Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταστήματα: Δύο έξοδοι κινδύνου


Recommended Posts

Σε κτίριο καταστημάτων, (δεν εμπίπτει στις διατάξεις πολύ μικρών καταστημάτων) απαιτούνται δύο έξοδοι κινδύνου για κάθε χώρο.

 

Έχω μια περίπτωση κτιρίου που πληρούνται οι απαιτήσεις για τις απροστάτευτες οδεύσεις (μήκη, γωνία μεταξύ εναλλακτικών οδεύσεων) αν έχω δύο εξόδους κινδύνου στο ίδιο κλιμακοστάσιο.

 

Ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάποιο κόλλημα στο παραπάνω. Έχετε δει πουθενά περιορισμό για τον αριθμό των πυροπροστατευόμενων οδεύσεων?

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. 71 Αρθρο 9 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

2.1.3. "Γενικά επιβάλλεται ο σχεδιασμός δύο τουλάχιστον εξόδων κινδύνου σε θέσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους απο κάθε σημείο του ορόφου.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο

Link to comment
Share on other sites

θεωρείς ότι είναι δυνατόν να περάσουν από έλεγχο πυροσβεστικής ,δυο διπλανές έξοδοι κινδύνου.

καταρχήν η όδευση (αν και χωρίς κάτοψη είναι τουλάχιστο μπακαλίστικο να μιλάμε )

θα είναι κοινή.

Το πιο σωστό πάντως και αυτό που κάνω όταν δεν είμαι σίγουρος για κάτι , πάρε παραμάσχαλα την κάτοψη και κάνε μια επίσκεψη στην αρμόδια πυροσβεστική.

Ο αρμόδιος αξιωματικός που συνήθως κάνει και τις αυτοψίες είναι ο μόνος που θα σε ενημερώσει υπεύθυνα.

Link to comment
Share on other sites

savas, σήμερα θα πάω έτσι και αλλιώς στην πυροσβεστική, οπότε θα το τσεκάρω.

 

tanasi, το σε "θέσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους" ποσοτοικοποιείται με τον περιορισμό της γωνίας των 45 μοιρών μεταξύ των εναλλακτικών οδεύσεων, αφού γίνει πρώτα μια διαδρομή 12m. Στην συγκεκριμένη κάτοψη, αυτός ο περιορισμός ισχύει. Φαντάσου ότι η πραγματική απόσταση απροστάτευτης όδευσης είναι γύρω στα 12-14m.

 

Ωπ... Ξέχασα να ενημερώσω.

 

Είμασταν "επιπόλαιοι", καθώς η πυροσβεστική δεν ελέγχει την μελέτη της παθητικής. Αυτό το κάνει η πολεοδομία. Το μόνο που ελέγχει η πυροσβεστική είναι αν η κατασκευή είναι σύμφωνη με την μελέτη, καθώς μπορεί οι όποιες αλλαγές να έχουν επίδραση στις απαιτήσεις από άποψη ενεργητικής πυροπροστασίας.

 

Από βδομάδα περιμένω "εθελοντική" απάντηση από τον αρμόδιο αξιωματικό της ΠΥ (δεν είναι και ιδιαίτερα συνηθισμένη περίπτωση).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.