Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tραπεζοειδής λαμαρίνα και γέμισμα με περλομπετό για πλάκα δώματος


Creator

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας κατ αρχάς.

Κατασκευάζω ένα μεταλλικό κτήριο περίπου 3000 μ2 και 3 ορόφων .

Ο προβληματισμός μου είναι στην οροφή...και εξηγούμαι:

-Η οροφή αποτελείται απο τμήματα υπο κλήση απο panel πολυουερεθανης αλλα και απο τμήματα οριζόντια. Τα εν λόγω τμήματα θα κατασκευαστούν ώς εξής :

αρχικά έχουμε δοκούς ipe 360 που πάνω τους πατούν τεγίδες upn 180. Πάνω στις τεγίδες μπαίνει τραπεζοειδή λαμαρίνα Μ40 0,7μμ πάχος , και αυτή γεμίζεται με περλομπετό πάχους 12 εκ , πάνω απο το περλομπετό μπαίνει ασφαλτόπανο και πάνω απο το ασφαλτόπανο θέλει ο αρχιτέκτονας να βάλει και γεωύφασμα με χαλίκι.....

 

Τα προβλήματα που εντοπίζω είναι : Εχω σαν τελική πλάκα (δόμα) μια σημεικτη κατασκευή απο λαμαρίνα και 12 πόντος περλομπετό μου -διορθώστε με αν κάνω λάθος θα είναι παντού ρηγματομένο και σε περίπτωση που το ασφαλτόπανο αστοχίσει (πιθανότατο) τότε θα έχω νερά τα οποία θα διαπερνούν την πλάκα του περλομπετού και θα μπαίνουν μέσα στο κτήριο.....

 

Σε όλα αυτά προστίθεται οτι ο μελετητής στατικός δεν επιτρέπει την χρήση άλλου υλικού γεμισματος διοτι τα φορτία με βάση των οποίων υπολογισθηκε η πλάκα είναι αυτα του περλομπετού.

 

Ποιά είναι η άποψη σας??? Σκέφτομαι να προτείνω ελαστομερούς επάλειψης αντι για ασφαλτόπανο και δεν ξέρω εαν υπάρχει κάποιο πρόσμικτο ή κάποιο γέμισμα στη κατηγορία κιλών του περλομπετού με καλύτερη συμπεριφορά στη υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

Bρε συνάδελφε , κάνε έναν ορθογραφικό έλεγχο με τον Firefox.

Mε τον μελετητή το συζήτησες ;

 

Συνάδελφε ήσουν πάρα πολύ κατατοπιστικός, τουλάχιστον αφού αδυνατείς να με βοηθήσεις στο τεχνικό κομμάτι του θέματος ...μάθε με ορθογραφία ...

 

Υ.Γ : Λες να μην το συζήτησα με τον μελετητή ? και τι σημασία έχει αυτό ?

Για να γράφω σε αυτό το forum σημαίνει οτι θέλω την δική σου τεχνική άποψη .

Link to comment
Share on other sites

Στο site της Corus διάβασα οτι (πάνω από την λαμαρίνα) στην πλάκα πρέπει να τοποθετηθεί πλέγμα (anti - crack mesh Ευροκώδικας 4) . Το ελάχιστο που προτείνει είναι Α142 πλέγμα με επικάλυψη (μεταξύ πλεγμάτων) 30 εκ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ξέρεις εαν η corus διευκρινίζει για πλέγμα σε σκυροδεμα C20-30 η περλομπετό/ελαφρομπετό ; Εχω την εντύπωση οτι τα ελαφρομπετα γενικότερα δεν συνεργάζονται με mesh ... εχει κανείς εμπειρία απο κάτι τέτοιο ?

Για την ακρίβεια και ο μελετητής έχει την παραπάνω γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Η προτείνει C30 με ενίσχυση από ίνες !!! Για c25 λέει οτι είναι αρκετό το Α142, σκοπός του πλέγματος είναι να δημιουργηθούν οι μικρότερες δυνατές ρωγμές (συνηθως κάτω από τα δοκάρια). Για περλομπετόν δεν αναφέρει τίποτα. Δεν γνωρίζω αν μπορείς να τοποθετήσεις πλέγμα. Γιατί δεν μιλάς με κάποια εταιρία προμήθειας του περλομπετόν;

 

Βρήκα οτι πρέπει να είναι γαλβανισμένο τύπου 2160-2-1619 (?).

Δές: Keydeck® is a 2" hexagonal mesh composed of woven 19-gauge galvanized wires with an additional 16-gauge galvanized longitudinal wire placed at every 3" interval of its width. The roll size is 5' X 200' (1,000 sq. ft.), 113 pounds.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.