Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκίνημα ή οχι οικοδομής ...


c.maz

Recommended Posts

Πιστεύω οτι τα μεταλλικά θα πρέπει να συγκριθούν με το ΩΣ με βάση και άλλα κριτήρια όπως απαιτήσεις θέρμανσης, ψύξης, συντήρησης, κλπ. Στην περίπτωση αυτή τα καλά μεταλλικά κερδίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν να ειχαμε μια αρχιτεκτονικη μελετη για μεζονετα η οποια να λυθει 2 φορες, μια με μεταλλικο ΦΟ και μια με σκυροδεμα...

 

Μονο τοτε θα δουμε αν τα μεταλλικα οντως ειναι πιο φθηνα...

Εγω, αμφιβάλλω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αμφιβάλλω 2 φορές.

Ας βάλουμε όπως λές saltapidas την ίδια "μεζονέτα" δίπλα στην θάλασσα, και να πάμε μετά από 2-3 χρόνια να δούμε τις ξεφτισμένες και γεμάτες ρηγματώσεις τσιμεντοσανίδες και γυψοσανίδες του μεταλλικού κτιρίου και ένα σωρό άλλα. Τι μεταλλικά συζητάμε τώρα..οι μελετητές δεν τα ξέρουν, οι επιβλέποντες δεν τα ξέρουν, οι εγκαταστάτες-τεχνίτες δεν τα ξέρουν, και εμείς μιλάμε για μεταλλικά. Υπάρχουν ένα σωρό θέματα οικοδομικής λεπτομέρειας που είναι άλυτα ή σε... πειραματικό επίπεδο (μιλάμε για ελληνική πραγματικότητα).

 

Τώρα αν σοβαρά μιλάμε για δαπάνες θέρμανσης, ψύξης και συντήρησης μάλλον θα τρέχαμε μακριά από μεταλλικά. Μάλλον θα πηγαίναμε σε δομική ξυλεία, και σκελετό από ξυλεία. Καλύτερη απόδοση από ΩΣ και μέταλλο σε δαπάνες θέρμανσης ψύξης, καλύτερη πυροπροστασία, ταχύτερη κατασκευή, μικρότερα νεκρά φορτία, οικολογικότερη κατασκευήκαι μειωμένο αρχικό κόστος. Θέλω να πώ, ότι αν κανείς αποφασίσει να φύγει από την παλιά, καλή δοκιμασμένη λύση του ΩΣ, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει προς την ξυλεία και λιγότερο προς τις μεταλλικές κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αλλα δεν είδατε τι είπα. καλά μεταλλικά!!. Πρόσφατα είδα μεταλλικά με κυψελωτά τοιχία που έχουν ενσωματωμένο ΚΕΝΑΚ. Κάναμε μελέτη με αντλία θερμότητας και εχω με σημερινές τιμές ψύξη και θέρμανση με 700Ε το χρόνο. Το κόστος κατασκευής είναι 22% μεγαλύτερο. Απόσβεση σε 17 χρόνια. Ακόμα και δίπλα στην θάλασσα προστατεύω τον σκελετό πολύ πιο ευκολα απο το ΩΣ. Η τσιμεντοσανίδα είναι θέμα βαφής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.