Μετάβαση στο περιεχόμενο

clarabelle

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

clarabelle's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. η προσμέτρηση γίνεται βάσει της χρήσης όχι των ανοιγμάτων, τα ανοίγματα μπορούν να αντικατασταθούν από τεχνητά μέσα. αν η χρήση είναι κύρια προσμετράται στην δόμηση, ή αν το περίγραμμα υπογείου εξέχει αυτού του ισογείου.
  2. αν δεν μπορεί να έχει φυσικό φ/α καθόλου ή τα ελάχιστα απαιτούμενα, τότε το φτιάχνεις εξ ολοκλήρου με τεχνητό, ή ότι σου υπολείπεται εν πάσει περιπτώσει το συμπληρώνεις με τεχνητά μέσα. μπορείς σαν επίλυση να σκεφτείς τα court-anglais (ή όπως αλλιώς γράφονται), τα οποία περνάνε ως φυσικός τρόποσ αερισμού/φωτισμού. να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ακριβώς γίνεται μελέτη γιατί στην εδώ πολεοδομία δεν τα κοιτάει κανείς κι απλά βάζουμε το πινακάκι με τους υπολογισμούς. καλύτερα τσέκαρετε το με τον μηχανολόγο σου ή μπορείς να ρωτήσεις στο τεε.
  3. θα το προσμετρήσεις σίγουρα στον συντελεστή δόμησης γιατί είναι κύρια χρήση. είχαμε παρόμοια περίπτωση για ξενοδοχειακή εγκατάσταση (στο υπόγειο γινόταν το σώσε από εξτρα χρησεις κλπ), και όλο το υπογειο πλήν κάποιων αποθηκών προστέθηκε κανονικότατα. το συνεργείο είναι σίγουρα κύρια χρήση, και όσο κι αν εξέχει από το έδαφος 1,50μ., 0,50μ. όσο κι αν αυτό είναι κι ανεξάρτητα από ανοίγματα αν το σημειώσεις ως συνεργείο κι όχι ας πούμε "αποθήκη", "πλυσταριό" κ.α. θα περάσει στην δόμηση.
  4. Χαρά στο κουράγιο σου Dimitriz!! πραγματικά αξιοθαύμαστος. νομίζω πως οι προηγούμενοι με εχουν σχετικά καλύψει, το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν τονίζοντας από τώρα πως δεν πρόκειται για την πλειοψηφία, ετοιμάσου για μεγάλο σνομπισμό. σε όποια σχολή κι αν αποφασίσεις να πας, από μερίδα φοιτητών και καθηγητών θα δεχθείς μεγάλη αμφισβήτηση για τις γνώσεις σου, την "επιστημοσύνη" και άλλα τέτοια. οι περισσότεροι δεν είναι έτσι, αλλά αυτοί που είναι, φτάνουν για να σου ρίξουν την ψυχολογία και το εγχείρημα που πας να κάνεις (2ο πτυχίο, καταταρκτήριες, εργασία κλπ) θέλει να τα αγνοήσεις όλα αυτά, και να κάνεις αυτό που πρέπει. σου εύχομαι τα καλύτερα!! (αλλά βρε παιδί μου, το ξέρεις ότι θα πρέπει να πληρώνες το ΤΣΜΕΔΕ δουλευεις δε δουλευεις, ε? ξανασκέψου το!)
