Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσοστό απόσβεσης μεταλλικής κατασκευής με ΕΑΚ


 

Recommended Posts

Στον ΕΑΚ αναφέρει ότι για μεταλλική κατασκευή με κοχλιώσεις παίρνεις απόσβεση 4% ενώ με συγκολλήσεις 2% . Για τις πραγματικές κατασκευές που έχουν και κοχλιώσεις και συγκολλήσεις τι ποσοστό απόσβεσης παίρνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως χρησιμοποιείται ή κοχλίωση ή συγκόλληση. Όχι και τα δύο μαζί. Εννοείται ότι μιλάμε για τον τρόπο σύνδεσης στοιχείου με στοιχείο. Για παράδειγμα μία σύνδεση ροπής δοκού- υποστυλώματος που συνδέεται με μετωπική πλάκα η δοκός στο υποστύλωμα με κοχλίες, θεωρείται κοχλιωτή σύνδεση παρότι χρησιμοποιούμε συγκόλληση για την μετωπική πλάκα πάνω στη δοκό.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω δει και πολλές μεταλλικές κατασκευές σε φάση κατασκευής, όλες τους χρησιμοποιούν και συγκολλήσεις και κοχλιώσεις.

 

Μάλιστα από ότι έχω καταλάβει, συνήθως οι συγκολλήσεις έχουν γίνει στο εργοστάσιο και έρχονται έτοιμες στο εργοτάξιο, ενώ οι κοχλιώσεις γίνονται επί τόπου στο εργοτάξιο.

 

Η απορία μου γεννήθηκε βλέποντας την κατασκευή ενός κλειστού ισόγειου βιομηχανικού κτιρίου, διαστάσεων περίπου 40 x 25 m. Στην μεγάλη διάσταση υπάρχουν διατεταγμένοι 8 κύριοι φορείς οι οποίοι αποτελούνται από δύο στύλους (με απόσταση μεταξύ τους 25 m) επάνω στους οποίου εδράζονται ζευκτά.

 

Στη φάση κατασκευής τοποθετήθηκαν οι στύλοι και επάνω τους κοχλιώθηκαν τα ήδη διαμορφωμένα με συγκολλήσεις ζευκτά.

 

Σε αυτή την περίπτωση τι ποσοστό ζ θα έπαιρνε κανείς?

 

Υ.Γ. Ελπίζω η περιγραφή μου να βοηθά και να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.