Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με πλάτος δρόμου


Recommended Posts

//Με το τοπογραφικό αλλάζουν όλα και, κυρίως, ότι το γήπεδό σου βρίσκεται σε οικισμό και όχι σε σχέδιο πόλης όπως ανέφερες στην αρχή. Πρέπει να βρεις την απόφαση καθορισμού των ορίων του οικισμού, ώστε αφενός να ξεκαθαρίσουμε την κατηγορία του αφετέρου τα όρια αρτιότητας των οικοπέδων του οικισμού.

 

Σας ανέφερα στην αρχή πως βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και γειτνιάζει+ένα μικρό τμήμα του ανήκει, σε εντός σχεδίου πόλεως(ή οικισμός, δεν γνωρίζω διαφορές). Τα όρια του οικισμού είναι αυτά που φαίνονται και στο τοπογραφικό (διακεκομμένες γραμμές).

 

//Ένα, ακόμη, θέμα είναι να διευκρινίσεις, από την περιγραφή στους τίτλους κυριότητας, εάν το μονοπάτι, που αναφέρεις και φαίνεται ως αγροτικός δρόμος στο διάγραμμα, προϋπήρχε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για τη μελλοντική αξιοποίηση του γηπέδου σου και προκύπτουν αρκετά αρνητικά αλλά και θετικά στοιχεία, ανάλογα με τις απαντήσεις στην προηγούμενη παράγραφο.

 

Το περίεργο με το συμβόλαιό μου είναι πως δεν αναφέρεται πουθενά. Συνορεύω με 1,2,... ιδιοκτήτες αλλά μονοπάτι-δρόμος δεν αναφέρεται. Απλά υπήρχε από παλιά σαν μονοπάτι διέλευσης πεζών, κτλ κτλ.

 

Σας ευχαριστώ πολύ, ήδη έχω προχωρήσει σε αναζήτηση δεύτερου μηχανικού καθώς με τον πρώτο δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Απλά θέλω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ενήμερος στο θέμα αυτό

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι πρόκειται για οικισμό και όχι για ΣΠ, αλλάζει τα δεδομένα και πολύ περισσότερο, μάλιστα, ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού.

 

Το θέμα με το δρόμο είναι σοβαρό και πρέπει να εξετάσεις όλα τα ενδεχόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους... όπως βλέπω από το τοπογραφικό στην ουσία έχεις 4 τμήματα ξεχωριστά, ένα άχρηστο 95μ2, ένα που μπορεί να χτίζεται υπό προϋποθέσεις 171μ2 και 2 εκτός οικισμού μη άρτια και οικοδομήσιμα 1500μ2 περίπου. Η λύση για σένα είναι να δημιουργήσεις τουλάχιστον ένα καλούτσικο οικοδομήσιμο τμήμα εντός οικισμού και ένα τμήμα μεγαλύτερο των 2.000 μ2 που θα είναι οικοδομήσιμο λόγω ζώνης 500 μέτρων από τα όρια του οικισμού (αν ισχύει για τον συγκεκριμένο οικισμό ΖΟΕ κ.λ.π.) . Τώρα πώς θα το πετύχεις αυτό;

Σε πρώτη φάση θα καταθέσεις αγωγή κατά παντός υπευθύνου (Δήμος, ξενοδοχείο κ.λ.π) επειδή έκαναν αυθαίρετες εργασίες εντός της ιδιοκτησία σου, ζητώντας αποζημίωση και επαναφορά του μονοπατιού στην αρχική του κατάσταση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πειράξει ούτε πόντο από το χωράφι σου χωρίς τη δική σου συγκατάθεση και φυσικά χωρίς να σε αποζημιώσει. Αυτά που σου λένε για πλάτος 5 μέτρα είναι μπαρούφες χωρίς νομική υπόσταση και απλώς προσπαθούν να σε ψαρώσουν μήπως και τα παρατήσεις, το πλάτος του δρόμου-μονοπατιού μπορείς να το αποδείξεις εύκολα με μια καλή φωτοερμηνία και παλιούς κατοίκους σαν μάρτυρες. Κάνε άμεσες ενέργειες με δικηγόρο (δεν ξέρω τι αξία έχει η γη εκεί και αν αξίζει το κόπο βέβαια) ώστε να μην παγιωθεί η κατάσταση.

Αφού λες ότι στα συμβόλαια σου δεν αναφέρεται πουθενά μονοπάτι ή δόμος στην περίπτωση που τα ποιο πίσω αγροτεμάχια μπορούν να εξυπηρετηθούν και από άλλο δρόμο μπορείς απλώς να τον κλείσεις, αν όμως αφήνεις τυφλό τουλάχιστον ένα χωράφι θα έχεις πρόβλημα. Μια καλή λύση είναι να ζητήσεις με αίτηση σου στο Δήμο μετατόπιση του δρόμου εντός της ιδιοκτησία σου (αν και όπως βλέπω τα τμήματα είναι λιγάκι δύσκολο αλλά πάντα υπάρχει λύση για όλα) ώστε να ενοποιήσεις τα μη άρτια τμήματα και να δημιουργήσεις οικοδομήσιμα τμήματα όπως προανέφερα. ο Δήμος προφανώς λόγω δωρεάς της ασφάλτου δεν ασχολήθηκε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ξενοδοχείο κοιτάει να κάνει τη δουλειά του χωρίς να νοιαστεί για τις ιδιοκτησίες του κοσμάκη. Κυνήγησε τους όσο δε παίρνει, έχεις το πάνω χέρι αν δε το έχεις καταλάβει. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κάθε είδους αυθαιρεσία σε αυτό το τόπο από τους μεγαλοκαρχαρίες. Επειδή γράφω λίγο βιαστικά λόγω φόρτου εργασίας θα επανέλθω με ακριβείς διευκρινήσεις και φυσικά την ανάλογη νομοθεσία σε ότι θες.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

 

Κ. GioSkou, με έχουν εκνευρίσει τόσο πολύ που σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μου. Το θέμα με την κατάτμηση του γηπέδου θέλει σκέψη διότι θα χωριστεί σε 2 τμήματα-ιδιοκτήτες. Οπότε θα πρέπει να βρω την βέλτιστη λύση μεταξύ ισόποσων τμημάτων και οικοδομησιμότητας. Ήδη έχω προχωρήσει σε αναζήτηση 2ου μηχανικού διότι εδώ οδηγηθήκαμε λόγω και του πρώτου μηχανικού, για τον Α ή Β λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.