Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα μετά από κατάτμηση ΖΟΕ 3Δ


Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε ΖΟΕ 3Δ το ελάχιστο όριο κατάτμησης είναι 4 στρέμματα. Το ερώτημά μου είναι το εξής. Εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά στο διάταγμα για τη ΖΟΕ περί δρόμου και αρτιότητας, ισχύει το διάταγμα της 31-12-2003 για την εκτός σχεδίου δόμηση?

Πιο συγκεκριμένα, θέλω να κάνω κατάτμηση σε κομμάτι 9,5 στρεμμάτων που έχει πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο ο οποίος όμως δεν προϋφίσταται του 1923. Τα 2 κομμάτια που θα προκύψουν θα είναι οικοδομήσιμα?

Link to comment
Share on other sites

(3Δ ; )

Εφόσον η ΖΟΕ ορίζει κατώτατο όριο κατάτμησης τα 4 στρ. τα γήπεδα που θα δημιουργηθούν πέρα από το ελάχιστο αυτό εμβαδόν πρέπει να έχουν πρόσωπο 25μ. σε κοινόχρηστο δρόμο. Κοινόχρηστοι δρόμοι είναι οι Εθνικές και Επαρχιακές οδοί, οι αγροτικοί δρόμοι που προϋφίστανται του 1923, οι δρόμοι που ενώνουν οικισμούς μεταξύ τους, ή με Διεθνείς ή Εθνικές ή Επαρχιακές οδούς και αναγνωρίζονται ως κύριοι ή μοναδικοί, με Απόφαση Νομάρχη, οι οριακοί δρόμοι εγκεκριμένου σχεδίου, που καθορίζονται με αυτό, και έχουν τεθεί σε κοινή χρήση, οι δρόμοι που επιτρέπουν πρόσβαση σε ακτές, αρχαιολογικούς χώρους, σημαντικά δημόσια έργα και οι δρόμοι που έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο.

Προσοχή επίσης για την οικοδομησιμότητα, στις αποστάσεις των γραμμών δόμησης από τα όρια των νέων γηπέδων : υποχρεωτικά 15μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.