Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκθεση βίαιου συμβάντος


Recommended Posts

Καλημέρα σας!

 

Θα αναζητήσω πάλι τη βοήθεια των μελών αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου φόρουμ!

 

Το θέμα μου αφορά την προσπάθεια να βγει οικοδομική άδεια σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο στο οποιο υπάρχει κατεστραμμένη από φωτιά στην περιοχή οικία (Π.Δ. της 8.2/1.3.1979 (ΦΕΚ 130 Δ')). Για την οικία είναι γνωστό το εμβαδόν και ο όγκος που είχε καθώς είχε γίνει αίτηση για νομιμοποίηση αυθαιρέτου.

 

 

Στην πρώτη επαφή με τον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας, εκείνος μας παρέπεμψε στην πυροσβεστική για να εκδόσει εκείνη την βεβαίωση βιαίου συμβάντος. Από εκεί βρεθήκαμε σε αδιέξοδο, καθώς η πυροσβεστική εκείνη τη χρονολογία (1989) ήταν αναρμόδια για την πυρόσβεση στον Πόρο, όπου είναι η οικία και μας παρέπεμψε στο Δασαρχείο που ήταν τότε αρμόδιο για την πυρόσβεση. Το δασαρχείο όμως (όλα αυτά υπάρχουν γραπτά) δεν μπορεί να εκδόσει τη βεβαίωση βιαιου συμβάντος γιατί επειδή ήταν αγροτεμάχιο και όχι δασική έκταση δηλώνει αναρμόδιο, στο δε στατιστικό δελτίο της πυρκαγιάς, αναφέρεται η καταστροφή μίας και μόνο οικίας χωρίς να είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης ή η ακριβής θέση (ειδικά το τελευταίο το θεωρώ άνω ποταμών, δηλαδή όποιος συνέταξε την έκθεση δεν είδε με τα μάτια του ότι η οικία καταστράφηκε από τη φωτία; και τότε πώς δεν ξέρει την ακριβή θέση;).

 

Μετά από τα παραπάνω απευθυνηθήκαμε στη διευθύντρια της αρμόδιας πολεοδομίας και της εκθέσαμε το πρόβλημα ότι μας κάνουν μπαλάκι από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Σε συννενόηση με εκείνη, πήγε κλιμάκιο της πολεοδομίας και έκανε επιτόπου αυτοψία όπου βεβαιώνει την καταστροφή της οικίας από πυρκαγια, λάβαμε ένορκες καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής ότι όντως το σπίτι αυτό ήταν που κάηκε στην πυρκαγιά και βεβαίωση από το Δήμο ότι πάλι αυτό ήταν το σπίτι που κάηκε στη πυρκαγιά του 1989.

 

Μετά από αυτά πήγαμε να καταθέσουμε φάκελο. Στο εντωμεταξύ (Καλλικράτης), η διευθύντρια έφυγε. Ο αρμόδιος υπάλληλος δεν κάνει δεκτό τίποτα από τα παραπάνω αλλά ζητάει χαρτί από την Πυροσβεστική και μόνο!

 

Τί μπορεί να κάνει κανείς; Καταρχήν μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού αναφέρεται στη νομοθεσία ότι η βεβαίωση βιαίου συμβάντος πρέπει να εκδίδεται υποχρεωτικά από την πυροσβεστική; Υπάρχει νομικά τρόπος να κινηθεί κανείς;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή!

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίωση συμβάντος (δεν χρειάζεται να είναι κατ'ανάγκη βίαιο) μπορεί να εκδώσει η υπηρεσία που επιμελήθηκε του συμβάντος.

Το στατιστικό δελτίο που αναφέρεις, ποιας υπηρεσίας είναι;

Υπάρχει περίπτωση να κάηκε οικία και να μην έλαβε κανένας γνώση;

 

 

 

 

υ.γ. Ακόμα μια απόδειξη πως η Ελλάδα δεν είναι οίκος ανοχής. Δεν υπάρχει περίπτωση σε οίκο ανοχής να γίνει κάποιο συμβάν και να μην το γνωρίζει η τσατσά ή ο νταβάς. (συγνώμη για τον παραλληλισμό αλλά δεν άντεξα)

Link to comment
Share on other sites

Το στατιστικό δελτίο στο οποίο αναφέρομαι εκδόθηκε από το Δασαρχείο.

