Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορεί να ανέβει το υψόμετρο μιας οδού?


Recommended Posts

Καλημερα, δεν ειμαι μηχανικος αλλα θα ήθελα να κανω μια ερώτηση. Μπορει καποιος φορέας (νομαρχία) να ανεβάσει το υψόμετρο της οδού μπροστά από κτιριό μας

 

1)σε σχέση με τα υψόμετρα βάσει των οποίων βγήκε η άδεια οικοδομής μας?

2)σε σχέση με άλλη μελέτη μεταγενέστερη που έκανε η νομαρχία?

3) υπάρχει κάποιο 'νόμιμο λάθος΄το οποίο μπορεό να ισχυρισθεί η νομαρχία ότι δικαιούται να κάνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω? (και αν ναι, πόσο % επί του ύψους ή πόσα εκατοστά μπορεί αυτό να είναι?)

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

1) ναι εφόσον τεκμηριώνεται για τεχνικούς ή άλλους λόγους από κάποια μελέτη (2).

Αν διαφωνείς μπορείς βέβαια να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα αν κρίνεις ότι θίγεσαι κλπ.

3) Με αυτό δεν κατάλαβα τι εννοείς

Link to comment
Share on other sites

κατι παρομοιο ειχε συμβει σε ενα γραφειο που δουλευα παλια.

ο δρομος θα ανέβαινε σχεδον ενα μετρο αν θυμαμαι καλά επειδή κατέβαιναν νερά από το βουνό κλπ κλπ, με αποτελεσμα να καταργουνται τα υψομετρα που ειχαμε παρει για να βγει η αδεια της οικοδομης και περιορισμοι κλπ που ειχε θεσει η αρχαιολογια (γιατι ειχε και πολλα αρχαια απο κατω), με αποτέλεσμα το ισογειο να μην ειναι πλεον τοσο πολυ ισογειο, αλλά ήταν τυπου πθλωτή οπότε δεν πειραζε τόσο πολύ. απλά στην μελέτη του ο δήμος έπρεπε να αφήνει ακριβώς εκεί που ήταν η οικοδομή μας και τα βασικά περάσματα διόδους, κάτι σαν ράμπες ας πουμε.

 

το θέμα είναι πως προχτές που πέρασα, ο δρόμος είναι όπως ήταν παλιά γιατί νομίζω πως τελικά τους σταμάτησε η αρχαιολογία.

 

το % που αναφέρεις, υποθέτω πως μιλάς για σφάλμα στην κατασκευή. αυτό δε ξέρω πόσο είναι αλλά σίγουρα το δικαιούνται, γιατί νομίζω πως το δικαιούνται και οι ιδιώτες.

 

όπως είπε και ο geokasto, μαλλον μπορείς να σταματαήσεις την διαδικασία αν όντως δημιουργείται πρόβλημα με το δικό σου κτίσμα αν έχει χτιστεί βέβαια. αν δεν μάλλον θα σε βάλουν να κανεις τροποποιηση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, υπάρχει η περίπτωση να αλλάξει η μηκοτομή της οδού. Ομως εδώ θα πρέπει πριν ακόμα αρχίσεις να κυνηγάς θεούς και δαίμονες, να εξετάσεις αν το κτίριό σου έχει δομηθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη υψομετρία της οδού. Αν ναι και σου αλλάζουν τη μηκοτομή τότε αν θίγεσαι πολύ μπορείς να κάνεις τις ενέργειες που σου πρότειναν οι συνάδελφοι προηγουμένως. Αν όχι τοτε να είσαι ευγενής με τους αρμοδίους ώστε να παρακαλέσεις για εφαρμογή μιας μηκοτομή λιγότερο επιζήμια. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα κάνεις με τεχνική τεκμηρίωση με τον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.