Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από χώρο καταστήματος σε κατοικία


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

παρακαλώ πολύ θα ήθελα τα ''φώτα'' σας, για το θέμα που σας παραθέτω παρακάτω:

Πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης οικοπέδου, στην Κάτω Κηφισιά, με ένα κτίσμα 120 τετρ.μ. Το κτίσμα ήταν αυθαίρετο, αλλά νομιμοποιήθηκε το 1983 (ν1337/83).Έγινε δικαστήριο και βγήκε η απόφαση για το πρόστιμο διατήρησης, το οποίο και πληρώθηκε. Το οικόπεδο ήταν εκτός σχεδίου μέχρι το 2005, όπου και εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως. Ο πελάτης μου ενδιαφέρεται να κάνει αλλαγή χρήσης του κτίσματος από κατάστημα σε κατοικία, αλλά τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει κύρωση της πράξης εφαρμογής και για αυτο το λογό το μόνο που επιτρέπεται να κάνει είναι αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι κάτι το οποίο καλύπτει τον πελάτη. Επίσης η εισφορά σε γη και σε χρήμα δεν έχει γίνει. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής:

1) Ισχύει το ότι δεν μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης λόγω του ότι δεν υπάρχει κύρωση της πράξης εφαρμογής; και

2) Θα πρέπει να κάνει ο ίδιος κάποιες διαδικασίες,και ποιες είναι αυτές, ώστε να πραγματοποιηθεί η εισφορά σε γη και να πληρώσει και τα απαιτούμενα, και να πραγματοποιηθούν τα οριστικά όρια του οικοπέδου, για να προχωρήσει στις περιτέρω διαδικασίες αλλαγής χρήσης;

 

Σας ευχαριστώ για την υπομονή να διαβάσετε όλο το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

1. Η αλλαγή χρήσης προϋποθέτει την έκδοση Οικοδομικής Αδείας. Σε μη κυρωμένη Π.Ε. δεν επιτρέπεται η έκδοση αδείας, εκτός αν προχωρήσετε σε σύνταξη Μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής.

2. Προϋπόθεση είναι να συνταχθεί Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής τουλάχιστον για όλο το Ο.Τ. στο οποίο ανήκει η ιδιοκτησία (και περαιτέρω για όσα άλλα Ο.Τ. επηρεάζονται). Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και έγκριση για Μ.Π.Ε. δίνεται σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις. Επίσης τα έξοδα που θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη είναι πολύ περισσότερα από εκέινα που θα απαιτηθούν μετά την κύρωση της συνολικής Π.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.