Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγράμματα δοκών στο SAP2000


geodou

Recommended Posts

Hello to everyone. Έχει κανείς μεθοδολογία για να παίρνεις διαγράμματα δοκών για διαστασιολόγηση από το SAP...Αν τοποθετήσω δοκό στη σωστή θέση (ως προς το ύψος με insertion point) τότε έχω λειτουργία πλακοδοκού και τα εντατικά μεγέθη είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μικρά. Από την άλλη αν συνδέσω δοκό με πλάκα στο ίδιο ύψος (δεν έχω λειτουργία πλακοδοκού) πάλι έχω αποκλίσεις προς τα κάτω πάντα, αλλά τα μεγέθη αυξάνονται. Αν από την άλλη κάνω κατανομή φορτίων με τρίγωνα τραπέζια κλπ στις δοκούς τότε είμαι ΟΚ. Αλλά αυτό είναι χρονοβόρο φυσικά. Μήπως έχει βρεί κανείς κανέναν τρόπο για τη δημιουργία αξιόπιστου για διαστασιολόγηση μοντέλου;

Link to comment
Share on other sites

Ναι το είχα δει Alex. Βρήκα κάποια πράγματα και εγώ. Η CSI US δίνει δύο εναλλακτικές για να δείς εντατικά μεγέθη διαστασιολόγησης. 1. Φτιάχνεις διατομή με συνεργαζόμενο πλάτος και ρυθμίζεις modifiers σε πλάκες. Επίσης μειώνεις βάρος πλακών (αφού περιλαμβάνονται στις δοκούς).

2. Φτιάχνεις section cuts στα οποία βλέπεις εντατικά μεγέθη για διαστασιολόγηση, αφού σε αυτά τα cuts είναι μέσα και τα shells και τα frames. Το 2 το έλεγξα και δίνει σωστά αποτελέσματα. Έκανα έλεγχο σε αρχή μέση και τέλος δοκού. Τώρα τα sections cuts είναι λίγο δύσκολα στην ανάγνωση.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω ξαναγράψει, αποφεύγω την από κοινού προσομοίωση. Στις σπάνιες περιπτώσεις που το κάνω, καταφεύγω στην εξής τεχνική:

 

- Στήνω το μοντέλο του φορέα στο sap με γραμμικά στοιχεία, όπως θα έκανα για οποιοδήποτε συμβατικό μοντέλο: Οι δοκοί έχουν δυσκαμψία πλακοδοκού σταδίου ΙΙ.

- Στην συνέχεια προσθέτω τις πλάκες με στοιχεία shell, που συνδέονται κεντροβαρικά με τις δοκούς.

 

Όμως:

Στα στοιχεία πλάκας ορίζω μέτρο ελαστικότητας το 1/100 του πραγματικού μέτρου ελαστικότητας. Ως εκ τούτου, κατά την επίλυση του φορέα, η ένταση των πλακών λόγω της παραμόρφωσης των δοκών είναι μηδαμινή, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαγράμματα ροπών των δοκών είναι αντιπροσωπευτικά με σφάλμα μικρότερο του 1%.

Link to comment
Share on other sites

Έξυπνο alex...Δοκίμασε αν θες να δεις και τα αποτελέσματα μέσω section cuts.. Είναι παίδεμα γιατι δεν είναι εύχρηστα αλλά δίνει σωστά εντατικά για διαστασιολόγηση...Και διατηρείς και την έννοια του composite beam...Anyway το θέμα έχει εξαντληθεί...Απλά το έθεσα γιατι θεωρώ ότι το SAP είναι πολύ δυνατό και αξίζει να ψαχνόμαστε σε τέτοια θέματα...Ευχαριστώ για την απάντηση....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.