Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση άδειας παραδοσιακής κατοικίας


Recommended Posts

Πρόκειται για μία παραδοσιακή κατοικία, όπου ο ιδιοκτήτης κατά την κατασκευή του θέλει να ανοίξει 2-3 παράθυρα ακόμη και να κάνει και ένα στέγαστρο, το οποίο δεν προβλέπεται στην αρχική άδεια. Στην ουσία αλλάζουν οι δύο όψεις του κτιρίου.

Επειδή είμαι νέος σχετικά μηχανικός και δεν μου έχει ξανατύχει γνωρίζει κανείς την διαδικασία; (πρέπει να βγει άδεια να περάσει ΕΠΑΕ κλπ;)

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

acnt

 

Επίσης, θα σε παρακαλούσα να μη δημοσιεύεις δύο φορές το ίδιο θέμα.

anka

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς πρέπει να γίνει αναθεώρηση της άδειας, αφού θα επέλθουν αλλαγές στην όψη.

Όποιος φορέας είχε εγκρίνει τα αρχικά σχέδια πρέπει να εγκρίνει και τα καινούργια. Δηλαδή πέρα από την ΕΠΑΕ, αν τυχόν είχε ληφθεί έγκριση και άλλης υπηρεσίας π.χ. εφορίας νεωτέρων μνημείων, τότε θα πρέπει η ίδια υπηρεσία να εγκρίνει και τα νέα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Πριν γίνουν οι αλλαγές που περιγράφεις ρώτα στην Πολεοδμία εάν υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για τον παραδοσιακό οικισμό (πχ. αναλογία πλάτους/ύψους ανοίγματος, μεγ. ποσοστό ανοιγμάτων επί της της όψης, υλικά, κλπ) .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.