Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη πολύ ωραία το σκέφτεσαι και το αναλύεις.

Μόνο μία παρατήρηση.

Το 85% απόδοσης που λες στο λέβητα....δηλαδή της 15% απώλειες...τις έχεις υπολογίσει στο τελικό άθροισμα?

Αν και θα έλεγα να υπολογίσεις με συνολικό βαθμό απόδοσης του συστήματος γύρω στο 75% να δούμε τι θα βγεί.

• Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μίλησα με την εταιρια που βγάζει τα κοινόχρηστα και μου έδωσαν τον τυπο υπολογισμού ο οποίος είναι: Πi= (Fi*Fi+ωρες/συνολικες ωρες*(1-Σεi *Fi))*1000

Καπου μάλλον έχω λάθος , αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει

Επίσης μου είπε οτι το 30% του πετρελαίου μοιράζεται σε όλους τους ενοίκους και το υπόλοιπο 70% κατανέμεται με βάση τις ώρες χρήσης.

Αύριο θα έχω την μελέτη του μηχανολόγου για τα διαμερίσματα

Δημοσιεύτηκε

- Το πρώτο γινόμενο στην εξίσωση δεν είναι Fi*Fi αλλά Fi*εi. Αυτό είναι το πάγιο.

- Στο τέλος πρέπει να είναι *100 και όχι *1000

- To 30% μου φαίνεται λίγο αυθαίρετο. Το "πάγιο" είναι το Fi*εi, όπου

fi = ω -(x+y+z) (οι τιμές τους ορίζονται στην νομοθεσία)

ει = Qi/ΣQi

-...κτλ. (δεν το αναλύω άλλο εδώ. Πάει μακριά η βαλίτσα γιατί οι και τα Qi και ΣQi αναλύονται περαιτέρω)

Αν το Fi*εi για το διαμέρισμά σου είναι 30% τότε σωστά στο είπαν, διαφορετικά ισχύει το Fi*εi.

Είναι προφανές άλλωστε από την εξίσωση ότι αν γράψει ο μετρητής μηδέν ώρες/θερμίδες τον μήνα τότε το δεύτερο μέρος στην παρένθεση (Mi/ΣMi) γίνεται μηδέν και οι δαπάνες που αντιστοιχούν στην ιδιοκτησία είναι

πi = Fi*εi.

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη πολύ ωραία το σκέφτεσαι και το αναλύεις.

Μόνο μία παρατήρηση.

Το 85% απόδοσης που λες στο λέβητα....δηλαδή της 15% απώλειες...τις έχεις υπολογίσει στο τελικό άθροισμα?

Αν και θα έλεγα να υπολογίσεις με συνολικό βαθμό απόδοσης του συστήματος γύρω στο 75% να δούμε τι θα βγεί.

Τις απώλειες τις υπολόγισα και για την ακρίβεια είναι 83,3% ( = 8.500 kcal/h / 10.200 kcal/kg ). 10.200 kcal/kg : θερμογόνος δύναμη πετρελαίου.

Για 75% συνολικό βαθμό απόδοσης του συστήματος, βγαίνει ότι τα σώματα θα πρέπει να δώσουν :

1.760 lt × 0,84 kg/lt × 0,29691 × 10.200 kcal/kg × 75% / 144 h = 23.319 kcal/h

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.