Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση διαμερίσματος λάθος συμβόλαια άδεια 76 υπέρβαση δόμησης


bgwmg

Recommended Posts

Είναι η δεύτερη φορά που ζητάω βοηθεια και ειναι παλι για αυθαιρεσιες!

Καταρχην να διευκρινησω οτι οι ενδιαφερομενοι ειναι οικογενειακοι φιλοι και ενω τους επισημανα οτι μαλλον δεν θα αναλλαβω την υποθεση τους δεσμευτηκα να τους βρω μια ακρη για να ξερουν τι θα κανουν.

Η υποθεση αφορα ενα διαμερισμα 3ου οροφου που εχει αδεια προσθηκης του 1976 για 75.50 τμ.(65 κατοικια 10.5 κλιμακοστασιο)Οι ιδιοκτητες παρανομησαν και εκαναν το διαμερισμα 100 τ.μ. Το 1990 έκαναν συμβολαια (αποδοχη κληρονομιας και αγορα) τα οποια αναγραφουν οτι το διαμερισμα ειναι 100 τμ.συμφωνα και με καποια σχεδια μηχανικου.(το ιδιο και το κτηματολογιο).

Τωρα θέλουν να κανουν μεταβιβαση στην κορη τους, και δεν ξερουν τι να κανουν.

Στην πολεοδομια μου ειπαν να κανουν δηλωση κατασκευης προ 83 και να ρωτησουν συμβολαιογραφο για τα περαιτερω.Τι γινεται ομως με το νεο τοπογραφικο που πρεπει να συνταξει μηχανικος?

Τι γινεται και με την ολη νομοθεσια περι αυθαιρετων?

(υ.γ. η δομηση εχει εξαντληθει.)

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να υποβληθεί φάκελος για εξαίρεση από την κατεδάφιση και εφόσον αυτή εγκριθεί στην συνέχεια να προβείτε σε νομιμοποίηση με έκδοση οικοδομικής αδείας. Σε περίπτωση όμως που έχετε υπέρβαση Σ.Δ. δύσκολο αν όχι αδύνατο να προχωρήσει η όλη υπόθεση. Τα πρόστιμα για αυθαίρετα πριν το 1983 είναι μικρά. Επίσης ΚΕΝΑΚ δεν εκδίδεται για κτίσμα με αυθαίρετη κατασκευή. Προτείνω να μη γίνει μεταβίβαση και διαιώνιση της αυθαιρεσίας - παρανομίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.