Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Οι ασύρματοι θερμοστάτες, δημιουργούν προβλήματα υγείας;


Recommended Posts

Απ'τη μία σε έπιασα nicmmech, αλλά απ΄την άλλη:

η θερμοκρασία του δωματίου παρ'όλο που είναι μεγάλη, δεν εμποδίζει το (ζεστό) νεράκι να κυκλοφορεί, αφού δεν υπάρχει εκεί θερμοστάτης να του πει "κόψε". Διότι το ότι το νερό συνεχίζει να κυκλοφορεί (για ώρες) σε ένα δωμάτιο που είναι ήδη ζεστό, είναι μία πραγματικότητα, ε?

 

Τέλος πάντων, μέχρι εκεί φτάνει η δική μου λογική, αλλιώς θα ήμουνα κι εγώ μηχανικός ;). Θα τα πω και στο (συντοπίτη σου) μηχανολόγο που μου συνέστησε να βάλω θερμοστάτες σε κάθε δωμάτιο χωριστά.

 

Σε "θερμο"-ευχαριστώ, nicmmech

Γιώργος Κοζάνη

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά το νερό συνεχίζει να διαρρέει το κύκλωμα του θερμού χώρου. Αλλά επειδή είναι θερμός ο χώρος, η θερμοκρασία του νερού που εισέρχεται στο χώρο με την θερμοκρασία του νερού που εξέρχεται από αυτόν δεν έχει πλέον μεγάλη διαφορά, δηλ δεν μειώνεται σημαντικά το ενεργειακό του περιεχόμενο που προέρχεται από το καύσιμο.

 

Φυσικά, μια κάποια εξοικονόμηση θα έχεις, αλλά αν θέλεις να δεις σημαντικό αποτέλεσμα πρέπει σε πρώτη φάση να μονώσεις την κατοικία σου και να τοποθετήσεις αντιστάθμιση (ή πρώτα αντιστάθμιση καθότι τοποθετείται και ευκολότερα και κοστίζει και λιγότερο από την θερμομόνωση)

 

 

ΥΓ : στη Θεσσαλονίκη μένω, όμως καταγωγή έχω από το νομό Κοζάνης;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.