Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκίνημα ή οχι οικοδομής ...


c.maz

Recommended Posts

Χαίρετε, είμαι ιδιώτης που σκέπτεται να μπεί στη διαδικασία να χτίσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο με κλίση περίπου 8% στην Καλλιθέα Πεντέλης. Το μέγεθος της οικοδομής θέλω να είναι περι τα 170 τμ σε δυο μικρές κατοικίες. Το ποσόν που διαθέτω είναι της τάξης των 120.000€ και δε θέλω να πάρω μεγάλο δάνειο. Ειμαι ρεαλιστής, ή να μην το αποτολμήσω;

Link to comment
Share on other sites

εχεις βγαλει αδεια?

 

αν εχεις αδεια θα σου ελεγα να μιλησεις με την τραπεζα σου γιατι η αποψη μου ειναι οτι δανειο θα παρεις δυσκολα αυτη την εποχη και με υποθηκες αδιανοητες.

 

χωρις δανειο τα λεφτα που εχεις δεν σε φτανουν.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσό που διαθέτετε δεν επαρκεί για τη περάτωση της οικοδομής (κτιρίων) που αναφέρετε. Μέχρι και τις τοιχοποιίες υπολογίζω ότι επαρκούν + κάτι παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Μην πάρεις ακόμα δάνειο και ολοκλήρωσε μεχρι τις τοιχοποιϊες την άδεια. Και αναλόγα με τις οικονομικές εξελίξεις τότε προχωράς σε δάνειο. Σε καμια περιπτωση δε θα έπερνα δάνειο σήμερα αν και δε γνωρίζω τα προσωπικά σας οικονομικα. Υπόψην αν ολοκληρώσεις τα μπετα και τις εξωτερικές τοιχοποιίες μέσα σε 4 χρόνια από την άδεια, η αδεια ισχύει επ' αόριστο.

 

Επίσης αν δεν έχεις πρώτη κατοικία θα μπορούσες να χτίσεις μόνο το ένα με σκοπό την ιδιοκατοίκηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξαρτάται από τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις στην κατασκευή Εγώ έκανα μια κατοικία 150 τ.μ. με πρόβλεψη 4 ορόφων και 10 τ.μ. υπόγειο και έφτασα σε κόστος για το ισόγειο τα 130000 Ε για τα στοιχειώδη πριν περίπου 5 χρόνια Ομως εκεί που δεν έκανα οικονομία είναι στην ασφάλεια της οικοδομής και τήρησα κανα νόμο και με το παραπάνω την στατική μελέτη (μπετά) Ομως στα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποίησα πχ κεραμικά πλακάκια πήρα σε λογικές τιμές 16 Ε το τ.μ.δεν έβαλα ακριβό μάρμαρο Κουζίνα δεν ξοδευσα πάνω 1000 Ε, όπως και για ντουλάπια 1000Ε Στα κουφώματα δεν έκανα οικονομία και εβαλα θερμομονωτικά (ήμουν τυχερός γιατί ο κουνιάδος μου είναι αλουμινάς και δεν ξοδευσα πολλά και την άδεια οικοδομής την έβγαλα εγώ) Και στην μόνωση δεν έκανα εκπτώσειςΓενικά ξοδευσα πολλά σε μόνωση και ασφάλεια και λιγότερα σε αυτά που φαίνονται (πλακάκια ,έπιπλα είδη υγιεινής, φωτιστικά κλπ) Νομίζω με λίγη παρακολούθηση των οικονομικών μπορείς να ξεκινήσεις με αυτά που έχεις Αλλώστε αν δεν μπείς στο χορό ξεκινώντας το έργο νομίζω ότι ποτέ δεν θα κάνεις κάτι σκέφτοντας τα προβλήματα Παρατηρώ στην αγορά ότι λόγω ύφεσης πολλές τιμές τώρα , είναι κοντά στις τιμές που υπήρχαν τότε (πριν 5 χρόνια) Και βέβαια πήρα ένα μικρό δάνειο 40000 Ε το οποίο το ελέγχω στην αποπληρωμή Α και όλοι πριν ξεκινήσω μου έλεγαν ότι τα χρήματα δεν θα μου φτάσουν , όμως με την πιο πάνω λογική μου έφτασαν.Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

ναι ρε φιλε αλλα εσυ εισαι μηχανικος ενω ο ανθρωπος δεν ειναι. εχεις δει εσυ ιδιωτη να κανει ολα αυτα που μας λες? γιατι εγω εχω δει να τους πηγαινει το σπιτι με δικη τους επιστασια χαλαρα 2 με 3 χιλιαρικα το μετρο απο λαθη, κλεψιματα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ συμφωνώ, δεν είναι παράλογη τιμή. Είσαι πολύ κοντά να φτιάξεις το σπίτι σου αρκεί να ελέγξεις το κόστος, δεν είναι δύσκολο ένας μηχανικός μπορεί να το κάνει και γω υπολογίζω ότι δεν θες μεγάλο δάνειο, 40.000 περίπου ανάλογα τις απαιτήσεις. Που φυσικά δεν πρέπει να γίνει καμία στον τομέα της ασφάλειας μπετά και μονώσεις και αλουμίνια, όπως και με μια οικονομία χώρου, ένα σωστό αρχιτεκτονικό σχέδιο, μπορείς να καλύψεις της απαιτήσεις σου σε ένα ή δύο ορόφους, σε υπόγειο, ή χωρίς υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.