Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά εμβαδού μεταξύ υφιστάμενου διαμερίσματος και συμβολαίου αυτού


a.chymi

Recommended Posts

Γεια σας είμαι νέα μηχανικός και μέλος και μετά από αναζήτηση στο θέμα αυτό δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Η περίπτωση έχει ως εξής:

Έχω αναλάβει την έκδοση οικοδομικής άδειας, με σκοπό την αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων (καθαιρέσεις τοιχοποϊίας και κατασκευή νέας σε άλλη θέση), σε ισόγειο διαμέρισμα διώροφου κτιρίου. Για την κατασκευή του πρώτου ορόφου και του ισογείου δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής (λόγω παλαιότητας) αλλά υπάρχει η αποτύπωσή τους, σε άδεια προσθήκης Β΄ ορόφου άδειας του 1979, στην οποία δεν αναγράφονται τα τετραγωνικά του διαμερίσματος. Έχω επιβεβαιώσει την εν λόγω αποτύπωση και είναι σωστή. Το πρόβλημα είναι οτι τα τετραγωνικά σύμφωνα με την κάτοψη - αποτύπωση είναι 95,16 ενώ στο συμβόλαιο είναι 103,92.

Το ερώτημα είναι εάν μπορώ να παρουσιάσω αυτή τη διαφορά στο φάκελο για την νέα μου άδεια. Εάν όχι τι μπορώ να κάνω?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Υ.Γ. Ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει νόμιμη όλη τη διαδικασία γιατί έχει σκοπό την πώληση του ακινήτου μετά τις αλλαγές

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικη περιπτωση διορθωνουμε τα νουμερα του συμβολαιου ωστε να ταιριαζουν με την πραγματικοτητα και φυσικα δεν προσθετουμε κτιριο ωστε να φτασουμε το εμβαδον του συμβολαιου.Αν η πραγματικοτητα συμπιπτει και με τα στοιχεια της αδειας του 1979 προχωρας με αυτα και μπορει να γινει μια διορθωση του συμβολαιου.Το σκεπτικο παντως ειναι να γινουν οι διορθωσεις ωστε να ταιριασουν την πραγματικοτητα με τα χαρτια!Παντως δεν ειναι λογικο το διαγραμμα καλυψης του 1979 να μην αναφερει τετραγωνικα υφισταμενων, εκτος και αν δεν το εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, έχουμε τετραγωνικά μεικτά, καθαρά, που μετράνε στην δόμηση, που μετράνε στην κάλυψη, πλασματικά (για τα Δημοτικά τέλη) κλπ...

Γενικά, όλα αυτά δεν συμπίπτουν. Οπότε θέλει λίγη προσοχή όταν ελέγχουμε και όταν συγκρίνουμε, να μην μπερδέψουμε μήλα με πορτοκάλια...

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μία κλασσική περίπτωση ασυμφωνίας συμβολαίου με την οικοδομική άδεια... Νομίζω ότι πρέπει να δεις εάν ταυτίζεται η πραγματικότητα με την οικοδομική άδεια, και εφόσον είναι οk να χρησιμοποιήσεις στη μελέτη σου τα σχέδια της άδειας. Για την πολεοδομία το νόμιμο είναι αυτό που περιγράφεται στα εγκεκριμένα σχέδια και όχι στα συμβόλαια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Για το τι είναι σωστό και τι δεν είναι στα σχέδια, δεν αμφιβάλω. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως ο ελεγκτής στην πολεοδομία μου ζητήσει την αλλαγή του συμβολαίου πριν εγκρίνει την άδεια και καθυστερήσει η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.