  5. χου χου χου αυτό με το revision clouds ήταν απίστευτο!! όσο για την πρώτη πρώτη σκάλα τι να πω...η αλήθεια είναι πως έβλεπα πως κάτι ήταν λάθος, αλλά ήταν τόσο λάθος που το μάτι μου δε το δεχόταν και μου πήρε λίγο για να καταλάβω τί πήγαινε στραβά!! καθηγήτης στο πρώτο έτος μας είπε το εξής (το οποίο βέβαια και ελέγχεται): πρώτο του κτίριο στε χώρα των Βαλκανίων, χρήση εργοστάσιο/βιοτεχνία ή κάτι τέτοιο. Κάνανε την χάραξη κλπ κλπ, ανοίξαν για θεμέλια...μετά από λίγο καιρό καταλαβαίνει πως η κύρια είσοδος πέφτει κάπου στον άυλειο χώρο (στην "πίσω"πλευρά του κτιρίου). ρωτάει τον εργολάβο: - μα καλά γιατί το έκανες αυτό?! - ε τί να σου πω, στις κατόψεις δεν έδειχνες βορρά οπότε θεώρησα πως δεν έχει σημασία!!! όπως είπα ακόμα ελέγχεται αλλά να βάλεις και το κτίριο ανάποδα, είναι χοντρό.
  6. κατι παρομοιο ειχε συμβει σε ενα γραφειο που δουλευα παλια. ο δρομος θα ανέβαινε σχεδον ενα μετρο αν θυμαμαι καλά επειδή κατέβαιναν νερά από το βουνό κλπ κλπ, με αποτελεσμα να καταργουνται τα υψομετρα που ειχαμε παρει για να βγει η αδεια της οικοδομης και περιορισμοι κλπ που ειχε θεσει η αρχαιολογια (γιατι ειχε και πολλα αρχαια απο κατω), με αποτέλεσμα το ισογειο να μην ειναι πλεον τοσο πολυ ισογειο, αλλά ήταν τυπου πθλωτή οπότε δεν πειραζε τόσο πολύ. απλά στην μελέτη του ο δήμος έπρεπε να αφήνει ακριβώς εκεί που ήταν η οικοδομή μας και τα βασικά περάσματα διόδους, κάτι σαν ράμπες ας πουμε. το θέμα είναι πως προχτές που πέρασα, ο δρόμος είναι όπως ήταν παλιά γιατί νομίζω πως τελικά τους σταμάτησε η αρχαιολογία. το % που αναφέρεις, υποθέτω πως μιλάς για σφάλμα στην κατασκευή. αυτό δε ξέρω πόσο είναι αλλά σίγουρα το δικαιούνται, γιατί νομίζω πως το δικαιούνται και οι ιδιώτες. όπως είπε και ο geokasto, μαλλον μπορείς να σταματαήσεις την διαδικασία αν όντως δημιουργείται πρόβλημα με το δικό σου κτίσμα αν έχει χτιστεί βέβαια. αν δεν μάλλον θα σε βάλουν να κανεις τροποποιηση.
  7. ηθελα να ρωτησω κάποιον που ξέρει τελικά ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη "ζήτηση" στην εργασία. αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το autocad και το architecture (πρωην architectural desktop) και κάποια στιγμή υποχρεώθηκα να μάθω και το 3d studio max. το θέμα είναι πως το πάλεψα και το archicad αλλά έχει τόσο διαφορετικό περιβάλλον που με δυσκολευει πολύ. από την άλλη βλέπω πως είναι όλο και περισσότερα τα γραφεία/εταιρείες που ζητάνε archicad. αν χρειαστεί να μάθω κι άλλο software θα δηλωνω κομποιουτεράς! κανεισ καμια ιδέα?
  8. λιγο αργα είδα την δημοσίευση αλλά τες πα. υπάρχει και το UPC στην βαρκελώνη, με 3-4 παραλλαγές προγραμμάτων πάνω σε ενεργειακά, βιοκλιματικά κ.α.και νομίζω πως κάποια από αυτά γινονται στα αγγλικα. http://www.upc.es/eng
  9. να ρωτήσω όμως κι εγώ κάτι; γενικά τι συμφέρει να έχεις; θέλω να πω, περισσότεροι έχουν κατασκευαστικό πτυχίο, άρα μήπως συμφέρει να πάρεις το μελετητικό ως πιοο δυσεύρετο ας πούμε; ή είναι οτι μία στις 1000 θα το χρειαστεί κάποιος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.