Μετάβαση στο περιεχόμενο

"εξαφανίστηκε" ο δρόμος


Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι:

ένας πελάτης μου είχε αγοράσει τη δεκαετία του 1960 τέσσερα όμορρα "οικόπεδα". Έχω βάλει τα εισαγωγικά στο οικόπεδα γιατί είναι το καθένα από 300τμ περίπου, και τότε ήταν εκτός σχεδίου (δηλαδή αγροτεμάχια). Είναι δύο οικόπεδα επάνω και δύο κάτω, και έχουν και από τις δύο πλευρές πρόσωπο σε δρόμο (δηλαδή εάν θα μπορούσαμε να το δούμε ως ένα διευρυμένο οικόπεδο θα ήταν διαμπερές)-δεξιά και αριστερά συνορεύουν με άλλα αγροτεμάχια.

Μου έφερε ένα τοπογραφικό από το 1960 το οποίο δείχνει πώς χωρίζονται και όλα τα γύρω οικόπεδα, με δρόμους κλπ ανάμεσά τους.

Σήμερα η περιοχή παραμένει εκτός σχεδίου (...), αλλά ο ένας από τους δύο δρόμους "χάθηκε', έχει κλειστεί από χώματα, δένδρα, φυτά (όχι από ανθρώπινη παρέμβαση), και χωρίς να τον έχει καταπατήσει κανείς.

Δηλαδή στην πίσω απέναντι σειρά "οικοπέδων" έχουν χτιστεί τα σχετικά αυθαίρετα, αλλά έχουν όλοι την περίφραξή τους κανονικά στο όριό τους, και ανάμεσα στους φράχτες όπου θα έπρεπε να υπάρχει ο δρόμος, τώρα έχει δημιουργηθεί ένα λαγκάδι!!!!

Στην αρμόδια πολεοδομία δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν χάρτη, μου είπαν να κοιτάξω στο google...

Τι γίνεται τώρα με το πίσω όριο? Είναι δρόμος? και αν όχι, τότε τι είναι???

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά συνάδελφε, ούτε ήταν, ούτε είναι οικόπεδα. Μόνος λες ότι ήταν και είναι εκτός σχεδίου περιοχή.

Το τοπογραφικό που αναφέρεις, τι είναι? Μήπως είναι κάποιου είδους διανομή η οποία δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες μεταβιβάσεις κυριότητας και δεν είναι έγκυρη?

Ο δρόμος, από την στιγμή που δεν έχει διεκδικηθεί από κανέναν, για ποιό λόγο να έχει χάσει τον χαρακτήρα του δρόμου? Το οτι χορτάριασε ή οτιδήποτε άλλο, προφανώς είναι ακόλουθο της μη χρήσης του. Οσον αφορά το όριο σου, εφαρμόζεται εκεί που προκύπτει από τα τοπογραφικά διαγράμματα που συνοδεύουν τον τίτλο κτήσης.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για οικόπεδα, το τόνισα και μόνη μου.

Αυτό το οποίο έχω στα χέρια μου μοιάζει με διανομή "οικοπέδων", τα οποία δεν ήταν και δεν προβλέπεται να γίνονται ποτέ οικόπεδα...

Απλώς προβληματίστηκα, γιατί αφενός είμαι στο όριο του σχεδίου και δε βλέπω τι γίνεται παρακάτω, όπως φαίνεται και στη φώτο (οικ.24,25,26,27), και αφετέρου γιατί όταν είδα το δρόμο έτσι αναρωτήθηκα μήπως άλλαξε κάτι.

Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την άμεση απάντησή σου!

post-27189-131887265444_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που γράφει με τον ιδιωτική οδός θέλει προσοχή γιατί δεν υφίσταται πλέον ο όρος "ιδιωτική οδός" πολεοδομικά με τους παλαιότερους δεν γνωρίζω τι γίνεται; Γνωρίζει κάποιος να μας πει;

Link to comment
Share on other sites

κλασσική περίπτωση "μεγαλοκοτσαμπάση" που έκανε χρυσές δουλειές τη δεκαετία 60. χρειάζεται προσοχή για το πώς ακριβώς έγινε η διανομή με την έννοια ότι πολύ συχνά όλα αυτά είναι "εξ αδιαιρέτου" όχι μόνο του συγκεκριμένου "ΟΤ" αλλά ΟΛΗΣ της έκτασης συμπεριλαβανομένου και των ιδιωτικών δρόμων. το αποτέλεσμα είναι όταν θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης ναι μεν ο μελετητής θα "νομιμοποιήσει" την υφιστάμενη κατάσταση όμως το νομικό καθεστώς των επιμέρους ιδιοκτησιών θα συνεχίσει να είναι προβληματικό έως και δυσεπίλυτο ορισμένες φορές μετά την κύρωση... αυτή τη στιγμή εφαρμόζεις απλά τα όρια του τοπογραφικού σου, αν είναι όλα εξ αδιαρέτου κατοχυρώνεις τα συγκεκριμένα όρια με δικαστική απόφαση και περιμένεις ένταξη στο σχ. πόλης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι για τις απαντήσεις σας!

να ρωτήσω και κάτι τέλευταίο? Δεξία εκει τελειώνουν τα "οικόπεδα", στο όριο που δεν δείχνει τι γίνεται, αν συνεχίζει ο δρόμος, εάν έχει δίπλα και άλλα οικόπεδα, κλπ, να υποθέσω ότι θα υπάρχει και άλλο τέτοιο τοπογραφικό που θα συμπληρώνει το παζλ του σχεδίου της περιοχής?

Link to comment
Share on other sites

κοίτα, σου απάντησα με αυτό το σκεπτικό γιατί από το σχέδιο που ανέβασες είναι σα να βλέπω το πώς δομήθηκε η πόλη μου (με τους με τους μετ έπειτα εφιάλτες κατά την κύρωση..). υποθέτω πως η όλη έκταση συνεχίζεται...αυτό όμως προκύπτει από την ανάγνωση των τίτλων και την εφαρμογή τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.