Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγάνωση αρμού διακοπής θεμελίωσης - τοιχωμάτων υπογείου


 

Recommended Posts

Στον αρμό διακοπής που θεμελίωσης με τοιχώματα υπογείου, εκτός τις εξωτερικές επεμβάσεις που γίνονται (Φρεάτια απορροής, μεμβράνες PVC, επαλείψεις με τσιμεντοειδή κλπ, κλπ,) μπορεί κανείς να τοποθετήσει κατά μήκος του τοιχείου είτε WATER STOP είτε το γνωστό κορδόνι,

Ποιο θεωρείτε καλλίτερο ή ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός.?

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη λύση είναι συνδυασμός των δύο. Δηλαδή waterstop Hydrofoil στο μέσο του πάχους του αρμού και σφράγισμα στην άνω παρειά με μαστίχα-κορδόνι.

 

Όντως το hydrofoil είναι κάπως ακριβό για οικοδομή... αλλά έχει διάφορα ειδικά τεμάχια για την συνέχεια της στεγάνωσης σε γωνίες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Τι πάχος έχει, 1cm;

Τι πάχος έχει το τοίχωμα, 25cm;

Δηλαδή δημιουργεί ασυνέχεια κατά μήκος του 1/25=4% του πλάτους του τοιχώματος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συναδελφοι. Υπάρχει ένα υλικό της Pitchmastic, το οποίο είναι λίγο ακριβό , και είναι καθαρή πολυουρυθάνη, νομίζω, που προκύπτει από την ανάμιξη δυο υλικών επιθ τόπου στο έργο και στο ακροφύσιο με το οποίο γίνεται ο ψεκασμός και έει παρα πολύ καλή πρόσφυση με το σκυρόδεμα. εφαρμόζεται τοπικά. Όσο για τις δύο λύσεις που αναφέρατε μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μία λαμαρίνα ανοξείδωτη ή γαλβανισμένη πάχους 3mm πλάτους 30cm η οποία τοποθετείται στο αρμό της θεμ - τοιχείων και δεν χανει το σχημα της κατά την σκυροδέτηση όπως το waterstop και κοστίζει και πολυ λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Το hydrofoil δεν έχει πάχος 1 cm, τουλάχιστον δεν έχω βρει ποτέ τέτοιο υλικό στα τεχνικά που επιβλέπω. Είναι σαφώς λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.