Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευη τζακιού ή ξυλολέβητα ;


mastori

Recommended Posts

πυρινοξυλο καιγεται σαν κανονικο καυσοξυλο αφου τα ελαιοτριβια τα συμπιεζουν παντα, και τα κανουν σαν τουβλα.

το τζακι θα σου βγει πιο φτηνο αλλα ειναι βρωμικο. θα πρεπει να εχεις ΠΑΝΤΑ φωτια και σταχτες μεσα στο σπιτι. θελοντας και μη καπια στιγμη και θα καπνισει και θα λερωσει.

κρατα το τζακι στο σπιτι για τα γουστα και βαλε εναν ξυλολεβητα εξω για να ζεσταθεις. προσεξε τι θα παρεις ομως γιατι στον ξυλολεβητα εχει πολλες παγιδες και μυθους.

Link to comment
Share on other sites

aginor μια μικρή διορθωσούλα τα ελαιοτριβεία δεν παράγουν και δεν διαθέτουν πυρηνόξυλο...αν το κάνουν, απαγορεύεται. Τον πυρήνα της ελιάς υποχρεούνται να τον διαθέσουν σε πυρηνελαιουργείο, όπου από εκεί βγαίνει αφενός το πυρηνόξυλο και αφετέρου το πυρηνέλαιο, μέσα από μια διαδικασία ξήρανσης και ραφιναρίσματος.

Αυτό που φεύγει δηλ. από το λειτρουβιό είναι σαν λάσπη.

Τώρα για την μορφή του πυρηνόξυλου, αυτό είναι σαν τριμμένο ξύλο. Έχει κατά κάποιο τρόπο περιγραφικά να το πω, την μορφή χώματος. Δεν έχω δει κάπου σε μορφή τούβλου, βέβαια εμείς εδώ στην δουλειά το παίρνουμε χύμα, μπορεί για οικιακή χρήση να το βγάζουν και συμπιεσμένο.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα προτεινα να δειτε την λυση του Κλωβου -το ειδα και μου εκανε εντυπωση -τοποθετειται επάνω απο την εστια σε τζακι απο πυροτουβλο και βαζει και πόρτα εκει να δεις ζέστη http://www.symanso.gr ίσως ακυρώσεις όλα τα άλλα

Link to comment
Share on other sites

3όροφη μεζονέτα 170τ.μ. με υπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφέρ με θέρμανση πετρελαίου. Ο πελάτης σκέφτεται να εγκαταστήσει τζάκι καλοριφέρ στον 2ο όροφο. Ο πωλητής τζακιού και ο υδραυλικός που ήρθαν και είδαν το σπίτι είπαν ότι μπορεί να γίνει η εγκατάσταση. Ζητάω να μάθω αν κάποιος από εσάς έχει εγκαταστήσει τζάκι καλοριφέρ και εάν συνάντησε προβλήματα στη λειτουργία τους. Επίσης στη διακοπή ρεύματος ο υδραυλικός μου είπε να σταματάω την παροχή του τζακιού με ξύλα και να γυρνάω την παροχή στο πετρέλαιο. Σωστά μου τα είπαν;

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις διακοπη ρευματος ουτε το πετρελαιο δουλευει. το τζακι παει μονο με ανοιχτο δοχειο διαστολης. αν κοπει το ρευμα δεν μειονεται καθολου η ενταση της φλογας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
για οικονομια φιλαρακι καλυτερα λεβητα με ξυλα και βαλε ενα τζακι απλο με 400 ευρω. δεν ξερω εφοσον δεν εχεις προβλημα με τα ξυλα αν γινεται να συνδεσεις και να περασεις τις σωληνωσεις του λεβητα πισω απο το τζακι. λιγο ακριβοτερο πιστευω αλλα αφου εχεις αφθονια με ξυλα καντο[
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.