Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία στην τάση συστήματος


Recommended Posts

Παιδια ειμαι φρεσκος στα φωτοβολταϊκα και θα ηθελα να καταλαβω τι γινεται ακριβως με κατι που με βασανιζει καιρο τωρα.

Εστω οτι εχουμε ενα panel με ισχυ αιχμης 210W, με Ιmp =11,5 A και Vmp=18,3V κανοντας απλα λοιπον το πολλαπλασιασμο εχω το 210 W.Επισης μας δινονται οι τιμες του Isc=12,1Α και Voc=19V.Μπορει καποιος να εξηγησει πως υπολογιζω με τα παραπανω στοιχεια την ταση και το ρευμα του panel (π.χ 12 V/6Α)????

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Για να τις υπολογίσεις πρέπει να ξέρεις τις σύνθετες αντιστάσεις του κυκλώματος. Γενικά το ρεύμα βραχυκύκλωσης και η τάση ανοιχτού κυκλώματος υπολογίζονται με βάση τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα αν είναι φωτοβολταικό σύστημα ή αν είναι κινητήρας. Το δύσκολο γενικά σε ένα κύκλωμα είναι να υπολογίσεις τις σύνθετες αντιστάσεις είτε αυτές είναι επαγωγικές, χωριτικές και τα λοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να ρωτήσεις τον κατασκευαστεί που σε ενδιαφέρει. Τώρα στο περίπου υπάρχουν κάποιοι συντελεστές που πολλαπλασιάζεις το ον. ρεύμα και βρίσκεις το ρεύμα βραχυκύκλωσης πχ. αλλά αυτή δεν είναι η σωστή μέθοδος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.