Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε γραφείο


Recommended Posts

- Πρωταρχικά, έλεγξε κατά πόσο προβλέπεται στον κανονισμό της οικοδομής η χρήση γραφείου (αν και απ' όσο κρίνω απο το επάγγελμά σου, μάλλον θα το έχεις ελέγξει ήδη).

- Το κατάστημα, πολεοδομικά, εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το γραφείο, ως εκ τούτου δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης, πλήν μιας έγκρισης μικρής κλίμακας εργασιών, στην περίπτωση κατά την οποία εκτελέσεις μικροεργασίες διαρρύθμισης (δίχως να θίγεται ο φορέας), αντικατάστασης κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, χρωματισμών,κ.α. Περισσότερες διευκρινήσεις γι' αυτό το θέμα ,με μια απλή αναζήτηση στο forum, θα βρείς πολλές .

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν θα πρέπει να διερευνήθει αν επιτρέπεται η λειτουργία γραφείου στην περιοχή, όσον αφορά τις χρήσεις γης. Αν το κατάστημα βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, τότε δεν είναι δυνατή η αλλαγή της χρήσης του καταστήματος σε γραφείο.

Κατά την άποψη μου απαιτείται αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε γραφείο γιατί αλλάζει ο συμβατικός προϋπολογισμός, μεταξύ των δύο χρήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Αν επιτρέπεται στην περιοχή χρήση καταστήματος , το πιο πιθανό είναι επιτρέπεται και κατάστημα. Κατά τα άλλα νομίζω κι εγώ οτι χρειάζεται αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

για την ακρίβεια είναι 2 περιπτώσεις ένα κατάστημα 25 τμ να γίνει δικηγορικό γραφείο και ένα κατάστημα 54 τμ να γίνει μικροβιολογικό ιατρείο που αν δεν κάνω λάθος ανήκει ως προς τη χρήση στα γραφεία γιατί δεν έχει κλίνες.αν τελικά χρειάζεται αλλαγή χρήσης αυτή χρειάζεται μελέτη ενεργειακής απόδοσης.απαιτεί μελέτη μόνο η και επίβλεψη.οικονομικά πως μεταφράζεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.