ημιυπαίθριος ή όχι και αν θεωρείται επιτρέπεται βάση ΓΟΚ να κατασκευαστεί;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δεν μας λές η άλλη πλευρά που στηρίζεται, αν δεν έχει κολώνα στην άλλη πλευρά θα θεωρείτε δύσκολα ημιυπαίθριος για περισσότερη σιγουριά πρέπει να δεις τα σχέδια της άδειας και πως τον χαρακτηρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός.Το κτίριο θα μπει σε διαδικασία αδειοδότησης δεν είναι υπάρχων.Στην πλευρά που είναι 9.60 απο δεξιά υπάρχει το τοιχείο σε μήκος 4.5μ και από αριστερά τίποτα.Το κτίριο στην ουσία είναι σε σχήμα Γάμα.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ρωτάς για τα χαμηλά κτίρια τότε για να θεωρείται χαμηλό πρέπει το μέγιστο επιτρεπόμενο να είναι πάνω από 11.00μ και εσύ να το κάνεις κάτω από 8,50. Τότε κάνεις όσους ημιυπαίθριους θέλεις.

 

Το συγκεκριμένο που λες δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά. Νομίζω ότι θεωρείται εξώστης. Θα βοηθούσε ένα σκαρίφημα...

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, σε παρακαλώ το έχεις κάπου αυτό γραπτώς; Δηλαδή γιατί 11μ και όχι 9μ ή 9+1,50 στέγη ή....

Που αποσαφηνίζεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

@tsiavda

 

Για να οριστεί ένας χώρος ως ημιυπαίθριος πρέπει να "κλείνει" με φέροντα στοιχεία (υποστύλωμα ή τοιχείο). Στην περίπτωσή σου λοιπόν ο χώρος αυτός δε θα χαρακτηριστεί έτσι - το τοιχείο των 4.5μ που αναφέρεις θα το μετρήσεις, βεβαίως-βεβαίως, στη δόμηση.

 

σημείωση: το ερώτημα αφορά σε "ημιυπαίθριο" και όχι σε "χαμηλό κτήριο" οπότε θα συγχωνευθεί με σχετικό θέμα. Για λόγους οργάνωσης (το κάνουμε που και που, όταν το...θυμόμαστε) τα #4 εώς #7 θα διαγραφούν (ευχαριστώ για την κατανόηση).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.