Μετάβαση στο περιεχόμενο

Creator

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Creator

  1. Μήπως είναι λίγο υπερβολή τα παραπάνω??? εντάξει...δικαιούμουν μέχρι 28μμ και έχω 35...σε ένα σημείο και σε άλλα αρκετά λιγότερο... 1 , 1,5 , 2,0, στα 7 μέτρα.... Με την λογική αυτή δεν μπορούμε να μείνουμε σε κανένα σπίτι φτιαγμένο πριν το 1995 γιατι εαν το περιγράψουμε στο πρόγραμμα θα είναι όλο ανεπαρκές...
  2. Τα νεύρα της λαμαρίνας είναι κάθετα στα upn... Σοβαρά έχεις δει περίπτωση που δεν είναι ?? εντύπωση μου κάνει... δεν είναι ανορθόδοξο ?? Οι ρωγμές με ενδιαφέρουν για λόγους υγρομόνωσης .. οχι οτι το πολυστερινομπετό θα έχει υγρομονωτική ιδιότητα... σαν σγουγγάρι συμπεριφέρεται...αλλα όπως και να το κάνουμε δεν θα ήθελα να είναι και κατακερματισμένο ....
  3. Τα ipe δεν πηραν βέλος . Τα upn πηραν. Το βέλος μετρήθηκε με totational laser level και με ράμα
  4. Φίλε spy ... Ναί όντως δεν έχουν εφαρμοστεί τα κινητά φορτία ακόμα αλλά η σκυροδέτηση έγινε ,άρα πήρε μέρος απο τα μόνιμα. ,τα ipe πάνω στα οποία στηρίζονται οι τεγίδες είναι ipe 360 . Τα upn180 είναι σε οριζόντια διάταξη πάνω απο τα ipe και πανω απο τα upn τοποθετήθηκε η τρ. λαμαρίνα την οποία και γεμίσαμε με 12 εκ πολυστερινομπετού . Διατμητικοί ήλοι δέν τοποθετήθηκαν καθώς το υλικό γεμίσματος είναι πολυστερινομπετό (500κγ / μ3 ) και σύμφωνα με τον μελετητή δεν χρειάζονταν διότι δεν θα λειτουργούσε ώς φέρουσα πλάκα διοτι το υλικό είναι ούτως η άλλος πολύ μικρής μηχανικής αντοχής. Εγώ είμαι ο επιβλέπων μηχανικός . Αυτό για το οποίο αναρωτιέμαι είναι για το εάν έπρεπε να είχα κάνει υποστύλωση στη μέση του ανοίγματος στα upn ... Σε άλλες αντίστοιχες δουλειές δεν έκανα και ποτέ δεν είδα βέλος στις τεγίδες. Και εάν έκανα μετά αφού θα έβγαζα την υποστήριξη εάν κάθοταν πάλι έστω και την μισή απόσταση τότε το πολυστερινομπετό θα είχε ρωγμές στην εφελκυομενη ίνα... αυτό θα ήταν καλύτερο ? Μιλώ πάντα για πολυστερινομπετό που ουσιαστικά είναι γέμισμα πατώματος το και στη προκειμένη περίπτωση το ίδιο το πάτωμα...δεν μιλώ για κανονικο σκυρόδεμα με ήλους και πλέγμα .
  5. Καλήσπέρα . Κατασκευάζω ένα μεταλικό κτήριο που χρησιμοποιεί την μέθοδο κατασκευής : Δοκός ΙPE-διαφόρων διατομών απο πάνω τεγίδες upn 180, απο πάνω τραπεζοειδής λαμαρίνα m40 0.6mm πάχος και απο πάνω 12εκ πολυστερινομπετό των 600kg /m3 που λόγω ρήσεων οροφής είναι απο 12 εώς και 18 εκ . To πρόβλημα τώρα... Κατά την σκυροδέτηση σήμερα της πλάκας όταν κατέβηκα στον απο κάτω όροφο( που χρησιμοποιεί τεγίδες upn 200 χωρίς προβλήματα και έχει μικρότερα ανοίγματα και ποιό δυνατή λαμαρίνα οπότε είναι κάτι άλλο) είδα οτι οι τεγίδες (μήκους 7,0 μέτρων ) έχουν πάρει βέλος στην μέση που κυμαίνεται απο 2 εώς 3,5 εκ ... Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που θυμάμαι 7,0/250 = 28 mm ...το μέγιστο επιτρεπτό όριο ... Ουσιαστικά το πατάρι συνολικού εμβαδού 780μ2 έχει κάναβο δοκών που το μέγιστο είναι 7χ7 μ με τεγίδες που τοποθετούνται αμφιέριστα μεταξύ των δοκών ανα 1,2 μ Απο δική σας εμπειρία αυτό το βέλος πόσο επικύνδινο είναι και πώς επιδιορθώνεται κατ όπιν εορτής ????
