Μετάβαση στο περιεχόμενο

bgwmg

Members
  • Περιεχόμενα

    105
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΚΡΗΤΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bgwmg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Παίζει ακόμη αυτο το σχήμα της Λεμπέση? Μετά απο τόσα χρόνια τα έχω χάσει αυτά του ΓΟΚ...😁 Αν μπορείς να το ανεβάσεις θα σου είμαι ευγνώμων 😊
  2. Καλημέρα Σε υφιστάμενο κτίριο εντός σχεδίου σε απόσταση <100μ απο γραμμή παραλίας για έκδοση ΕΕΜΚ περίπτωση λβ) " επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις," Χρειάζεται έγκριση ΣΑ? Σύμφωνα με το Αρθ7 περ. ιβ) " Για κάθε οικοδομική εργασία σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από τη γραμμή παραλίας, .....", χρειάζεται, αλλά ξέρω γω... λέω μήπως και έχει βγεί κάποια οδηγία.
  3. Έλα ντε... έχει γίνει τέτοια αλλαγή και όλοι σφηρίζουν αδιάφορα (ΥΔΟΜ,ΤΕΕ) ... Ούτε μία ανακοίνωση Στην ουσία, εγώ το μόνο που βλέπω είναι πάγωμα -ξανά- στις νέες άδειες. 😡
  4. Οχι... 'αλλαξα τον σχεδιασμό μου σε κάτι πιο απλό γιατι ακριβώς δεν έβγαλα άκρη. Sorry😐
  5. Άλλη μία προχειρογραμμένη μπούρδα... Να δούμε πόσο χρόνο θα χάσουμε περιμένοντας να εφαρμοστεί πρακτικά...Πότε θα βγουν ερμηνευτικές (τι θα πει "έλεγχος τοπογραφικού" και με τι δικαιολογητικά) και πόσο θα πάρει στο ΤΕΕ να ενημερώσει το e adeies ... Να μην σχολιάσω και την κορυφαία αλλαγή-ξεπέτα στο ΔΚ και την δόμηση... Δεν καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς θα κάνουμε, τι θα γράφουμε στην ΥΔ , "σημειώνεται ο υπολογισμός της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης δόμησης ? και δηλώνεται ότι στην πραγματοποιούμενη δόμηση έχουν υπολογιστεί όλες οι κατασκευές, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.4067/2012 (Α΄79), καθώς και οι απαιτούμενες επιφάνειες, ανά χρήση, για τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης." 🥵 ....τι θα ζητάνε οι υπάλληλοι στον έλεγχο φορολογικών και τι θα γίνεται με όλες τις εγκρίσεις που έχουν βγεί απο αρχαιολογία ή ΣΑ με ΔΚ παλιάς μορφής και πάνε για νέα άδεια? θα πρέπει να ξανασυνταχθουν τα ΔΚ? ΤΡΕΕΕΕΛΑΑΑΑ
  6. Καλημέρα και ευχαριστώ! (Γενικά για τα φώτα σου 😉) Οπότε με το edit σου καταλαβαίνω οτι μπορούμε να προχωρήσουμε στην διόρθωση των συμβολαίων. Επειδη είναι παλιο (1994) ρωτήσαμε και την υποθυκοφύλακα και μας έιπε οτι γίνεται . Εννοείται οτι ο δικηγόρος είναι σε επικοινωνία και με τους λοιπούς κληρονόμους. Όσο για την ημερομηνία δημιουργίας, αυτο διευκρινίζεται στην Εγκ-9622/1473/7/4-3-92 Εγκ-7/92, ή υπάρχει και κάποια άλλη γνωμοδότηση ή εγκ, που να αναφέρει ξεκάθαρα οτι δεν εξαρτάται απο το ιδιοκτησιακό?
