Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια ουτοπική έκδοση οικοδομικής αδείας


Recommended Posts

Δεν νομίζω ότι η ηλεκτρονική λειτουργία της πολεοδομίας θα μειώσει θέσεις εργασίας αλλά θα δώσει την δυνατότητα στο προσωπικό να ασχοληθεί με ουσιώδη πράγματα όπως ο έλεγχος τόσο των αδειών όσο και των οικοδομών και όχι με γραφειοκρατικές εργασίες (όπως το σφράγισμα των σχεδίων και η αλληλογραφία σχεδίων και εγγράφων)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού πήρα την άδεια μου λέει ο υπάλληλος ότι πρέπει να κάνω και την διαύγεια , όπα λέω και δω που νόμιζα ότι τελείωσα , τι είναι τούτο πάλι τον ρωτάω, και μού εξηγεί ότι η άδεια και γενικά οι διοικητικές πράξεις πρέπει να αναρτούνται στο διαδίκτυο , αλλιώς είναι ως μη γενόμενες . Η δεύτερη ερώτηση μου μου ήταν , άρα μπορώ να εκτυπώνω άδειες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα από κει , ναι μου λέει , ως θεωρημένες του λέω? αααα όχι μου απαντάει...

Και ρωτώ εσάς γιατί ? αφού πλέον κάθε υπηρεσία μπορεί να ελέγξει αν η άδεια μου είναι εντάξει , αφού είναι αναρτημένη, γιατί να ταλαιπωρείτε ο επόμενος που θα την χρειαστεί ?

Εδώ δηλαδή θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να ξέραμε ότι τις άδειες από 2011 και πέρα μπορούμε να τις εκτυπώσουμε από το διαδίκτυο θεωρημένες , και τον χρόνο που θα κέρδιζε ο υπάλληλος θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει για να βάλει στο σύστημα τις άδειες του 2010 και μετά του 2009 ......

Και το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τα σχέδια , σιγά σιγά ψηφιακή βάση δεδομένων , έτοιμα τα έχω έτσι και αλλιώς ψηφιακά , δεν μου κάνει κόπο να τα δώσω , ή και να τα σκανάρω .Όποιος έχει πάρει βεβαίωση από το ΤΕΕ , έχει δει ότι πλέον γίνεται με ψηφιακή υπογραφή , έχει έναν μοναδικό κωδικό από κάτω με τον οποίο μπορεί κάποιος να ελέγξει, αν χρειαστεί , αν είναι αυθεντική ή όχι...

Αυτά για το κομμάτι της θεώρησης τον σχεδίων ή τον αντιγράφων , που όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί , ειδικά τώρα με τους ημιυπαίθριους .

Και δεν χρειάζεται να απολυθεί κανένας , χρειάζονται τα άτομα αυτά για την δουλειά , απλά δεν θα χρειάζεται πια να κουβαλάνε φακέλους πάνω κάτω στις αποθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Εδω σκαναρεται μονο η πρωτη σελιδα του φυλλου της ΟΑ..(βλακωδες εντελως..)

Αρα δεν κανουμε δουλεια απο το Διαυγεια..

 

Τωρα για την ηλεκτρονικη υποβολη..

Ειναι καλη ιδεα..Αλλα οχι σε autocad...

Link to comment
Share on other sites

όπως το είπες terry , βλακώδες , μισές δουλείες .

Μάλλον όχι σε autocad γιατί θα την κάνουμε την εταιρία siemens με τόσες άδειες λειτουργίας , αλλά pdf γιατί όχι?

Link to comment
Share on other sites

Βασικα φοβαμαι μηπως "συσταθει" καμια "εμπορικη εταιρεια" μελετων....

Το pdf καλο ειναι...

Αλλα κλειδωμενο..

 

Το καλυτερο για μενα ειναι:

ΜΙΑ σειρα σχεδιων.

Θεωρηση κτλ

Σκαναρισμα για το αρχειο

Και τα προτοτυπα στον ιδιοκτητη...

 

Απλα ενα σκανερ μεγαλου μεγεθους σε καθε πολεοδομια...

Η πολεοδομια γλιτωνει λεφτα απο ενοικιαση αποθηκων και πληρωμη υπαλληλων αρχειου...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα σκανάρω και εγώ ,κάνουν επιτόπου έλεγχο ο οποίος θα ισχύει για πάντα, και τα περνάνε στο σύστημα . Τα χρήματα που θα δώσω θα τα επωφεληθώ από άλλη δουλειά ,που θα τα έχω έτοιμα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα άρθρο από την ημερησία για ένα νομοσχέδιο , για ηλεκτρονικές άδειες , που επεξεργάζεται το υπουργείο http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=111095240 (αν προλάβει)

Link to comment
Share on other sites

SQRTGR να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω μελαγχολία ....νεύρα έχω , γιατί δεν θέλω καμία βοήθεια από το κράτος , το μόνο που θέλω είναι να μην μου βάζει εμπόδια . Ψάχνουμε πελάτες με το ψαροντούφεκο , και όταν τους βρίσκουμε , το δημόσιο μας στέλνει από γραφείο σε γραφείο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα άρθρο από την ημερησία για ένα νομοσχέδιο , για ηλεκτρονικές άδειες , που επεξεργάζεται το υπουργείο http://www.imerisia.gr/article.asp?c...ubid=111095240 (αν προλάβει)

 

Μακάρι να μην ... προλάβει. Οδυνηρό ακούγεται αλλά ότι και να κάνει το όποιο υπουργείο , θα φρενάρει απέναντι και κηφήνες και διεφθαρμένους υπαλλήλους και Δ/ντες. Άσε που αυτοί που αποφασίζουν όλο και κάποια δωράκια δέχονται για να προκρίνουν τις λύσεις τους . Παντού βρωμάει η διαφθορά σε αυτή τη χώρα .

 

Όπως λέει και ο pappos , βομβαρδισμό θέλουμε και ξεκίνημα από την αρχή ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.