  6. Σας ευχαριστώ πολύ ...θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες
  7. Συνάδελφε στο ενχειρίδιο της sika αναφέρει οτι δεν ενδύκνειται για βιομηχανικά δάπεδα... Αλλά εγώ αυτό που θέλω να πάρω απο εσάς είναι μια άποψη για το αν έχει πρόβλημα ένα τέτοιο δάπεδο απο τις δονήσεις και αν τα 7 εκ κατα την προσωπική σας άποψη και εμπειρία είναι αρκετά.....
  8. Το τελικό προιόν συνάδελφε δεν το ξέρω... θα είναι μία εποξική βαφή την οποία ερευνώ τώρα για να την προτείνω στον αρχιτέκτονα για έγκριση.... αυτός θέλει εποξική μπογιά ..τώρα τι μάρκα -τύπος κτλπ θα δούμε....
  9. Κατ αρχάς καλησπέρα σε όλους. Είμαι επιβλέποντας σε μια μεταλική κατασκευή που είναι αποθηκες και γραφεία. Έχω να τοποθετήσω βιομηχανικό δάπεδο που ύστερα θα βαφτεί με εποξική μπογιά σε : α) ισογειο πανω σε εδαφόπλακα ,το δάπεδο -γέμισμα θα είναι 7εκ Β) σε 1ο όροφο γραφείων πάνω απο πολυστερινομπετο πανω σε λαμαρίνα τραπεζοειδή . Για την α περίπτωση δεν είμαι σίγουρος εάν τα 7 εκ είναι επαρκή ως πάχος για screed . Σκεφτομαι να του βάλω μέσα ίνες προπυλενίου και μεταλικές ίνες και θα γίνει ελικόπτερο απο πάνω. Για την β περίπτωση υπάρχει ένας παράγοντας....το πάτωμα δονείται....λογικό καθώς είναι μεταλική κατασκευή (μεταλικες τεγίδες που εδράζονται πάνω σε μεταλικους δοκούς και απο πάνω τραπεζοειδής λαμαρίνα και γέμισμα 12 εκ με πολυστερινομπετό ) ..απο πάνω μπαίνει το screed 9 cm ....αυτό που φοβάμαι είναι οτι ίσως λόγω των δονήσεων το δάπεδο θα αποκτίσει ρωγμές... Το πάτωμα μου είναι τελειωμένη επιφάνεια ...ΚΑΜΙΑ ΡΩΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ .... ελπίζω να μην έχετε φύγει για διακοπές...σας παρακαλώ τα φώτα σας.
  10. Σε ένα μεταλλικό συγκρότημα αποθηκών σε τομή η πλάκα έχει ΄ώς εξής : Τεγίδα 180 μμ που επάνω της καρφώνεται τραπεζοειδής λαμαρίνα mutideck 60 v2 9 μμ και αυτή γεμίζεται με πολυστερινομπετό 12 εκ και μετά πάνω απο το πολυστερινομπετό θα γίνει μπετό scrit 7-9 εκ που θα είναι και η τελική επιφάνεια με μία εποξική βαφή . Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : 1) Τί κάναβο με αρμούς να τηρήσω? Τί αρμό να βάλω ?? πλαστικό μεταλλικό ? Τίποτα και ύστερα να χαράξω με δίσκο? 2) Τί μείγμα σκυρόδεμα να χρησιμοποιήσω ? Μεταλλικές ίνες ? και ίνες προπυλενίου ??? Πρέπει να μήν έχω την παραμικρή σκισμή ....διότι όταν το εποξικό δάπεδο τοποθετηθεί το εποξικό θα κάψει τις σχισμές και θα τις ανοίξει περισσότερο ...κοινός καταστροφή .
  11. Εάν έχεις δίκιο....τότε έχω πρόβλημα. Υπάρχει καμια παράγραφος στον γοκ που να ασχολείται με αυτό ? Και αυτό που δεν καταλαβαίνω (αν και δεν επηρεάζει εμένα ) είναι το πώς γίνεται να τηρείται το 1 μ απο τα θεμέλια και να βλέπουμε πανέμορφα σπιτάκια που η πισσίνα μπαίνει μέσα στο σαλόνι...?
  12. Αλλη ερώτηση...υπάρχει κάποιος περιορισμός για το πόσο κοντά μπορώ να βάλω την πισσίνα στο όριο του οικοπέδου??? Εγώ θέλω να την τοποθετήσω ακριβώς στο όριο... μπορώ?
  13. Απο όσα γνωρίζω εαν είσαι εκτός οικισμού είναι 0,80 μ .. Οσον αφορά το γήπεδο είναι κατα παρέκκλιση άρτιο...οπότε δεν δικαιούμαι να έχω εξώστη εκτός οικοδομικής γραμμής ?