  7. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση που έχει ανατεθεί ήδη σε δικηγόρο για να λυθεί, αλλά θέλω τα φώτα σας. Λοιπόν σε γήπεδο 3 στρ. εντός ζώνης άρτιο μόνο κατα παρέκκλιση (προ 77), έχουμε αγορά απο πελάτη μου το 2018. Εχουμε μια γονικη παροχη το 94 στην πωλητρια η οποια αναγράφει οτι ο πατέρας της το απέκτησε απο ατυπη δωρεα εν ζωη του πατέρα του το 1940 και με συνεχή και αδιατάραχτη νομή του (χρησικτησία). Όλα καλά μέχρι εδώ... ψάχνοντας τις μερίδες στο υποθυκοφυλακείο βρέθηκε αποδοχή κληρονομιάς του 1969 που ουσιαστικά αποδέχονται το εν λόγω γηπεδο εξ αδιαιρετου 4 κληρονομοι εκ των οποίων και ο πατέρας της πωλήτριας. 'Οπως καταλαβαίνετε, υπάρχει θέμα ασυμφωνίας τίτλων.Οι άνθρωποι για να γλυτώσουν χαρτούρες η φόρους ,δεν ξέρω, έκαναν οτι να ναι...αλλά μετά απο επικοινωνία με τους κληρονόμους φαίνεται οτι όντως μεταξυ τους τα μοιράσανε έτσι και δεν διεκδικεί κανείς το συγκεκριμένο. Έχω μελετήσει όλες τις αναρτήσεις για παρόμοια θέματα , όπως και αυτήν και έχω καταλήξει οτι σαν χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου, ανεξαρτητα απο το ιδιοκτησιακό, πάιρνουμε την ημερομηνια θανάτου (1965) ή την μεταγραφη της αποδοχής κληρονομιάς (1969) Η λύση που σκεφτήκαμε με τον δικηγόρο έιναι να διορθωθούν οι τίτλοι, αυτος του 1994 να γράφει οτι περιήλθε κατα 1/4 απο την αποδοχη κληρονομιάς το '69 και κατα 3/4 με άτυπη δωρεά των αδελφών του το '70, έτσι ώστε να λυθεί και το θέμα της διαδοχής των τίτλων. Πώς σας φαίνεται το όλο σκεπτικό? Πιστέυετε πως θα έχουμε καλύψει και το θέμα της παρέκκλισης ή θα προκύψει θέμα στην πολεοδομία? Υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου κάποιος μεταγενέστερος? (γονική παροχή ή διορθώσεις κλπ)
  8. Καλησπέρα, Έχω άδεια κατ.3 με βεβαίωση όρων δόμησης, σε ισχύ (9/2020) και τώρα θέλω να κάνω αλλαγές σε έναν εσωτερικο εξώστη με τις νέες διατάξεις . Συγκεκριμένα θελω να καταργήσω την ξεχωριστή σκάλα και να έχω πρόσβαση απο το κλιμακοστάσιο της μεζονέτας, χωρίς να αλλάξω την θέση του Εσ.Εξ. ή τα πολεοδομικά μεγέθη. Τροποποιείται βέβαια το Δ.Κ ως προς τις εμβαδομετρησεις χώρων που δεν μετράνε στη Δόμηση. Καταρχάς θεωρείτε οτι υπάρχει μεταβολή των πολεοδομικών μεγτεθών ή όχι? Αν όχι, πιστεύετε οτι με αναθεώρηση ( ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης, δόμησης, όγκου ή αλλαγή χρήσης) με αυτόματη δηλαδή έκδοση, μπορώ να κάνω χρήση των αλλαγών του ΝΟΚ, ή θα πρέπει να γίνει κάποια άλλη διαδικασία (π.χ προέγκριση αναθεώρησης, ή νέα Βεβαίωση )? Το ΤΕΕ πάντως στο σημείωμα τροποποιήσεων του e-adeies αναφέρει αυτα (που μπερδευουν την κατάσταση) "1. Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας/Άδειας Αναθεώρησης - Προαιρετικά σε Οικοδομικές Άδειες κατηγορίας 3, καθώς και σε αναθεωρήσεις τους με μεταβολή κάλυψης, δόμησης, όγκου ή αλλαγή χρήσης. Εναλλακτικά, προηγείται Βεβαίωση Όρων Δόμησης αρθ. 38§2 ν.4495/2017."
  9. Καλημέρα... Μετά και απο τις νέες αλλαγές (πόσες πια!), εγώ μπερδεύτηκα περισσότερο. Παραθέτω απο Αρ.11 : "οι υπόγειοι όροφοι και οι επεκτάσεις τους σύμφωνα με το άρθρο 17 για : i. την εξυπηρέτηση χώρων στάθμευσης ανεξάρτητα κτιρίων,"...... παρακάτω: "Για κτίρια κατοικιών ένας υπόγειος όροφος (α) επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου), προοριζόμενος για βοηθητικές χρήσεις, με την προϋπόθεση ότι η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους."....... ....."Μπορεί να κατασκευάζεται επιπλέον ένας ή περισσότεροι υπόγειοι όροφοι προοριζόμενοι για βοηθητικές χρήσεις, όπως αποθήκες, χώροι υγιεινής, σάουνα ή χώρους σπα, διάδρομοι, κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες (β). Η μέγιστη επιφάνεια των παραπάνω βοηθητικών χρήσεων, εξαιρουμένων των διαδρόμων, κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων,(Αλλαγές με τον ν.4819/21 (ΦΕΚ 129Α/2021) ισούται με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου) και δύνανται να τοποθετούνται και σε επεκτάσεις υπογείων σύμφωνα με το άρθρο 17." Απο αρθρο 17: "Οι επεκτάσεις υπογείων ορόφων με τις χρήσεις που ορίζονται στο άρθρο 11 δύνανται να κατασκευαστούν εντός των ελαχίστων αποστάσεων Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου του ακινήτου. Επίσης, δύνανται να κατασκευαστούν κάτω από την επιφάνεια των προκηπίων εφόσον, η στάθμη της πλάκας επικάλυψης βρίσκεται τουλάχιστον σαράντα (40) εκατοστά (Αλλαγές με τον ν.4819/21 (ΦΕΚ 129Α/2021) κάτω από τη στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους. Ερωτησεις για τις κατοικίες : Μπορώ να κάνω επέκταση υπογείου για χώρο στάθμευσης, επιπλέον της επιτρεπόμενης επιφάνειας που αναφέρεται στο (α) Μπορώ να κάνω το υπόγειο με σχήμα ανεξάρτητο απο περίγραμμα Ισογείου αλλα με επιφάνεια ΙΣΗ με την καλυψη και να βάλω μέσα ολες τις Β.Χ που περιγράφονται στο (β) ή αυτό αφορά ενά επιπλέον υπόγειο? Η επιφάνεια του υπογείου δύναται να έιναι συνολικά ίση με το άθροισμα Εκάλυψης+ Ε χώρων σταθμευσης+Ε κλιμ,ανελκ,διαδρ.? Οι επεκτάσεις μπορούν να έχουν ύψος 1,20 εκτός αν έιναι στο προκήπιο?