 

Το ίδιο το δασαρχείο, όταν κάναμε σε αυτό αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης συμβάντος απάντησε: "σας πληροφορούμε ότι.....σύμφωνα με την....πράξη χαρακτηρισμού που λεχει καταστεί τελεσίδικη 0,203 στρεμματα δεν εμπίπτει στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας διότι η έκταση φαινόταν από το έτος 1945 οικοδομημένη. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο ...στην περιοχή εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με όρια.... και τα οποία είναι όμορα της παραπάνω αναφερόμενης έκτασης. Στο στατιστικό δελτίο της ανωτέρω πυρκαγιάς αναφέρεται ότι καταστράφηκε μία οικία χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής θέση της και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Η οικία με τον περιβάλλοντα χώρο δεν έχει συμπεριληφθεί μεσα στα όρια της έκτασης που κηρύχθηκε ως αναδασωτέα ...επειδή κατά το χρόνο της κήρυξης ήταν μη δασική έκταση οικοδομημένη."

 

Σε προφορική επικοινωνία όπου εκφράσαμε την εκπληξή μας ότι το ανωτέρω ήταν η απάντηση στην αίτησή μας για τη χορήγηση βεβαίωσης βιαίου συμβάντος μας απαντήσαν ότι όντως το δασαχείο ήταν αρμόδιο τότε για τη πυρόσβεση, όμως λόγω του ότι ήταν οικοδομημένο το τμήμα είναι αναρμόδιο να εκδόσει τη σχετική βεβαίωση και μας απάντησε με το ανωτέρω που παρέθεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σου απαντάνε πως δίπλα στην δασική έκταση που κάηκε υπήρχε άλλη έκταση, μη δασική, εμβαδού 0,203 στρέμματα σύμφωνα με την πράξη χαρακτηρισμού και στην οποία κάηκε μια οικία και ο περιβάλλον χώρος και δεν μπορούν να σου απαντήσουν πως στο όμορο αγροτεμάχιο εμβαδού 0,203 στρέμματα και ιδιοκτησίας χχχ, σύμφωνα με την πράξη χαρακτηρισμού, κάηκε μια οικία και ο περιβάλλων χώρος;

Μήπως αν τους κάνεις διαφορετικά το ερώτημα; Δηλαδή μήπως αν στο ερώτημά σου συμπεριλαμβάνεις την απάντηση που θέλεις να πάρεις, σε καλύψει η απάντησή τους;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι από ότι έχω καταλάβει, ο αρμόδιος υπάλληλος της πολεοδομίας ζητά ένα ΧΑΡΤΙ το οποίο να γράφει αν γίνεται και με μία τεράστια επικεφαλίδα ατή την περίφημη βεβαίωση (βίαιου) συμβάντος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν κάτι τέτοιο είναι τυποποιημένο ή αν αναφέρεται κάπου ότι πρέπει σώνει και καλά να βγαίνει από την πυροσβεστική ή το δασαρχείο ή.... Εγώ έχω στα χέρια μου βεβαίωση του Δήμου όπου πιστοποιείται ότι η συγκεκριμένη κατοικία κάηκε στη συγκεκριμένη φωτιά. Αυτό που διερωτώμαι είναι πώς είναι δυνατόν ένας υπάλληλος της πολεοδομίας να απαιτεί το τάδε χαρτί και να μην του κάνει το δείνα. Υπάρχει σχετική νομοθεσία; Υπάρχει άλλος τρόπος διοικητικά ή νομικά να τον παρακάμψει κανείς τον παραλογισμό του;

 

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σας!

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις φτασει στο απροχωρητο και αφου προσπαθησεις να συνεννοηθεις με τον υπαλληλο θα σου προτεινα πρωτον να κοιταξεις να κανεις κουβεντα με τον προισταμενο του (ο παλιος εφυγε, ο καινουργιος που ειναι?) αλλιως να ξεκινησεις χαρτοπολεμο. δηλαδη αιτηση οπου θα ζητας να σου εξηγηθει βαση ποιου νομου σου ζητανε το χαρτι. οταν σου απαντησουνε νεα αιτηση οπου θα εξιστορεις γιατι δεν γινεται αυτο και θα ζητας να δεχθουν το δικο σου χαρτι κλπ.

 

αλλα θα παει μακρια ετσι. προσπαθησε να τους πεισεις. αν και παιζει παντα να σου κανουν κομπλα για να γρασαριστει το μηχανημα....

Link to comment
Share on other sites

αν και παιζει παντα να σου κανουν κομπλα για να γρασαριστει το μηχανημα....

 

Έτσι όπως έχει καταντήσει το μηχάνημα,

είναι για επισκευή και πέταμα! Τσάμπα θα πάει ο γράσος...

 

Εξώδικο κοινοποίησε προς τους εμπλεκόμενους

και κάνε γνωστό πως θα διεκδικήσεις και αποζημίωση για τον χρόνο που χάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.