Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανίχνευση αερίου


xobit

Recommended Posts

Καλήμέρα.Ξέρετε αν στις μελέτες αερίου,στο λεβητοστάσιο, απαιτείται να μπει ανιχνευτής αερίου;Εννοώ αν πρέπει να φαίνεται στα σχέδια και αν είναι υποχρέωση του καταστευαστή ή της ΔΕΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλήμέρα.Ξέρετε αν στις μελέτες αερίου,στο λεβητοστάσιο, απαιτείται να μπει ανιχνευτής αερίου;Εννοώ αν πρέπει να φαίνεται στα σχέδια και αν είναι υποχρέωση του καταστευαστή ή της ΔΕΠΑ.

 

Καλημέρα. Και πρέπει να μπει στο λεβητοστάσιο ανιχνευτής αερίου και πρέπει να φαίνεται και στα σχέδια της μελέτης γιατί το ζητάει η ΕΠΑ. Είναι υποχρεωτικό να ξέρεις. Έξω από το λεβητοστάσιο η ΕΠΑ θέλει βάνα αποκοπής καθώς επίσης και emergency button (για τα B2C το ζητάει η ΕΠΑ το button). Επίσης συνδέεται ο ανιχνευτής αερίου με μία ηλεκτροβάνα πριν το λεβητοστάσιο και αν ανιχνέυσει διαρροή αερίου δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα να διακόψει αυτόματα την παροχή αερίου προς το λεβητοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

ο ανιχνευτής αερίου΄με ηλεκτροβάνα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός να μπει σε μια εγκατάσταση, παρα μόνο αν το λεβητοστάσιο έχει ανοίγματα αερισμού μόνο προς αεριζόμενο φωταγωγό. Σε κάθε άλλη περίπτωση (άμμεσα ανοίγματα αερισμού προς το ύπαιθρο ή αεραγωγών προς το ύπαιθρο) δεν απαιτείται. Ουτε στην μελετη χρειαζεται να μπει. Αν ομως φαίνεται στα σχεδια της μελέτης και αναφέρεται και στην μελέτη, τότε θα πρέπει να υπάρχει και στην εγκατάσταση.

Ειναι υποχρεωση του εγκαταστατη και οχι της ΕΠΑ, μιας και τοποθετείται μετά τον μετρητή.

Η ηλεκτροβάνα τοποθετείται αμέσως πριν την είσοδο του αγωγού στο λεβητοστάσιο με μια βάνα υποχρεωτικά πριν απο αυτην αν ειναι μακρυα απο τον μετρητή (και πάντα πριν την είσοδο του αγωγού στ κτίριο), ή αμέσως μετα την βάνα (ΚΑΔ) του μετρητή αν το λεβητοστάσιο ειναι αρκετά κοντα στον μετρητή ή αν το σημείο εισόδου του αγωγού στο λεβητοστάσιο είναι μη προσβάσιμο στο ανθρωπινο χερι για να μπορει να κλεισει την χειροκίνητη βάνα.

Αν δεν μπει ηλεκτροβάνα, η χειροκίνητη βάνα έξω αμεσως πριν την εισοδο του αγωγου στο λεβητοστάσιο θα πρέπει να μπει και σε προσβάσιμο σημείο οπωσδήποτε, εκτος αν ο μετρητης ειναι κανα 2 μετρα κοντα, οποτε ειναι περριτη.

Τουλαχιστον αυτα ζηταει η ΕΠΑ εδω Θεσσαλονίκη. Αθήνα δεν ξερω αν ζητάνε υποχρεωτικά ηλεκτροβάνα και ανίχνευση. Εδω λιγοι βάζουν γιατι αυξάνει το κόστος εγκατάστασης κατα 200Ε+ το πακετο Η/Β-ανιχνευτής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.