  10. Καλημέρα Συνάδελφοι Με τις αλλαγές του ν.4819/21 (ΦΕΚ 129Α/23.7.2021) το αρθ.42/παρ 10 /περ.β) του Ν.4495/17 διαμορφωνεται ως εξής: "Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις : β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ.3β του διαγράμματος κάλυψης και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα" Απο τη στιγμή που διαγράφεται η πρόταση αυτή, αν έχουμε αλλαγές στις όψεις που δεν μεταβάλλουν τα πολεοδομικά μεγέθη, αλλα απαιτείται η νεα εγκριση Σ.Α, πιστεύετε οτι μπορεί να γίνει ενημέρωση άδειας και οχι αναθεώρηση?
  11. Ευχαριστώ... Σκέφτομαι οτι έχω το δικιο με το μέρος μου 😜 , αλλά ξέρεις τώρα την ταλαιπωρία αν πέσεις στον κατάλληλο υπάλληλο.
  12. Καλημέρα, Κατά την άποψη σας επιτρέπεται η κατασκευή πέργκολας πάνω στο Δώμα Ισογείου τμήματος (οχι Ισόγειο κτίριο) διώροφης οικοδομής που προκύπτει απο υποχώρηση του Ορόφου? Πολλές πολεοδομίες δεν το δέχονται βασιζόμενες στον περιορισμό των 4 μ στα Ισόγεια τμήματα εκτός σχεδίου και στο γεγονός οτι το αρθ 19 "κατασκευές πάνω απο το κτίριο" του ΝΟΚ δεν έχει εφαρμογή στα εκτός σχεδίου. όμως υπάρχει το αρθ.16 του ΝΟΚ "Λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου" που ισχύει και στα εκτός και αναφέρει: "Εξώστες και στεγασμένοι χώροι κτιρίων με τυχόν οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή πέργκολες διατάσσονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε όψη και όροφο του κτιρίου. Στην περίπτωση που τα οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή οι πέργκολες στεγάζουν ή περιβάλλουν εξώστη ή δώμα ορόφου που προκύπτει από την υποχώρηση του ορόφου, δύνανται να υπερβαίνουν το μέγιστο πλάτος της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνουν το περίγραμμα του εξώστη και των περιορισμών της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου ή του περιγράμματος του παραπάνω δώματος." Θεωρώ οτι ο νομοθέτης είχε κατά νου την απαγόρευση κατασκευών στα εκτός, πάνω απο το max ύψος. Απο την στιγμή που το κτίσμα είναι διώροφο και οχι Ισόγειο, θεωρώ οτι επιτρέπεται να βάλω πέργκολα σε επαφή με την οψη του ορόφου, πάνω στο Δώμα του Ισογείου.
  13. Καλημέρα Να σε ρωτήσω, μήπως μπορείς να μας πεις πως έκανες τελικά την διαδικασία; Είμαι σε παρόμοια φάση τώρα και δεν ξέρω ακριβώς τι ποσοστό να βάλω...
  14. Ολα τα προβλήματα θα εμφανιστούν τη στιγμή που κάποιος που έβγαλε άδεια τον Νοέμβρη και έχτισε με βάση τον ΝΟΚ, λαμβάνοντας υπόψην στον σχεδιασμό τα υποχρεωτικά δ των όμορων, δει οτι ο γείτονας του που έβγαλε άεια τον Φεβρουάριο με τον 4759 του σηκώνει ένα ντουβάρι στο όριο. Θα αρχίσουν οι διαφωνίες, οι ερωτήσεις και οι νομικές διαδικασίες και κάποια στιγμη θα αναγκαστει ο νομοθέτης να βγάλει διευκρινήσεις (όπως πάντα) Εγω προσωπικά δεν θα εκμεταλλευόμουν αυτόν τον νόμο σε οικόπεδο με όμορο που έχει τηρήσει το δ πρόσφατα, ή θα το έκανα με προέγκριση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να προκύψει θέμα.
  15. Kαλημέρα, Το βλέπω οτι αυτο γράφει ο νόμος, αλλά το θέμα είναι τι και πώς ισχύει στην πράξη...Υπάρχουν ένα κάρο περιπτώσεις που σίγουρα θα δημιουργούνται προβλήματα μεταξυ ομορων και θέματα συνταγματικότητας. Οι πολεοδομίες δηλαδή τι λένε? Θα γεμίσει ο τόπος με άδειες κατ.3 που θα το παίρνει ο καθένας πάνω του?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.