Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονική ή Πολιτικών Μηχανικών;


Recommended Posts

Καλησπέρα!! Σπουδάζω στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμού αντικειμένων και έχω σαν στόχο αφού αποφοιτήσω να σπουδάσω για δεύτερο πτυχίο (όχι μεταπτυχιακό) στην Αγγλία και έπειτα να συνεχίσω την ζωή μου και την καριέρα μου εκεί. Το πρόβλημα μου είναι αν θα είναι καλύτερο (από άποψη αποκατάστασης και κύρους) να σπουδάζω αρχιτεκτονική ή πολιτικών μηχανικών! Με ενδιαφέρουν εξίσου, και λίγο περισσότερο η αρχιτεκτονική αλλά αν μπορώ να σχεδιάζω και να υπογράφω (δηλαδή να είμαι υπεύθυνη) για όσο περισσότερα πράγματα, τόσο το καλύτερο.. Λοιπόν ζητώ να με διαφωτίσετε οι σχετικοί με το θέμα των αδειών, κλπ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα απαντήσω αρχιτεκτονική.... Ετσι, όπως σε ακούω (= διαβάζω), για εκεί είσαι...

Οι Π.Μ. είναι πιο πολύ πρακτικοί και θα καταπιέσεις τη καλλιτεχνική σου πλευρά. Επίσης να σου πώ ότι το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι το να βγάζεις άδειες.... αλλά να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις οικοδομές και όχι μόνο... Οι άδειες είναι το διαδικαστικό μέρος και η συναλλαγή σου με τη πολιτεία... όχι το γνωστικό σου αντικείμενο...

Το ξεκαθαρίζω για να μη περιορίζεις τις δυνατότητές σου στις πολυκατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Eri_Kar

 

Ο συνάδελφος παραπάνω τα έθεσε πολύ σωστά .

Θα συμφωνήσω και εγώ στην επιλογή της Αρχιτεκτονικής διότι από την στιγμή που θέλεις να συνεχίσεις την ζωή σου εκεί που θα σπουδάσεις η επιλογή και η συνέχεια στον συναφή κλάδο θα σου δώσει την δυνατότητα να γλιτώσεις χρόνια σπουδών που μπορείς να κερδίσεις μέσο της αναγνώρισης κάποιων μαθημάτων στο ξένο κράτος από την σχολή που είδη σπουδάζεις στην Ελλάδα και που προφανώς θα έχει κοινά στοιχεία και ο ξένος κλάδος.

Με αυτόν τον τρόπο κάνεις εξικονόμηση χρόνου και επιπλέον δεν χάνεις τον προσανατολισμό σου από τον κλάδο που επέλεξες είδη από την Ελλάδα και που όπως μας δείχνεις σε κεντρίζει και σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Σου εύχομαι καλή τύχη στην όποια επιλογή σου .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια, και εγώ εκεί έκλινα αλλά δεν ήμουν σίγουρη γιατί εκτός από τον σχεδιασμό που αγαπώ πάρα πολύ (όχι μόνο πολυκατοικιών και γενικά οικιών, άλλα και άλλων κτηρίων και κατασκευών) με ενδιαφέρει όπως είναι λογικό και το διαδικαστικό κομμάτι της δουλειάς ώστε να έχω και τις ανάλογες απολαβές. Όποιος έχει να συμπληρώσει και να εκφέρει την γνώμη του θα παρακαλούσα να το κάνει:) ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

...(όχι μόνο πολυκατοικιών και γενικά οικιών, άλλα και άλλων κτηρίων και κατασκευών....

 

Τότε Αρχιτεκτονική, σίγουρα...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eri, architectural studies in the UK will definitely boost your creativity and passion for design.Make sure you pick a very good school.

 

http://www.thestudentroom.co.uk (you can find all the info in here)

 

Have you already applied through UCAS?

 

If not, you are quite late.

 

Consider the recent rise in tuition fees, which applies to all EU students gaining entrance for the academic year 2012-2013.

 

Do not hesitate to contact me should you need further advice ;)

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να ξερεις οτι οι σπουδες για αρχιτεκτονικη στη Βρετανια θα σου παρουν 7 χρονια! Υπάρχει και η επιλογή architectural engineering η civil engineering with architecture (που δε λεει και πολλα πραγματα). Οι αιτησεις για προπτυχιακους γινονται μεσω UCAS. Σε μερικές σχολες αρχιτεκτονικης κανουν και λιγα μαθηματα στατικης (π.χ Glasgow School of art απ οσο ξερω).

 

Παντως να το ξανασκεψου το... 7 χρονια και για να βρεις δουλεια οπως εχουν γινει τωρα τα πραγματα πρεπει να εχεις τελειωσει σε καλο πανεπιστημιο με πολυ καλο βαθμο....και να εχεις κανει και internships! Μερικοι ακουν αγγλια και νομιζουν οτι εδω πανω μοιραζουν δουλειες και λεφτα... Στο τμήμα μου μονο το 10% εχει βρει κατι για μετα... Δε θελω να σε απογοητευσω... αλλα το πας πολυ μακρια! Μη λες οτι θες να μεινεις μονιμα κλπ κλπ. Μπορει να ερθεις και να μη σου αρεσει καθολου! Κανε κατι που θα σου αφηνει ανοιχτες πορτες και στην ελλαδα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.