  14. Eάν μετατοπείσω μόνο τις κολόνες για να είναι μέσα στην οικοδομική γραμμή μπορώ να διατηρήσω τον εξώστη στο ίδιο σημείο ? δηλαδη να βγαίνει έξω απο την οικοδομική γραμμή..
  15. Έφτιαξα και ένα σχεδιο για να γίνω ποιό συγκεκριμένος .. Με κίτρινο φαίνεται το όριο που μπορώ να οικοδομήσω όπως αυτό διαμορφώνεται απο τους περιορισμούς των 2,5 μ απο το σύνορο και των 15 μ απο τον άξονα του δρόμου...και η άσχετη κατασκυή είναι ο ημιυπαίθριος που θέλω να κάνω...
  16. Aλλη ερώτηση...γίνεται να κατασκευάσω ημιυπαίθριο σε τμήμα του οικοπέδου που χώρο κύριας χρύσης (λόγω τον 15 μέτρων απο τον άξονα του δρόμου ή των 2,5 μ απο το όριο του ικοπέδου ) δεν θα μπορούσα να κάνω... ? Δηλαδή...το σαλόνι έίναι μέσα στο εμβαδό που προβλέπουν οι παραπάνω παράγοντες αλλα ο ημιηπαίθριος που είναι έξω απο το σαλόνι πατάει περίπου μισο μέτρο μέσα απο τα 15 μετρα απο τον άξονα του δρόμου....
  17. Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ. Μια άλλη ερώτηση... Στον χώρο του ισογείου που΄λόγω πρανούς ελπίζω οτι θα καταφέρω να τον χαρακτηρίσω βοηθητικό και να μήν μετρά στον Σ.Δ υπάρχει περίπτωση να έχω εκεί την σκάλα που ανεβένει προς τα υπνοδωμάτιο του ορόφου ???? η μήπως τότε πλέον δεν είναι βοηθητικός χώρος αρα χώρος κυρίας χρύσης και άρα μετράει ??? Μιλώ για το γραμοσκιασμένο τμήμα με magenda... project 1.pdf
  18. georg ...αυτο το διευκρινηστικό σκίτσο απο πού προέρχεται??
  19. Aκριβώς αυτό εννοώ !!! οπότε το κάτω υπόγειο μπορεί να είναι όση η σαλωνοτραπεζαρια !?? και το πάνω υπόγειο-β.χωρος...όσο το υπνοδωμάτιο του οροφου... σωστά??
  20. Λοιπόν...έφτιαξα ένα σχεδιάκι για να σας εξηγήσω τι θέλω να κάνω. Εχω γραμσκιάσει το τμήμα που θέλω να χαρακτηριστεί βοηθητικό ώστε να μην προσμετρηθεί στο Σ.Δ και δείχνω κάτω απο την σκάλα του ισογείου πού θέλω να κάνω και υπόγειο... αναμένω με αγωνία τα φώτα σας. project 1.pdf
  21. Aλέξη , επειδή έτσι όπως το έγραψα ούτε εγώ καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοώ ,και επειδή ελπίζω οτι δεν κατάλαβες ούτε εσύ τι εννοούσα...θα το ξαναπώ. Το τμήμα του ισογείου που δεν θέλω να μετρά στον συντελεστή δόμησης είναι επειδή είναι βοηθητικοί χώροι και επίσης είναι χωμένο μέσα-παρότι είναι στο επίπεδο του ισογείου. Ε....εκτώς απο αυτό εγώ θέλω να έχω και κανονικό υπόγειο.... όχι ???
  22. Aλλη ερώτηση... Άμα κάνω υπόγειο στο ισόγειο (που επειδή θα είναι μπαζωμένο θα δικαιούται να χαρακτηριστεί υπόγειο) ,,,έχω δικαίωμα να κάνω υπόγειο και κάτω απο κομμάτι του ισογείου???? δηλαδή κανονικό υπόγειο που το εμβαδόν του θα είναι όσο το κανονικό ισόγειο - το κομμάτι του υπογείου που βρίσκεται στη ίδια στάθμη με το ισόγειο....με λίγα λόγια μπορώ να έχω 2 υπόγεια σε διαφορετική στάθμη???
  23. Και κάτι άλλο συνάδελφοι...Προς κακή μου έκπληξη ανακάλυψα οτι λόγω του οτι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου δικαιούμαι +0,80μ απο το διαμορφωμένο έδαφος . Τι σημαίνει όμως διαμορφωμένο έδαφος? Το δωμάτιο που θέλω να περάσει ως υπόγειο θα πρέπει να είναι και από τις 3 πλευρές του μπαζωμένο ως το - 0,80 του ταβανιού ? Δικαιούμαι σε κάποια απο τις πλευρές του να δημιουργήσω εξωτερική είσοδο ??? Εάν γίνει αυτό στο σημείο της εισόδου δεν θα έχει μπάζωμα ... Τι καθορίζει τις διαστάσεις / τοποθεσία της εισόδου ??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.